• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor de derde keer stonden Insel Air en DAE tegenover elkaar en weer trok Insel aan het kortste eind. In de zaak die Insel Air aanspande tegen de overheid om te zorgen dat DAE niet meer met een buitenlands toestel mag vliegen, verloor de luchtvaartmaatschappij gister weer.

Volgens Insel Air had de overheid ‘oneerlijke concurrentie’ gecreëerd, omdat DAE gebruikmaakt van een toestel van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Falcon Air. In 2006 wilde Insel Air zelf een toestel inzetten van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM. Dit werd in eerste instantie goedgekeurd, maar DAE spande een rechtszaak aan die Insel Air verloor. Er werden toen wettelijke regels ingesteld voor het gebruik van toestellen van buitenlandse maatschappijen.

Veiligheid
In december verloor Insel Air de zaak tegen verantwoordelijke minister Charles Cooper (Vervoer). De argumenten van Insel Air werden gisteren wederom door de rechtbank ontkracht. Volgens de rechter gaat de maatschappij uit van een document dat niet meer geldig is en nooit is goedgekeurd. Ook achtte de rechter het belangrijk dat er aan veiligheid was gedacht: door het inzetten van het Falcon-toestel blijft de vliegveiligheid gegarandeerd.

Nieuw tijdperk
“DAE respecteert het recht voor ieder om naar de rechtbank te stappen als zij iets onjuist vinden”, laat DAE via een persbericht weten. “We hopen dat deze derde poging van Insel Air een nieuw tijdperk inleidt voor maatschappijen om te concurreren in service, tijd, veiligheid en netwerk in plaats van in de rechtbank.”

www.versgeperst.com