• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nieuwe druktank waarmee decompressieziekte bij duikers kan worden behandeld, wordt morgen ingewijd. Het ministerie van Gezondheid geeft in het World Trade Center het startsein voor het Pilotproject Hyperbarische Geneeskunde.

Eerder deze maand berichtte Versgeperst.com al dat Curaçao momenteel geen werkende druktank heeft. De oude druktank in het St. Elisabeth Hospital (Sehos) is al een poos buiten gebruik en daarmee is decompressieziekte bij duikers niet in een ziekenhuis te behandelen.

Koninklijke Marine
Volgens een woordvoerder van het Sehos kunnen duikers met decompressieziekte wel geholpen worden door de Koninklijke Marine. Vanessa Strijbosch, woordvoerder van de Koninklijke Marine, vertelt dat dat niet het geval is. “Als duikactiviteiten van de Marine op Curaçao plaatsvinden, dan wordt een recompressietank meegenomen naar Curaçao. Er is dan dus tijdelijk een decompressiefaciliteit van de Koninklijke Marine op het eiland. Deze voorziet in de veiligheid van de militaire duikers.”

Ter beschikking
“Als tijdens de aanwezigheid van deze tanks zich op Curaçao een duikgeneeskundig probleem voordoet (ook bij niet-militairen), dan zal de Marine haar recompressietank ter beschikking stellen. Deze tanks zijn echter niet permanent op het eiland en de bedieners daarvan ook niet”, aldus Strijbosch.

1 reactie op “Pilotproject druktank van start”

  1. Echt te absurd voor woorden ook dat een duikbestemming als Curacao geen tank ter beschikking heeft. Typerend ook?