CURAÇAO – Voor de derde keer stonden InselAir en DAE tegenover elkaar en weer trok InselAir aan het kortste eind. De zaak ging over het buitenlandse toestel waar DAE wel mee mag vliegen en dat werd InselAir in 2006 ontzegd. Versgeperst.com ging de straat en vroeg voorbijgangers wat zij hiervan vinden.

De 57-jarige Nicasia vindt het politieke zetjes, ‘het is niet eerlijk’. “In 2006 wil je hetzelfde doen, maar dat wordt afgewezen. Nu doet een ander het en dan is het wel oke. Dat is geen balans.” Silfried (55) kan zich hier ook in vinden en vindt het geen goede zaak en niet eerlijk. Hij is van mening dat het op vriendjespolitiek lijkt. “Ik vind dat als de één het mag, de ander het ook zou mogen.”

Vreemde zaak
Mirella (47) vindt het ook een vreemde zaak. “Ik snap niet waarom het toen niet kon en nu ineens wel. Ligt het misschien aan de naam? Of speelt er iets politieks mee? Ik denk eerlijk gezegd dat het een politiek spelletje is, want toen had je de MFK niet en nu kan er ineens wel met een buitenlands toestel worden gevlogen.

Andere factoren
De 65-jarige Lou heeft een andere mening over dit onderwerp: “Het kan zijn dat de omstandigheden veranderd zijn en er nu andere factoren meespelen. Ik kan daar niet over oordelen. De rechter heeft het vonnis uitgesproken, dat DAE gerechtigd is om vluchten uit te voeren met het toestel uit de Verenigde Staten. Ik geloof niet dat de rechter op zijn achterhoofd is gevallen. Ik wil niet zeggen dat er hier nu politiek wordt bedreven, misschien toentertijd wel.”

Naast elkaar leggen
“Toen was er een andere regering aan de macht die bevriend was met de grote bazen van DAE op Bonaire”, gaat Lou verder. “Het is dan vervelend om te zeggen dat de rechter toen een niet zuiver vonnis heeft uitgesproken. Als je nu een oordeel wil hebben over dit onderwerp dan moet je de twee zaken naast elkaar leggen zodat je precies weet wat de aanklaagt van InselAir is en welke gronden er toen bestreden werden. Dus een zuiver oordeel kan ik niet geven, want ik weet niet wat er allemaal in het vonnis staat. Wel moet ik toegeven dat het wel raar is.”

Voorgetrokken
“Ik vind dat DAE wordt voorgetrokken”, is Juni van mening. “In mijn ogen lijkt het erop dat de minister DAE een handje boven het hoofd houdt.” De 59-jarige Crissy kan zich hier ook in vinden. Volgens haar ‘doen er geruchten de ronde dat bepaalde mensen of politici belang hebben bij DAE’.

6 reacties op “‘Speelt er iets politieks mee?’”

  1. Mee eens Rogier. Laat aub de rechter onafhankelijk van de politiek blijven!!

  2. @LOU, er is een verschil tussen de rechter en een eventuele vriendschappelijke band tussen eigenaar en regering. De rechter is onafhankelijk.. gelukiig nu wel al wil deze regering liever een rechter hebben die ze zelf kunnen beinvloeden.

    Trouwens vergeet niet dat na DCA (bedankt PLKP!!) er helemaal niets meer vloog en toen heeft DAE wel alles over genomen.. wat goed was voor Curacao!

  3. en inderdaad de rechtzaak was Insel vs. Gobiernu

  4. Hm Crissy. De vrouw van de directeur van Insel, Stella van Rijn, is de secretaris-generaal van Schotte. Zij is die geblondeeerde dame die Schotte overal vergezeld op zijn reizen. ze wordt bijgenaamd het schoothondje. Na al die aanvallen en beperkingen van de laatste tijd op DAE, is dit hun eeerste overwinning en dan wordt er gelijk gezegd dat de politiek aan hen kant staat. Zoek eerst even na wat er sinds 10-10-10 en dit kabinet gebeurd is tussen Insel en DAE voordat je dat zegt.

  5. @ Lou. De enige zinnige reactie.

  6. Was het niet Insel Air tegen de regering??
    Maar zo zie je maar dat de regering gewoon DAE is eigenlijk. en omgekeerd.