• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij Insel Air ging gistermiddag de vlag niet uit. De rechtbank gaf de luchtvaartmaatschappij ongelijk in een zaak tegen concurrent DAE. Volgens Insel Air heeft de overheid onterecht vergunningen aan DAE afgegeven. Over enkele maanden volgt uitspraak in een uitgebreidere rechtszaak.

Advocaat Mirto Murray van SMS-Advocaten bepleit de zaak voor Insel Air. “Ik vind het teleurstellend dat de rechter tot deze uitspraak is gekomen. Het is jammer dat minister Charles Cooper van Vervoer zich zo voor de gek laat houden door DAE.”

Bodemprocedures
Murray heeft goede hoop voor de komende rechtszaak. “De rechtszaak die gisteren in de rechtbank is behandeld, moet worden gezien als een kort geding, een soort van spoedklus. Hierin heeft de rechter Insel Air ongelijk gegeven. Maar er loopt ook nog een derde, veel uitgebreidere zaak van bodemprocedures tegen DAE. Over drie á zes maanden doet de rechter hierover uitspraak. Ik verwacht dat Insel Air de zaak dan wel gaat winnen, want er zijn ten onrechte vergunningen verleend aan DAE”, aldus Murray.

10 reacties op “‘DAE heeft Cooper voor de gek gehouden’”

 1. Stella Zit toch bij Insel..??

 2. @ Juni wat heeft dit met verliezen te maken? Is het eerlijk dat DAE voorkeursbehandeling krijgt van de regering omdat ze zelf aandelen hebben in DAE en eigenlijk alleen willen kunnen zeggen “we hebben een airline?”

 3. Hoe vaak en hoelang moet ik het nu nog van de daken schreeuwen, Cooper is een nimkinpoop die door in de politiek te gaan denkt iets van zijn leven gemaakt te hebben. Wie gaat hem uitleggen dat hij een lopend (ja en dan loopt er wat) fiasco is en dat zal blijven en neem maar van mij aan, take your time maar doe dat niet als je hoge nood hebt, you are not going to make it in time.

 4. en DAE discrimineert ook Colombbianen.

  allemaal nieuwe lijnen en vluchten maar geen meer naar Bogota. dus moet een colombiaan nu meer betalen maar Coopere vind dat niet erg dacht toch al dat we hier illegaal werkten.

  DISCRIMINATIE van COLOMBIANEN dat is het

 5. @ Juny dus duidelijk oneerlijke concurentie toch?

 6. Precies heren. Cooper heeft de wetten voor DAE aangepast zodat zij wel naar Miami kunnen vliegen. De vergunning om die wetlease md82 kist van Falcon Air (Ramis) te mogen vliegen was vanwege nood toestand. Nu gaat DAE lekker uitbreiden en ik hoor dat er ook weer een ATR naar Bonaire vliegt. Welke noodtoestand is er dan? Ze roepen allemaal dat het erg goed gaat met DAE Dus intrekken die vergunning en lekker zelf uitbrieden op eigen kosten met vliegtuigen die ze zelf moeten onderhouden en crew voor moeten betalen.

  Vind het te gek voor woorden eigenlijk. En toch zegt de rechter dat er geen oneerlijke concurentie is? DAE gaat straks met 2 of 6 van die wetlease kisten naar miami vliegen de wetten gelden toch niet voor hun.

  Als Insel Air nu ook in amerikaans bedrijf inschakeld om wetlease charters te vliegen naar de VS. zal Cooper ook de vergunning afgeven??

  Daar twijvel ik denk heel erg aan.

 7. Insel air is gewoon een slechte verliezer, en dat nu alweer.

 8. @Ger, vliegtuigen van DAE staan in de USA geregistreerd. zij hebben dus geen last van de downgrading.. Inselair wel.

 9. HATO is gedowngrade, en toch mag DAE nu op Miami gaan vliegen??? Nu snap ik het echt niet meer.

 10. Cooper is eenmaal niet de slimste.. vandaar dat ook Hato is downgegrade..