• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO– De olieraffinaderij Valero op Aruba gaat aan het eind van deze maand dicht. Dat meldt Valero in persbericht vandaag. De Arubaanse premier Mike Eman verklaarde in 2009 vlak na de verkiezingen dat de heropening van de raffinaderij zijn topprioriteit was.

 
Sluiting van de raffinaderij zou tot dubbel zoveel werklozen leiden op Aruba. Bij Valero werken 600 werknemers en 1500 contractarbeiders. De werknemers en een kleine groep contractarbeiders zullen in dienst blijven. De raffinaderij stopte in 2009 met de productie, omdat zij geen winst maakten en het bedrijf gaf de wereldwijde crisis op als reden.

Eigenaar
De Arubaanse overheid heeft de afgelopen maanden geprobeerd een nieuwe eigenaar te zoeken voor Valero. Er is onder meer gepraat met Colombiaanse investeerders en met het Braziliaanse oliebedrijf Petrobas, maar zonder resultaat. Valero staat al sinds eind 2007 te koop. Er wordt nu gekeken of de raffinaderij kan dienen als opslagplaats.

2 reacties op “Olieraffinaderij Valero binnenkort dicht”

  1. Hahaha dienen als opslaplaats… Jammer dat alles wat je daar opslaat langzaam verdwijnt door lekkage

  2. Niet zo bestt mike eman die altijd zegt het gaat zo goed met arubaaaa dus bljk t het tog niet zo te zijn.
    Maar want ik niet snap van zowel aruba en curacao wrm maken jullie niet van het rafinderij niet een eigen rafinderij van de overheiddd. Dan kunnen jullie met al die inkomsten iets voor de arme volk doen en plus krijgt de overheid meer geld binnen ik hoop zkr dat curacao dit gaat doen nadat de contract afloopt met pvdsa