• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nadat Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) gisteren een brandbrief stuurde aan de Verenigde Naties, laat de stichting weten dat ook de kinderen op Curaçao een klacht kunnen indienen bij de VN. SMOC stuurde de brief om aandacht te vragen voor de vervuiling van de Raffinaderij Isla.

Volgens SMOC worden de kinderrechten op Curaçao geschaad omdat de lucht van de Isla ‘allesbehalve schoon is’. De afgelopen jaren gingen verschillende scholen rondom de Isla meerdere keren dicht door stankoverlast.

Kinderrechten
Met ingang van 2012 is het mogelijk dat kinderen zelf een klacht indienen bij de UN Committee on the Rights of the Child. Het gaat om fundamentele klachten, ofwel het schenden van kinderrechten zoals dat is bepaald in Het Verdrag Inzake de Rechten van het Kind. “Ook Curaçaose kinderen kunnen dit doen als zij vinden dat hun rechten onder druk staan door hun omgeving.”

Media
“Het is bekend dat kinderen recht hebben op schone lucht. Het is ook bekend dat de lucht onder de rook van de Isla allesbehalve schoon is”, aldus SMOC.”Het is ook bekend dat scholieren in de media hun beklag hebben gedaan over de Isla. Nu is een flinke stap hoger bereikbaar: de UN Committee on the Rights of the Child. Maar goed dat het land Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden, zodoende gelden mensenrechten ook voor de Curaçaose kinderen.”

2 reacties op “‘Scholieren kunnen klacht indienen bij VN’”

  1. Goed idee. onze regering gaat ook vaak met klachten naar de VN dus zullen er wel naar luisteren.

  2. hoe meer klachten er ingedient worden des te beter….