• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – Een groot aantal mensen kwam zaterdag af op de Feria Tula in het buurtcentrum Brievengat. Het enorm aantal mensen zorgde er zelfs voor dat de producten al op zaterdag uitverkocht waren, waardoor de groenten en fruitmarkt op zondag niet door kon gaan. 

Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongemak. Volgens minister Hensley Koeiman is het de bedoeling om de Feria Tula later neer te zetten in het zuiden, midden en noorden van Curaçao.

Bereikbaar
Goedkope fruit en groenten moet volgens Koeiman voor iedereen bereikbaar zijn, vooral voor de minder draagkrachtigen die geen auto hebben of niet makkelijk vervoer kan vinden om er te komen. Ook bieden deze markten meer werkgelegenheid voor de bevolking van het eiland. In de nabije toekomst zal er ook de mogelijkheid zijn voor lokale agrariërs om hun producten te koop aan te bieden.

7 reacties op “Feria Tula een groot succes”

 1. @ Maaskant:

  Zo als zo vaak ben je niet goed op de hoogte, er is helaas al een voedselbank op Curacao.

 2. @Sander, prijzen zijn niet zo structureel gestegen sinds 10-10. ook Aqualectra en benzine.

  Daarnaast beweerde deze regering juist sociaal te zijn en op te komen voor de armen en niets is minder waar. Als jij blijft doorgaan met afkatten van de vorige regering dat ze niet voor de armen zorgen dan dien je datzelf wel te doen..

 3. Plannen en ideeen zijn best wel goed, de uitvoering stopt meestal na een poosje, we zijn niet zo goed in structurele zaken. Nadat het initiele enthousiame over is zie ik toch vaak projecten helaas aftakelen en een stille dood sterven. Hoop dat dit nu niet het geval is.

  Een vraag die het oproept is; Ten koste van wie gaat dit, zijn hier andere winkels en toko`s nu de dupe van, want dat is niet ondenkbaar.

  Daarnaast heeeft deze markt ook een enigszins andere kant; Wie bepaalt wie en wat en hoeveeel men daar mag kopen?? Mag een “arme” Curacaosche restaurant houder daar ook inkopen, of de blanke mevrouw uit jan sofat? Voor `iedereen` en `armoede` zijn twee elkaar bijtende begrippen namenlijk.

 4. Als het structureel is, en dat is het op Curacao, dan is een voedselbank wellicht ook een optie?

 5. @Rignald,
  armoede en te dure groente en fruit was ook al voor 10-10-10.
  dus de PAR heeft ook deze mensen in de kou laten staan.
  hoe lang ze deze markt vol gaan houden?? blijft altijd de grote vraag hier op curacao!
  maar inderdaad een goed initiatief van de heer Koeiman

 6. Dat dit een groot succes is is eigenlijk iets heel treurigs.. het geeft aan dat de armoede op Curacao alleen nog maar erger is geworden. Ouderen van dagen kunnen niet meer rondkomen en alles is maar duurder geworden sinds 10-10..

 7. Een prachtig initiatief, maar hoe lang gaan ze dit volhouden?