• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Air Berlin heeft het verlies in het afgelopen jaar verder zien oplopen. Dat maakte de op één na grootste luchtvaarder van Duitsland vandaag bekend. Het verlies in mede veroorzaakt door hogere brandstofkosten en belasting op lokale vluchten.
Air Berlin boekte een verlies van 271,8 miljoen euro, tegen een verlies van 97,2 miljoen euro een jaar eerder. De omzet dikte wel aan tot 4,2 miljard euro (plus 13,7 procent) bij een toenemend aantal passagiers tot 35,3 miljoen.

Zware winter
”Ondanks een recordomzet en meer passagiers kunnen we niet tevreden zijn over 2012”, aldus topman Hartmut Mehdorn. Niet alleen brandstofkosten en belasting speelden Air Berlin parten, maar ook de invloed van een zware winter in Europa, de Arabische Lente en stakingen bij luchtverkeersleiders.

Stoelgarantie
Air Berlin is in november begonnen met vluchten naar Curaçao. De overheid van Curaçao garandeerde de luchtvaartmaatschappij een stoelgarantie van 100 procent. De vluchten schijnen voor beide partijen vruchten af te werpen: volgens Paul Gregorowitsch, Chief Commercial van Air Berlin is ‘de belangstelling vanuit de Caribbean een stuk groter dan verwacht’. Zodoende dat er besloten werd dat de maatschappij ook na de ‘proefperiode’ die tot eind april loopt, wekelijks blijft vliegen op Curaçao.

 

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “Air Berlin dieper in de rode cijfers”

 1. Nou wat negatief allemaal. De lege stoelen worden gewoon tegen kostprijs opgekocht door de overheid. Dat is in veel landen normaal waar het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is.

 2. 100% stoelgarantie?????
  belachhelijk: oneerlijke concurentie…………
  Zo kan iedereen scoren……….

 3. Curacao houdt ze met onze belastingcenten overeinf !!!

 4. Dankzij Cooper vliegen ze nog.

 5. En nogmaals de vraag aan minister Hakim is de verlengen nu met of zonder stoelgarantie,of mogen we als belastingbetaler niet weten waar onze zuur verdiende en betaalde belastingcentjes naar toe gaan(gesluist worden??), in duistere zakken heb ik zo”n vermoeden,waarom geen openheid meneer Hakim u heeft niks te vrezen u doet toch wat u wilt net zoals al die mede coalitie genoten,we zijn het zat,wanneer komt er weer actie,de straat op dat moeten wij, stoppen deze dictatuur en zo snel mogelijk.

 6. Even met El-Hakim bellen, die heeft nog wel een paar miljoen liggen.!!!!