• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Rivelino Marcano haalde samen met zijn vriend Ewart Walle in november de ferry HSS Discovery vanuit Venezuela naar Curaçao om deze door te verkopen. Marcano werd echter donderdag gearresteerd, omdat diesel, die volgens hem voor eigen gebruik was, van de boot verdwenen is.

Op 25 november vorig jaar vaarde de ferry de haven binnen vanuit La Guaira, Venezuela. Na een opknapbeurt, was het de bedoeling investeerders aan te trekken om het schip van eigenaar Albamar Shipping Company SA Panama te kopen. In januari of februari dit jaar zou een ferrydienst van start moeten gaan om goederen, auto’s en personen te gaan vervoeren.

Controle
Volgens Amigoe waren de papieren van het schip bij binnenkomst niet in orde en werd er om die reden een grote controle op het schip uitgevoerd door de politie, kustwacht en de douane. Er werden toen negen tanks gevonden met diesel die volgens Marcano bestemd waren voor eigen gebruik. De douane heeft de tanks verzegeld en het schip onder 24-uur bewaking gesteld.

Ladingspapieren
“Nadat in eerste instantie werd gesteld dat de diesel voor eigen gebruik bestemd was, heeft de heer Marcano vervolgens – op 30 november – gepoogd om de dieselolie alsnog in te voeren”, liet douanedirecteur Julian Lopez Ramirez weten aan Amigoe. “Omdat hij geen ladingspapieren (manifest) van de dieselolie had, werd de aangifte tot invoer van de dieselolie geweigerd.” Marcano spande hierop in februari een kort geding aan en verloor dit.

Onderzoek
“Op zich zal de financiële schade wel meevallen qua verkoop van de diesel aangezien de invoerkosten en omzetbelasting (OB) niet zijn betaald, wat samen op 11,5 procent uitkomt. Wat natuurlijk wel ernstig is dat er geknoeid is met de zegels en vandaar het strafrechtelijk onderzoek hiernaar. Onderzoek zal nu uit moeten wijzen wat er met de diesel is gebeurd”, aldus Lopez Ramirez.

Beslag
Marcano blijft nog acht dagen in hechtenis, daarna wordt besloten of hij langer vastgehouden wordt voor het onderzoek. Naast het onderzoek, is er ,volgens Ultimo Notisia, beslag gelegd op de ferry door deurwaarder Tiko Ramazan, in opdracht van Albamar Shipping Company. Voor de ferry, die al drie maanden aan de Caracasbaai ligt, schijnt er ook geen liggeld betaald te zijn.

13 reacties op “Diesel verdwenen uit tanks op Ferry”

 1. Het is gewoon een rotsooi. link is
  Gerrit schotte Boef
  Marcano Boef
  vanddis lacht
  curacao naar zijn moer

  marcano is geen lief persoon heeft al een straf blad en ook ons min press Gerrit Schotte.
  Porkaria grandioiiiiiii

 2. @Churandi:
  Je laatste zin heeft een typfout: het woord ‘misschien’ kon je weglaten.

 3. Trek een monster uit de tanks bij VANDDIS en vergelijk dat met de diesel in de tanks van de ferry. Misschien heb je wel een verbluffend resultaat.

 4. @dwerg85 een schip moet altijd aanstaan, ook in de haven. maar dan gebruik je minimale brandstof. daarnaast waren de vaten verzegeld door douane, dat gebeurt altijd als er een schip binnenkomt, diesel,olie,sigaretten en drank worden verzegeld door douane. als je die zegel openmaakt en die douane komt erachter, dan ben je de ***
  had deze marcano moeten weten! (die trouwens geen zuiver verleden heeft)

 5. Die schip staat daar constant aan van wat je kan zien (iig agregaten voor lichten e/d). Misschien is dat diesel gewoon opgebruikt?

 6. Hahaha mi popchi suku

 7. Wat deed de vrachtwagen van Curoil daar dan?

 8. Boevennest.

 9. Uitstekend wer door de douane

 10. @John. tja dan zal hij binnenkort minister worden op Curacao

 11. Marcano is een boef, dat weet iedereen

 12. je zag ook al bootjes met vaten diesel af en aanvaren!

 13. Tja je moet toch wat met die hoge prijzen voor benzine..