• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederlands politicus Hero Brinkman heeft vandaag afscheid genomen van de PVV, omdat hij zich niet langer in de standpunten van de partij kan vinden.  “Ik sta mijn zelfverdiende zetel niet af.” Brinkman gaat als eenmansfractie verder in de politiek.

Brinkman laat aan de NOS weten dat hij het functioneren in de partij heeft onderschat. Volgens de politicus was het een lastige taak om ‘als democraat te functioneren in een partij die helemaal rond één man, Geert Wilders, is gebouwd’ “Ik heb de hoop gehad dat ik met een democratiseringsproces het tij kon keren. Ik heb mijn best gedaan. Dat is niet gelukt.”

Verkiezingen
De politicus vertelt dat hij moeite heeft met hoe de PVV verschillende bevolkingsgroepen aan de kant zet. Zo kan hij zich niet vinden in hoe ‘moslims als tweederangs burgers’ worden neergezet. Ook het Polen-meldpunt waar mensen hun ongenoegen over Midden- en Oost-Europeanen kunnen laten horen, wil er bij Brinkman niet in. Toch laat hij weten dat het minderheidskabinet van VVD en CDA op zijn steun kan blijven rekenen. Nieuwe verkiezingen zijn daardoor ook niet aan de orde.

Antillen ‘corrupt boevennest
Brinkman raakte in januari 2008 in opspraak toen hij de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba ‘een corrupt boevennest’ noemde die ‘verkocht moeten worden via Marktplaats’. Enkele aanwezige Antilliaanse politici stapten door die opmerking uit de vergadering met Nederlandse parlementariërs en eisten excuses.

Bonje op Aruba
Ook in 2009 werd de impopulariteit van de politicus nog eens onderstreept toen hij vlak voor het einde van het Parlementair Overleg Koningsrelaties op Aruba uit de delegatie werd gezet. Volgens een toen aanwezige PvdA’er was de aanwezigheid van Brinkman ‘niet meer in stand te houden’. Brinkman zou zich onbeleefd hebben opgesteld tegenover de Arubaanse delegatie en enkele Arubaanse bewindslieden.

Criminaliteit
In december 2010 zei Brinkman dat de leden van de Eilandraad van Curaçao verantwoordelijk moesten worden gehouden voor de problematiek met Curaçaose jongeren in Nederland. “Het is niet zo dat wij verantwoordelijk zijn voor deze situatie. Dit is ontstaan door de wanorde op het eiland zelf. Vanaf de jaren negentig kregen criminelen 10.000 gulden om naar Nederland te komen. Er zijn honderden miljoenen euro’s naar de Antillen gegaan om het probleem daar aan te pakken, maar daar is door vriendjespolitiek en corruptie niets mee gebeurd. De Eilandraadsleden daar zijn bijna allemaal miljonair.”

17 reacties op “Hero Brinkman neemt afscheid van PVV”

 1. @marcia, tja ik heb op een papiamentstalige school gezeten en de UNA dus mijn nederlands is niet zo goed..

 2. Praesidium Libertatis

  De kwaliteit vh onderwijs. Geeft niks hoor.

 3. Dat Amy aan Leiden is afgestudeerd zegt ook meteen genoeg over het kwaliteit van onderwijs in Nederland…

 4. @Amy, Als je gestudeerd hebt aan Leiden kan je dan uitleggen wat er mis ging? Want je referentiekader en woorden zijn precies hetzelfde van de Wiels aanhangers..

  En tevens zit je al te ‘genieten’ van Nederland. Waarom niet studeren in eigen land?

  Ja inderdaad je eigen mensen hebben je tot slaaf gemaakt en verkocht voor kraaltjes.. trouwens in die tijd was het overal slecht.. Witten waren gewoon horigen die elk jaar werden overvallen of al het eten moesten afstaan aan een kasteelheer.. en dat was als je geluk had anders kwamen er wel moren om slaven te halen of gingen er Duitsers, Fransen, Spanjaarden en Engelsen naar Nederland om hele steden uit te moorden.. lees jij daar maar eens over.. zou iemand die aan leiden heeft gestudeerd wel moeten weten.

  Briunkman heeft anders groot gelijk mbt corruptie op het eiland. Misschien kan jij daar wat over zeggen als Antilliaanse academicus.. of eet je ook uit de MAN-PS-MFK ruif? Waarom laat je eigen eiland zo verkrachten?

 5. Beste Amy,

  Er is niemand die de verkoop van een grondgebied op Marktplaats zou willen goedpraten lijkt mij. Dat lijkt me evident.
  Ook ik ben een Antilliaanse academicus, weliswaar van een andere uni, waar we overigens leerden, om namen, plaatsnamen ed met hoofdletters te schrijven, die vindt dat we zwarte bladzijden uit de geschiedenis niet moeten vergeten, maar wel ervanuitgaande dat we anno 2012 leven en vooruit moeten kijken, met elkaar.
  Zo lang men dat niet inziet zijn we over 50 jaar nog even ver als nu. Dus ik zou zeggen schouders eronder en met elkaar leven, ipv. naast elkaar.
  Zoals ik al eerder aangaf zie ik Wilders (en Brinkman) als spiegelbeelden van Helmine Wiels. Geen verschil. Als je de man op de radio hoort ‘s avonds ben ik werkelijk stomverbaasd dat hij nog niet is opgepakt of in ieder geval zoals Wilders voor de rechtbank dient te verschijnen, ongeacht het feit dat W. niet veroordeeld werd .Dat er nog niemand aangifte bij het OM tegen de haatzaaierij van de man heeft gedaan is onvoorstelbaar.

 6. Sorry om je te teleurstellen joshua….maar ik heb gestudeert aan universiteit leiden ….dus dom ben ik zeker niet…..

  En ik ben geen aanhanger van wiels…..ik zeg gewoon wat jullie niet willen inzien!
  Dat er in afrika al slavernij was spreekt niet goed wat de blanken hebben gedaan….that’s a lame ass excuse….ga maar naar museum kura hulanda …en leer eens een beetje over de geschiedenis….

  Ik ben een antilliaanse academicus die in nederland heeft gewoond en ik heb zo mijn mening over hero brinkman en zijn uitlatingen over het verkopen van ons eiland op marktplaats…..willen jullie dat soms ook goed praten?

 7. Dat er verschil word gemaakt door diverse mensen , komt door hun opvoeding dus hun achtergrond.
  Hoeveel mensen hebben wel geen vooroordeel over rassen en geloof.Roepen wij ook niet hard He Chino in de toko of snack en tonen we dan geen repect ten opzichte van deze mensen.. Of als er iets gebeurt roepen wij dan ook niet maar dat hebben we niet gedaan want die mensen waren Spaans sprekende mensen dus die zullen wel in de droga zitten.

  Nu even over Brinkman, dat de PVV nog zolang bij elkaar is gebleven is best wel een prestatie, Helmin Wiels krijgt dezelfde problemen, als de Hr Asjes zichzelf gaat zien als de grote Leider en meer macht wil hebben en niet steeds terug wil worden gefloten door Wiels
  Ja dames en Heren nog een maand of drie en dan is hier de regering ook weg.

  .

 8. @Pipo

  Amy is een alias voor Helmine Wiels. Zelfde trant en even intelligent.

 9. @Amy

  No difference between Wilders en roeptoeter van PS Helmine Wiels!

 10. http://www.nu.nl/politiek/2768030/partijfinanciering-brinkman-wel-openbaar.html

  Kunnen “ze” hier nog een voorbeeld aan nemen.

 11. @Amy, hoe goed jij voor dit eiland zorgt kan ik ieder weekend op Koraal Tabak en omstreken zien (het is om te huielen).
  Slavernij bestaat al sinds mensenheugenis, die heugenis van jou is wat minder dus daarom even een opfrissertje, heb je weleens van galeislaven gehoord ?
  Curaçao is al sinds rond de jaren 1600 eigendom, ja eigendom, van Nederland, dat Nederland ervoor gezorgd heeft dat jij nu op Curaçao kan wonen is dus mooi meegenomen,maar eigenlijk moet jij die voorouders van jouw in Afrika bedanken, but don’t push your luck to far.

 12. stem op brinkmam,curacao en de rest vd antillen zelfstandig,,en nederland kan de honderden miljoenen euro s in eigen land besteden,en minder hard te bezuinigen,,.in eigen land .en de hollanders zullen vanzelf het eiland verlaten ivm toenemende criminaliteit,en de nederlandse bedrijven volgen van eigens….curacao kan wel onderhand op zijn eigen benen staan ,met de inkomsten vanuit de toeristische sector

 13. haha.. grappig dat de thema lekkere sankas overslaat naar slavernij hahaha.. Hou het liever op sankas..;) Hoe zou Amy eruit zien? Hmm.. en zou Pipo een lekkere Antilliaanse hebben? Zo, meteen weer de “discussie” omgebogen.. Hopelijk! Kom op mensen.. live and let live.. ik weet dat ik zo na het werk richting de beachbar ga voor een cocktail.. 😉

 14. Amy, Slavernij bestond al in Afrika en is daar zelfs uitgevonden. Jouw voorrouders waren al slaven dus als je excuses wil dan moet je dat in Afrika gaan zoeken.
  Tevens gedragen jullie je ook als tweederangsburgers in NL en jullie behandelen alle niet YDK ook als tweederangsburgers hier op Curacao ondanks dat velen hier hard werken en geen uitkeringen aanvragen. En je hebt niets te eisen en jammer voor jou Nederland was eerder op Curacao dan jouw voorvaderen dus je hebt niets te eisen. en als je boeven leert van Nederland leer dan ook hard werken!! zou je goed doen!

 15. Geweldig nieuws!dat die brinkman eindelijk er achter komt hoe discriminerend die geert wilders we’ll niet is….

  @pipo…voor mijn part mag nederland tot in de eeuwigheid opdraaien voor de eilanden…niemand heeft hen gevraagt om afrika te plunderen…en een lucratief handel van slavernij op te zetten!.. En daarna eilanden te veroveren waarvoor ze nu niet willen zorgen…niemand heeft het hun gevraagd….zolang ik als tweederangs burger word behandelt in nederland en ik geen excuses ontvang van de nederlanders vanwege de slavernij…eis ik dat nederland,die ontererecht misbruik heeft gemaakt van ons eiland en de zwarte mens,blijft zorgen voor de eilanden….want boeven zijn hebben we van nederlanders geleerd!!

 16. @OBI, Brinkman heeft ook geen problemen met de eilanden en sankas.. maar wel dat de regering uit boeven bestaat en dat Nederland hier elke keer financiaal voor mag opdraaien!

 17. Ha die Brinkman.. smack praten over de eilanden en dan stiekem toch genieten hier en kijken naar de lekkere sanka’s van onze dames.