• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Reizigers die vanaf Hato Airport het vliegtuig pakken, kunnen zich sinds deze week zelf inchecken. Curaçao Airport Partners (CAP) heeft vier nieuwe machines op het vliegveld staan, waarmee ze lange rijen van wachtende mensen hopen in te korten.
Veel reizigers checken zichzelf thuis al via internet in, maar volgens woordvoerder van CAP Alvina Martina geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan inchecken op het vliegveld zelf. 

Inchecken
De procedure is heel simpel, aldus Martina. “Reizigers scannen hun paspoort of typen hun ticketnummer in. De machine herkent de gegevens en koppelt de naam en het ticketnummer. De reiziger moet vervolgens zijn vlucht bevestigen en daarna print de machine de boarding pass uit. De bagage moeten reizigers nog wel gewoon inchecken bij de balies, maar dat gaat veel sneller als mensen zichzelf al hebben ingecheckt.”

KLM-vluchten
De machines zijn door SITA, een groot bedrijf in IT-producten, geleverd en kunnen vooreerst alleen worden gebruikt voor alle KLM-vluchten. Aan het eind van de maand werkt de machine ook voor vluchten van American Airlines en andere lokale maatschappijen.

 

 


11 reacties op “Zelf inchecken op Hato Airport”

 1. @ Ruben het blijven computer systemen en als de gegevnniet kloppen neemt het tijd om het op te lossen. En passagiers willen ook vaak moeilijk doen omdat je het overgewicht niet willen betalen of andere stoelen willen of gewoon weg hun ticket nog niet betaald hebben.Durf te wedden dat jou computer ook weleens is blijven hangen.

  @ Chupacabra. Die baggage balies zijn er allang. Maar als er 100 mensen online inchecken sta je toch in de rij om je baggage in te checken.

  @ Juny. omlaag?? la slaatst in d ekrant dat ze juist omhoog gaan. die nieuwe parkeer automaten en deze incheck automaten kosten ook geld. En die 2 nieuwe bruggen die ze aan het bouwen zijn waren ook belachelijk duur.

  @s! ga je nou echt curacao met europa en amerika vergelijken? Shame on you , you should know better.

 2. @chupacubrita. idd en volgens is het uitprinten van tickets toch wel snel gedaan.. Ik snap het toch niet.. als ik incheck ben ik klaar in 2 minuten maar er staan soms mensen wel een half uur aan het inchecken..

 3. Het vervelende is dat je nog steeds in de rij staat om je koffer kwijt te raken, of je nu via de machine of het internet ingecheckt bent of niet.
  Waarom niet een aparte bagage balie, voor hen die alleen nog maar daar staan voor die koffer? Dat zou echt helpen.

 4. @Bob, Inderdaad, je hebt helemaal gelijk.

 5. @edward, boven aan staat dat er 4 machine geinstalleerd zijn en niet 1 machine

 6. Nou de controle nog aanpassen (gelijke monikken gelijke kappen) en moet je een opletten onze economie sky rockets.

 7. Eén hele machine? Hoeveel mensen gaan er in een KLM-toestel?
  Maar goed, het begin is er.

 8. Waaat? geen Schotte of de foto? iets klopt hier niet!

 9. Ok dus dat betekent ook de de airport tax omlaag kan gaan?

 10. Goeie vooruitgang.Nu nog de zittende regering weg, dan gaan we echt de goede kant op,lang leven Curaçao.

 11. Goed begin … Maar nu pas !! Heel europa – america werkt al vele jaren ermee !!!