• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse zakenman John Deuss (69) staat terecht voor illegaal bankieren. Zijn First Curaçao International Bank (FCIB) geldt bij justitie als ‘grootste witwasbank ter aarde’. Dat meldt het Financieele Dagblad.

 
Op 6 september 2006 vielen opsporingsdiensten binnen bij zijn kasteel in Berg en Dal. Daar is het administratiekantoor van zijn bedrijvengroep gevestigd.

Rechter
Een maand later wordt Deuss op Bermuda aangehouden. Vandaag, bijna vijf en een half jaar later, moet Deuss vanwege deze invallen voor de rechter verschijnen. Deuss staat terecht wegens bankieren zonder vergunning, het verhullen van ongebruikelijke transacties en het vormen van een criminele organisatie die grootschalige carrousselfraude mogelijk maakte in Engeland.

13 reacties op “‘FCIB grootste witwasbank op aarde’”

 1. Jonas,
  Gelukkig kan ik nog steeds in de spiegel blijven kijken,zonder dat ik geconfronteerd wordt met het schaamrood !!

  Edsel,

  Is je was zo smerig dan,dat je deze wil afschuiven aan een ander??

 2. Zeg, kan ik mijn was ook komen brengen?

 3. @Jan laten we hopen dat de zaken die je opnoemt niet de redenen zijn dat je ook op dit eiland zit 🙂

 4. @Abraham Mossel, dat zijn verregaande uitspraken die je doet door te stellen dat deze man geen arme sloebers bestolen heeft. Weet jij misschien waar het geld vandaan komt dat hij heeft witgewassen? @Rignald, misschien wordt Curacao wel gebruikt door NL voor dit soort akties, dan blijft het eigen straatje schoon.

 5. Gelukkig weet Nederland zijn boeven nog te vangen en zonodig te bestraffen!!
  Het geeft echter wel te denken, dat deze man op Curacao zondermeer ongemoeid zijn criminele zaken kon opzetten en uitvoeren??
  Misschien is het interessanter om te weten te komen, hoeveel steekpenningen en smeergelden hij hiervoor heeft moeten betalen….maar vooral nog interessanter is aan ,,WIE,, hij deze betaald heeft !!!! Want dat er zwijggeld betaald is, staat voor mij als een paal boven water.
  Daarom heet dit eiland Curacao !!

 6. @Jonas,ben het met je eens,maar ben wel trots op hem,hij heeft in ieder geval geen arme sloebers bestolen ? steek dat maar eens in je zakjes of vergeet jij wat er hier op Curaçao gebeurt heden ten dage !.nou jij weer,doei.

 7. Deze man is voorbestemd om onze nieuwe minister president te worden,daar hebben wij wat aan,en hij hij heeft ook meer als mavo 3 gehaald,kan niet beter.

 8. Dit zou wel eens de grootste zeepbel van de Nederlandse justitie kunnen gaan heten. Het illegaal “bankieren” betreft alleen het administratiekantoor in Nederland. In Curaçao werd met vergunning gewekt.

 9. Deze man zou prima minister kunnen worden op Curacao!

 10. @Jonas, ook opmerkelijk dat deze bank op Curacao zit.. Blijkbaar is er geen controle op Curacao en laat men dit soort mensen toe.. nivo Haiti?

 11. hahahahaaa gelijk heb je Jonas

 12. Mooi dat die vent dus gepakt is, nu nog ziern of hij veroordeeld kan worden. Sensationele uitspraken daar hebben we niets aan.

 13. Hmmmmm, geeft toch wel te denken dat deze bank van een Nederlander is….De grootste witwas bank op aarde??? En het is wel typisch dat er zo weinig reakties zijn op dit artikel.