• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Jason Russel, een van de makers van de documentaire Kony 2012, is opgepakt voor openbaar dronkenschap en publiekelijk mastruberen. Dat heeft de politie in San Diego, Verenigde Staten, verklaard tegenover persbureau AFP. Russel stond schreeuwend op straat en hinderde het verkeer.

Volgens de vrouw van Russel en de organisatie van Invisible Children, waar de filmmaker mede-oprichter van is, was het succes van de documentaire teveel voor Russel. De documentaire, dat aandacht vraagt voor de strijd tegen oorlogsmisdadiger Joseph Koney, was binnen twee weken 80 miljoen keer bekeken op internet.

Kritiek

Met het succes kwam ook veel kritiek, wat Russel volgens zijn vrouw erg persoonlijk opnam. De filmmaker is opgenomen in het ziekenhuis voor uitdroging en uitputting.

5 reacties op “Maker Kony 2012 opgepakt”

 1. Is dit de Amerikaanse manier om de aandacht af te wenden van het werkelijke probleem.??
  Amerika heeft met vele andere landen volop boter op hun hoofd als het gaat om Koney op te pakken en te laten berechten!!
  Er is jammer genoeg in dat arme Afrikaanse land voor niemand iets te halen ( Jatten ), waardoor het ,,schenden van mensenrechten,, voor deze grotebek-landen niet als rotsmoes wordt gebruikt, om ongevraagd binnen te vallen en zo plotseling niet meer interessant is.

 2. Erg vreemd verhaal, succes en kritiek leiden dus tot maturberende dronkenschap…..

 3. Dan moet hij dronken zijn en zichzelf mastruberen… 😀

 4. Tsja.. Als je zó populair/belend bent ligt er een dik vet vergrootglas op je snuffert. 1 misstap is dan vervolgens wereldnieuws.

 5. Als ze nu ook Kony oppakken…