CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte zal op 2 april het startsein geven voor het herstel en renovatie van het buurtcentrum Wishi/Marchena. Het project komt voort uit een overeenkomst tussen de Sociale Raad en het bestuur van het buurtcentrum. Vandaag houden de bewoners een protestmanifestatie in de wijk.

Organishon Wishi/Marchena, onder leiding van Kenneth Valpoort, organiseert vandaag een protestmanifestatie in de wijk, omdat de bewoners ontevreden zijn dat de overheid hun klachten en wensen niet verhoort.

Bewoners
Maar het persbericht van de overheid zegt wel degelijk het belang van de bewoners te behartigen: “Wil een project in welke buurt dan ook succesvol zijn, is het van groot belang dat het wordt gedragen door de inwoners van de wijk om zeker te zijn dat het welzijn van de inwoners van de wijk wordt gediend. Dat past precies in het beleid van het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario.”

Aannemers
In april 2011 heeft de Sociale Raad een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het bestuur van het buurtcentrum voor herstel en renovatie van het centrum. In juli 2011 heeft de Sociale Raad in overleg met het bestuur de voorbereidende werkzaamheden gestopt en is meteen gestart met een aanbesteding, waarbij vijf aannemers zijn gevraagd om een offerte in te dienen. In februari 2012 is een overeenkomst bereikt met een aannemer.

Projecten
Aanstaande donderdag zal Schotte een andere groot project aankondigen. Het gaat om het transformeren van het Vredenburgplein naar een park dat daadwerkelijk kan dienen als centrum van Marie Pompoen. Op 26 maart zal de premier informatie geven over een vergelijkbaar project voor het Wilhelminapark in Punda.

Bouwborden
Op beide data zal de premier samen met minister Jacinta Constancia (Milieu en Natuur) de bouwborden onthullen, zodat iedereen een beeld kan krijgen hoe de parken eruit zullen gaan zien.

4 reacties op “Renovatie buurtcentrum Wishi/Marchena”

  1. Toevallig niet denk ik, maar laat wel zien dat de brutale d ehalve wereld hebben. Protesteren heeft dus zin!!!!!!

    Ik reed trouwens wegens de wegvernieuwing EEG weg thv Julianadorp door het westen van mahuma en Noordkant Souax. de wegen zijn daar echt nog slechter dan bij Wishi! En bij Wishi hebben ze een tijdje terug tenminste nog licht gekregen. Kan daar ook niet iets gedaan worden?/ zit dat ook in het lan Nashonal pa Desaroyá Bario?

  2. “Toevallig” nu dit bekend gemaakt en “goede” wil van regering ???
    Was er oook niet “toevallig” vandaag een protestmars gepland ???

    Wat een doorzichtige maatregelen van ventje Schotte en co !!!

  3. Het spreekwoord, ALS DE KOEI VERZOPEN IS WORD DE PUT GEDEMPT.kan ook op deze regering toegepast worden,eerst een ingelaste persconverentie nu weer een aankondiging,elkekeer als er wat op touw staat van de tegen partij,Tjonge Tjonge Schotte & co wat laten jullie je in de kaart kijken,gewoon ongelooflijk.

  4. Mooi als Schotte eris.. meteen vasthouden totdat de Isla dicht is!