• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Stichting Dierenbescherming Curaçao heeft de afgelopen week verschillende berichten binnen gekregen over gedode en gestenigde slangen. Nu doen ze een oproep aan de mensen om in het vervolg te voorkomen dat deze dieren onnodig en vooral op gruwelijke wijze gedood worden.

De stichting laat weten dat het niet nodig is deze dieren onnodig te mishandelen tot zij dood zijn. Het verstandigst is om zelf op veilige afstand te blijven en het dier niet lastig te vallen.

Diervriendelijk
“Mocht men een slang zien op een plek waar je hem niet zou verwachten, of waar het niet thuis hoort, bel dan de klachteninspecteur van de stichting op het telefoonnummer 518-8340”, meldt de Dierenbescherming. “Er wordt hierna voor gezorgd dat de slang op diervriendelijke wijze opgehaald wordt, en naar een veilig onderkomen gebracht wordt.”

5 reacties op “‘Slangen niet onnodig mishandelen’”

 1. Suikerdiefje, er zijn Boa’s gesignaleerd op Curacao. Op Aruba vormen die al een gevaar voor kleine kinderen en kleine dieren waar je echt rekening mee moet houden. Het is het beste als het op Curacao niet zo ver komt. Het tegengaan moet echter wel diervriendelijk gebeuren, dat kan heel goed. Dus bellen en weg laten halen door iemand die weet wat hij doet.

 2. Uitheemse slangen die inheemse diersoorten uitroeien moeten uit de natuur worden verwijderd. Het mishandelen van dieren is nooit toe te staan, echter deze dieren moeten onherroepelijk worden gedood. Als het om 1 slang gaat kun je het dier misschien nog ergens onderbrengen bij iemand waarvan je zeker weet dat deze het dier nooit meer zal los laten in de natuur. Echter, als je zoals op Aruba, een ware plaag gaat krijgen dan zijn dit soort sentimentele oplossingen geen optie. Dan zul je moeten stil staan bij de lokale dieren die onnodig worden opgevroten en waarbij je hele ecologie wordt vernietigd.
  Nogmaals, steniging en onnodig pijnigen is niet te tolereren, permanent verwijderen is wel de enige optie!

 3. Dieren nooit laten lijden. Maar niet-inheemse slangen moet je gewoon doden, of in iedergeval iemand bellen die het dan op een fatsoenlijke manier ruimt.
  Op Aruba is een ware Boa plaag aan de gang, waar de Boa als een soort lionfish inheemse diersoorten doodt.
  Al die “experts” die zeggen dat wij niet zo’n plaag hoeven te verwachten, ik vraag mij af wat voor wetenschappelijk bewijs ze hiervoor hanteren.
  In onze mondi kunnen die dieren zich prima voortplanten. Ik zag laatst nog een foto van een vriend van me met een dikke boa bij st Joris..

  Als ik er een zie, gaat ie dood. Snel en zonder pijn. Moet ik helaas mijn “eat what you kill credo” laten varen. Tenzij iemand een goed recept kent..

 4. Primitief en dom, er zijn geen gevaarlijke slangen op het eiland. Hoe lomp kun je zijn ?

 5. Wie goed doet, goed ontmoet. Laat het beest met rust en hij doet jou ook niks.

  Indien je er écht last van hebt, bel bovenstaand nummer en iemand komt ‘m weghalen. Ik ga ook geen mensen stenigen als ik last van ze heb, of beter gezegd — bang voor ze ben –, waarom wel slangen (of andere dieren)?