• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO– Banco di Caribe adviseert haar klanten om alleen te pinnen bij pinautomaten van de bank en zelfs om een nieuwe pincode aan te vragen om skimming te voorkomen. Volgens de CEO van de bank, Fons Simon, is skimming een wereldwijd probleem en voorkomen is beter dan genezen.

“Er is geen reden voor paniek, maar we willen onze klanten informeren over deze situatie”, aldus Simon. “We hopen dat de klanten het advies van de bank opvolgen zodat we het skimmen preventief tegen kunnen gaan.”

Aangiftes
Volgens de CEO zijn er bij Banco di Caribe nog geen gevallen van skimming bekend. Om een pas te skimmen, wordt illegaal apparatuur in pinautomaten geplaatst die de magneetstrip van een pinpas kopiëren. Met de kopie kan vervolgens een bankrekening worden geplunderd. Begin van deze week werd bekend dat er meerdere aangiftes van skimming zijn gedaan bij de recherche. De politie en verschillende banken zijn een onderzoek gestart.

1 reactie op “Preventieve actie tegen skimming”

  1. Ik heb tijdens mijn verblijv van 4-27 Febr. 2012 geld gepind bij Banco di Caribe bij Centrum op Piscadera. Op 15.03.12 werd ergens in USA met mijn pasje betaald.!!
    Hoe kan de Banco de Caribe dit zeggen? In eerdere berichten van 2 weken geleden,werd bericht dat de automaat op Piscadera geskimd was!! Ik probeer nu met veel moeite hier in Duitsland mijn geld € 389,11 weer terug te krijgen!! Het is niet zo gemakkelijk als men denkt. !!