• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa heeft gistermiddag een gesprek gehad met de directeur van het Oranje Fonds, Ronald van der Giessen. Tijdens het gesprek is afgesproken dat het Kabinet van Curaçao ook dit jaar bekendheid zal geven aan de mogelijkheden van de samenwerkende fondsen.

Het Oranjefonds is actief in het Caribische deel van het Koninkrijk, samen met het Skanfonds, fonds Sluyterman van Loo en de Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Appeltjes van Oranje
Directeur Van der Giessen gaf tevens aan dat de nominaties van de Appeltjes van Oranje weer bekend zijn. Voor 2012 is het thema: ‘Hoe worden groene activiteiten ingezet om mensen bij elkaar te brengen’? Van de tien genomineerden werden drie winnaars geselecteerd. Dit jaar komen twee van de drie winnaars uit Bonaire, Vereniging Mi mes Hofito (mijn eigen tuintje) en Stichting Kunuku Sur.

Winnaars
Mi mes Hofito stimuleert bewoners om een deel van hun tuin als groentetuintje in te delen. Om zich op deze manier meer in eigen voedsel te kunnen voorzien. De leden van de vereniging geven elkaar van tips en passen op elkaars tuin. Stichting Kunuku Sur houdt zich bezig met het beheren en verhuren van een ontmoetingsruimte temidden van landbouwactiviteiten op het platteland van Bonaire.

De prijs
Naast de eer en uiteraard veel aandacht in de media, is er voor de drie uiteindelijke winnaars van het Appeltje van Oranje een bedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje gemaakt door Koningin Beatrix. De prijs wordt in mei uitgereikt door Prinses Máxima tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde te Den Haag.

4 reacties op “Oranje appels voor stichtingen Bonaire”

  1. @ydk, MAN en MFK zijn alleen corrupte lui. Ze poepen in hun broek voor de PS. Zonder ons zijn zij helemaal niets dus ze doen wat wij zeggen!

  2. Ik probeer altijd een beetje tussen de regels door te lezen en kom in dit geval tot de conclusie dat er op Curaçao absoluut geen ruchtbaarheid is gegeven aan de “Appeltjes van Oranje” aktie omdat Pueblo Suberano vind dat dat nu de echte vorm van kolonisatie is. Dus deze partij die slechts een kleine bijdrage levert aan onze regering het voor het zeggen heeft. Hoeveel gemiste kansen zijn dat bij elkaar. Waarom heeft de MAN en de MFK hier niet op gereageerd, bang voor Mister Big Mouth ?

  3. Echt een vorm van kolonisatie

  4. Laat Cooper zich maar niet bemoeien met vliegtuigen laat dat aan een expert over als die er zijn , Cooper moet de gaten in de wegen laten vullen en dan wel goed (controle) en niet dat de gaten na een regenbui weer het zelfde liedje zijn of nog groter??.Cooper moet alleen van gebruik maken van vliegtuigen voor goede !! zaken en geen snoepreisjes!.