• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bewoners van Sint Eustatius zijn fel gekant tegen de komst van nieuwe olieterminals van het Amerikaanse bedrijf NuStar. Protestorganisator Joshua Spanner gaf maandag aan dat er net zo lang gedemonstreerd en geprocedeerd zal worden tot het bedrijf zijn uitbreidingsplannen opgeeft.

Op het eiland wonen 3500 mensen. Er zijn inmiddels meer dan 1300 bezwaarschriften tegen de uitbreiding ingediend en volgens Spanner zijn zo een 200 mensen vrijdag de straat opgegaan om te protesteren. Die vinden de uitbreiding slecht voor het milieu, te dicht bij hoofdstad Oranjestad gepland en de gevaren van een ramp te groot.

Bezwaarschriften
Ook zou het bedrijf te weinig betalen voor het gebruik van het eiland. Omdat Sint Eustatius onder Nederland valt, zal het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu de bezwaarschriften behandelen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Sint Eustatius strijdt tegen olieterminals”

 1. Hans, wat??? MER locatie onderzoek? Huh? Wat houd dat in, een MER locatie onderzoek in Nederland en Europa? Heb altijd gedacht dat de MER te maken had met Milieu Effect Rapportage ter plaatse. Maar goed ik kan me ”vergissen”…

 2. Helaas mis, lang niet alle wetgeving is al aangepast aan de Nederlandse en met name niet de milieu en natuurwetgeving!! Evenmin is een in Nederland en Europa verplichte MER-locatieonderzoek uitgevoerd!!

 3. Men kan niet vissen in een vervuilde zee
  Men kan geen gewassen verbouwen op een vervuilde bodem.
  Men kan geen zuurstof opnemen uit een vervuilde lucht.
  Als deze drie milieu elementen vervuild raken is het over en uit met dat kleine landje.

  Pluspunt, BES, valt onder Nederlandse milieuwetgeving, gelukkig maar. Anders hadden ze daar ook de Wet proberen te veranderen met alle gevolgen van dien.