• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Technology Exchange N.V. (CTEX) begint met de bouw van het meest geavanceerde datacenter in de regio. De financiële syndicatie en investeringsstructuur werd geleid door de Aruba Investment Bank (AIB) en is nu helemaal afgerond.

CTEX heeft samen met internationale partners zoals Schneider Electric en CISCO, maar ook met lokale ingenieurs en ontwerpbedrijven, een energie-efficiënte faciliteit ontwikkeld die op grote schaal sterk beveiligde datacenter diensten zal verlenen.

Spil
Deze diensten zullen verleend worden aan ondernemingen, instellingen en bedrijven in het gehele Caribische gebied en het noordelijke gedeelte van Latijns-Amerika. “Dit betekend voor Curaçao dat deze nieuwe economische sector klanten zal trekken vanuit de gehele regio en wereld, en Curaçao wederom zal gaan gebruiken als spil in de internationale handelsbetrekkingen”, aldus Anthony de Lima, voorzitter en CEO van CTEX.

Orkaan
“Het datacenter is ontworpen om wind met orkaankracht categorie vijf te weerstaan. Het center is tevens ontworpen om, in het geval van grote storingen op het eiland of in de regio, op eigen elektriciteitscentrales te draaien voor een periode van maximaal tien dagen zonder extra brandstof”, laat Jorge Maia, hoofd architect van CTEX, weten. “Ook zal het bestand zijn tegen zware aardbevingen.”

Uitvoering
De toezicht en uitvoering van het project is in handen van Lee Technologies en Civiele Techniek Caribbean N.V. Het datacenter is al begonnen met reserveringen voor klanten en zal operationeel zijn in de eerste helft van 2013 in Seru Mahuma.


7 reacties op “CTEX begint met bouw datacenter”

 1. Waarvoor is er een ook zwembad nodig?

 2. Cooper !! kwajonge??

 3. De beste beveiliging voor een datacentrum is hun onbekendheid. Je ziet vaak in het buitenland (ik heb er diverse bezocht) onduidelijke grijze loodsen zonder naambordjes. Je vraagt je dus af hoe veilig deze aankondiging is.

 4. @Waar, ja ondanks de politici.. Het beste is om de politici ook zo ver mogelijk weg te houden want zij maken alles kapot!

 5. Dit soort projecten brengt ons eiland ergens naar toe!

 6. Hmm CTEX gefinancieerd door Aruba.. opmerkelijk

 7. De bedrijfsnaam “Civiele Techniek Caribbean N.V. ” is niet helemaal correct, het is Civil Engineering Caribbean.