• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft gisterochtend een vijf uur durende verkeerscontrole gehouden bij verschillende kruisingen in de omgeving van Barber en Tera Kòrá. In totaal werden 408 voertuigen gecontroleerd en zijn er 103 processen verbaal uitgedeeld.

De politie nam in totaal veertien voertuigen in beslag. De meest voorkomende overtredingen waren het rijden zonder rijbewijs (31 keer), veiligheidsgordel (20 keer) en autoverzekering (12 keer). Acht automobilisten hadden hun voertuigbelasting van 2011 nog niet betaald en zes mensen reden zonder keuringspapieren van hun voertuig.

Technische mankementen
Ook deelde de politie bekeuringen uit aan automobilisten met auto’s die technische mankementen vertoonden. Bijvoorbeeld het rijden met beschadigd stoplicht, versleten banden, kapotte remmen of ontbrekende spiegels. Tijdens de controle hield de politie tevens een illegaal aan die binnenkort uitgezet zal worden.

7 reacties op “Politie houdt grote verkeerscontrole”

 1. Ik heb altijd zonder gordel gereden omdat ik meende dat het eigen risico was en ik er niemand kwaad mee deed. Nu is uit cijfers gebleken dat de medische kosten van een auto-ongeluk waarbij betrokkenen geen gordels droegen vele malen groter zijn dan wanneer er wel gordels werden gedragen.

  Derhalve heb je met het niet dragen van de gordel niet alleen jezelf te pakken, maar ook de samenleving en zou de verzekerde bij een ongeluk door eigen schuld (zonder gordel) zelf de kosten moeten dragen.

 2. Ik denk niet dat er bedoeld wordt dat al deze 31 personen geen rijbewijs hebben, maar dat ze deze niet bij zich hadden op het moment van de controle. Een stuk minder schrikbarend dan het lijkt dus….

 3. @Kasuari, Verzekerd of niet.. De maatschappijen doen toch alles om niets te betalen.. of de verzekerde betaald niet en dan mag jezelf de eigen risico betalen..

  Trouwens rijden zonder veiligheidsgordel.. Hoe zit het dan met al die mannen die in de achterbak van een truck zitten??

 4. Stuitend, een kwart van de aurtomobilisten een bekeuring (of hebben sommige het zo bont gemaakt dat ze er meerdere kregen?).
  De veiligheidsriem is iets voor de automobilist zelf, maar het rijbewijs en de verzekering en vaak ook de keuring, zijn zaken die mede de veiligheid van anderen betreffen.

  Ik heb de controle zelf meegemaakt, het was goed opgezet: de politie stond op verschillende locaties langs de weg, zodat niemand ‘ongecontroleerd’ hoefde te blijven en ik ben alleen gestopt bij de eerste post die ik tegenkwam, ondanks het feit dat ik mijn nummerbord voor kwijt ben (waarvoor ik uiteraard de papieren moest tonen).

 5. 3% rijden zonder verzekering valt mij op zich nog best wel mee moet ik zeggen, ik had het erger verwacht. Dus Ferd focus je op de rijbewijs gevallen ipv verzekering.

  Het is wel erg dat 25% van de gecontroleerde auto’s een procesverbaal hebben meegekregen. Jammer dat het geld niet besteed zal gaan worden aan preventie of iets dergelijks…

 6. Best schrikbarend dat de meeste bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs betrof…

 7. Schrikbarende cijfers en tekenend voor het moreel verval van de samenleving.

  Niet verzekerd de weg op gaan is ronduit asociaal, maar wordt hier gewoon accepteerd.