• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Decompressieziekte kan binnenkort ook op Curaçao zelf worden behandeld. Vanmiddag werd de nieuwe druktank, een geschenk van Venezuela, officieel in ontvangst genomen. Minister Jacinta Constantia van Gezondheid tekende in het World Trade Center Curaçao het contract.

De nieuwe tank draagt de naam Sr. Edwin Bruder Valeriano, een eerbetoon aan een broeder die werkte in de oude druktank.  De minister is erg blij met de druktank. “Vandaag is een hele grote dag, want we zijn vandaag ons pilotproject voor de nieuwe druktank gestart. Het is een splinternieuwe druktank van 1 miljoen dollar. De bedoeling is dat we de tank in het tweede St. Elisabeth Hospital gaan plaatsen. We hebben voor 300.000 gulden renovatiewerkzaamheden gedaan voor de nieuwe plek van de druktank en dat is nu bijna klaar.“

Pilotproject
Mensen kunnen nu nog niet worden behandeld in de nieuwe tank. Minister Constantia: “De bedoeling is dat we nu al gaan beginnen met het opleiden van vijf personen. We denken dat we rond 1 mei echt kunnen starten als de renovatiewerkzaamheden klaar zijn. De vergunningen zijn verder rond en het Sehos heeft al getekend. Rond september gaat de druktank echt in gebruik als het personeel helemaal is opgeleid.”

Duikscholen
Ook Hans Pleij, duikinstructeur bij Curious2Dive, is blij met de nieuwe tank. “Op een eiland als Curaçao waar zoveel wordt gedoken, is een druktank onmisbaar. Het duurt nog even voor de nieuwe tank in gebruik wordt genomen, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting.”

9 reacties op “Nieuwe druktank voor Curaçao”

 1. Heel goed dat Curacao eindelijk weer over een duiktank beschikt of zeer snel gaat beschikken. Tja een geschenkje? zou het contract misschien iets met de opleiding te maken hebben of wellicht onderhoud? Wie weet

  @ meneer van IHC; wellicht is het geheel ontgaan maar de huidige regering op curacao neigt steeds meer naar zuid amerika omdaar haar producten en mogelijke diensten vandaan te halen. Dit om te laten zien dat ze niet echt afhankelijk zijn van nederlandse/europese bedrijven. En toevallig komt deze duiktank uit Venezuela helaas voor uw bedrijf.

  Over een openbare aanbesteding hoeft niet gesproken te worden als dit om een geschenkje gaat. Wellicht is het iets om contact te zoeken met Forti hierover die kunnen precies informeren waar er geen aanbesteding is geweest. Of gewoon nemen zoals het is. Dat heet zaken doen niet alleen nemen maar ook het verlies soms nemen en dit lijkt me een verlies voor uw bedrijf.

  Succes in het Forti.

 2. Curacao, waar is je trots? Geld en geschenken aanemen van buitenland, of het nu Venezuela of Nederland is, maakt dat men ons zielig gaat vinden. Zijn we zulke stumpers of kunnen we onze eigen broek ophouden?

 3. Nederland heeft ergens in 2008 – 2009 een “soft loan” verstrekt aan het hospitaal
  in de lokale krant heeft toen een artikel gestaan dat er van dit geld medische apparatuur zou worden gekocht, waaronder ook een echte hyperbare tank, voor behandeling van duikers, maar ook van patienten die lijden aan chronische infecties.
  onze firma was reeds lange tijd in contact met het elisabeth hospitaal en hebben een voorstel gedaan van 400.000 euro inkl installatie, en met compressoren, en dit was toen niet financierbaar!!!

  nu lees ik bedragen van 1 miljoen ??????? voor een ” kleine druktank”
  tevens is voor zover ik weet geen eens een ” open aanbesteding geweest” ??

  moeilijk te begrijpen !!! en te accepteren

 4. Een gratis druktank en een contract???? Waar is dat contract voor??? Welke tegenprstatie moet er geleverd worden????

  De zaak stinkt aan alle kanten.
  Maar ja Jacinta Constatia liegt niet voor de eerste keer, dat is haar niet vreemd.

 5. Net als de “gratis” PdvSA zeker!
  Mooi voor de duiksport maar wil toch wel ff weten hoe die deal tot stand is gekomen en wat de voorwaarden zijn

 6. Een gratis tank van Venezuela?? Voor wat hoort wat

 7. 1 miljoen dollar, hahahaha en ze hadden ze in principe gratis kunnen krijgen, wie heeft daar weer aan verdient????

 8. 300.000 gulden renovatie werkzaamheden voor de nieuwe plek. Wie is daar rijk van geworden? Van dat geld kun je een heel huis kopen waar alleen dat ding in staat! Dat was een stuk slimmer en goede PR geweest, het ‘Curacao Dive Center’ of zoiets. En hij moet in het tweede SEHos komen? Dus die 300.000 gulden zijn nog tijdelijk ook?

 9. Een geschenk van 1 miljoen dollar, en wat moeten we daar voor doen? Voor niets gaat de zon op, voor de rest moet betaald worden.

  Wel blij dat er een tank is, waar het ding ook vandaan komt.