• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

De aarde vanuit de ruimte gezienCURAÇAO – Space Expedition Curaçao (SXC) boekt steeds meer vooruitgang in hun voorbereidingen voor de ruimtereizen vanaf ons eiland. De nieuwe werkgroep ‘Operational Working Group Space Port Curacao’ heeft onlangs voor de eerste keer vergaderd.

De afgelopen maanden heeft SXC zich vooral bezig gehouden met de technische ontwikkelingen van het ruimteschip (Lynx Mk II). De raketmotoren zijn inmiddels volledig ontwikkeld en ook werkzaam gebleken. Eind 2012 worden de eerste testvluchten met het ruimteschip gedaan en voor begin 2014 ligt de eerste ruimtereis vanaf Curaçao in de planning.

Nieuwe werkgroep
Afgelopen week zijn de leden van de werkgroep ‘Operational Working Group Space Port Curacao’ voor de eerste keer samen aan tafel geschoven. De werkgroep wordt vertegenwoordigd door werknemers van CAP, CAH, het Ministerie van Verkeer, de Kustwacht en NAATC. Testpiloot Harry van Hulten zit de werkgroep voor.

‘Operational Working Group Space Port Curacao’

11 reacties op “Voorbereiding ruimtereis in volle gang”

 1. Deze luchtfietsers willen een onbewezen techniek gebruiken en hebben een onbewezen businessplan…. Arm Curaçao

 2. @makamba: Geluidsoverlast hoeft niet veel te zijn, of in ieder geval niet voor heel lang.
  http://www.youtube.com/watch?v=zcV3x93cr2s << dit geluid gaat min of meer recht omhoog.

 3. is dit niet een gevaar voor omliggende woningen? what about lawaai wat zo’n ding zal maken bij het lanceren ervan????? Nooit iemand wat over horen zeggen.

 4. @edgar: ik weet het. Mijn reactie is juist dat het een beetje een oneerlijke vergelijking is.

 5. @ Dwerg,

  Voor het geval het je is ontgaan………..ik schreef dat men juist WEL vertrouwen heeft in Branson en niet in dit clubje.

 6. @fernando: is dan ook geen ruimte sprong. Als je het over gewichtloosheid hebt dan zit je wel aan de rechte eind.

  @edgar: waarom zou men geen vertrouwen in branson hebben? hij heeft zo’n beetje de beste uit al deze space hoppers gekocht. Scaled composites heeft nog steeds de beste van dit soort systemen imho. enige voordeel van wat zij hier willen gebruiken is dat het geen moederschip nodig heeft. En of dat idd een voordeel valt nog te bezien. Maar iig ik denk wel dat wij even in de gaten moeten houden dat branson een 8 jaar voorspring heeft op deze gasten. Spaceshipone, waarop de branson lijn van shepen zijn gebaseerd, vloog al sinds 2004 naar de ruimte. De lynx heeft nog niet eens gevlogen tot zover ik mij kan herrineren.

 7. Ik geloof niet meer in sprookjes, ook niet in sprookjes voor volwassenen! Een ruimtesprongetje maken kan nu al, met een standaard straalvliegtuig, door middel van een korte parabolische vlucht. Het uitzicht is wat minder, maar het is aanmerkelijk goedkoper en veiliger.

 8. Deze club heeft 50 tickets verkocht a raison de 90,000 euro.
  Richard Branson heeft er inmiddels 500 verkocht a raison van 200,000 USD.

  Kennelijk heeft men toch meer vertrouwen in Richard Branson dan in dit clubje.

 9. Zonder goedkeuring van het volk zal dit nooit gaan lukken.
  Wat een arrogantie om het volk uit te sluiten. Heb die projectleider ooit het woord VOC horen noemen op Tv en wist meteen met wie we te maken hebben.

  Vruchtbare Curacaose gronden die goed gebruikt kunnen worden om gewassen op te verbouwen worden weggegeven aan dit onzin. Beter agrarische industrie op dat terrein starten dan dit onzin, waar niemand op vooruit zal gaan. Met dank aan een politicus die agricultuur gestudeerd heeft. Triest.

 10. De belanghebbende zit een werkgroep van de overheid voor. Dit gaat van meet af aan al mis!
  Ze zien ze vliegen!

 11. Ruimtereis? U maakt een grapje! Een kort, maar vooral duur ‘ruimte’sprongetje met een paar minuutjes gewichtloosheid, zult u bedoelen.