• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie is bezig met een onderzoek naar ‘skimming’, waarbij illegaal apparatuur in pinautomaten de magneetstrip van een pinpas kopiëren. Met de kopie kan vervolgens een bankrekening worden geplunderd. Politiewoordvoerder Reginald Huggins bevestigt dat er aangiftes zijn gedaan bij de Recherche.

Volgens de politiewoordvoerder hebben verschillende mensen, die bij dezelfde ATM hebben gepind, aangifte gedaan . Welke ATM wil de politie niet vrijgeven, maar één van de slachtoffers zegt dat het gaat om een MCB-pinautomaat in de wijk Marchena.

Geplunderd
“Ik ben op de avond van de afscheidsparade Despidida gaan pinnen in Marchena en afgelopen zaterdag is mijn rekening geplunderd”, zo vertelt de 55-jarige C.L. “Ik heb een pinpas van Banco di Caribe maar omdat het een ATM is van de MCB, heb ik al mijn geld van de MCB teruggehad.”

Onderzoek
Ook de banken zijn een grootschalig onderzoek opgestart naar de skimming-gevallen. De banken willen geen verdere details kwijt om het onderzoek niet te schaden. Curtley Valeriaan, de woordvoerder van de MCB, bevestigt tegenover Amigoe wel dat de pinautomaat bij Centrum Supermarkt Piscadera vorige week uit voorzorg buiten werking was gesteld. De waarschuwingen voor skimming zijn ook al door enkele slachtoffers verspreid via de ping en facebook.

5 reacties op “Politie onderzoekt skimming-gevallen”

 1. Dit gebeurd wereldwijd en ook nog steeds in Nederland, net als een antivirus programma voor een computer, de volgende dag weer nieuwe virussen zijn bijgekomen verzint men steeds iets nieuws om te kunnen blijven skimmen. Skimmen bestaat al zolang als de pinautomaten zijn.

  Zie ook artikel Web wereld.

  Gepubliceerd: Vrijdag 18 maart 2011
  Auteur: Loek Essers

  In Nederland wordt het nieuwe pinnen, met de EMV-chip, pas net ingevoerd. Nu blijkt dat de race met skimmers op voorhand als verloren is. Onderzoekers ontdekten een gat in het nieuwe systeem

  UTRECHT – Opnieuw is een parkeerautomaat in Utrecht geskimd. Dit keer was het raak op het Janskerkhof. Eerder deze maand werd al een automaat op de Maliebaan geskimd en op 10 februari is een poging gewaagd in het Moreelsepark. Ook aan de Parkstraat hebben skimmers in het verleden toegeslagen.

 2. Op de “swipe” methode kan je altijd skimmen,
  Op de europese CHIP methode kan men niet meer skimmen.
  Curacao loopt uberhaupt al achter met oude pin apparaten aan de kassa ( waar iedereen je pincode kan zien)
  Dus wat is veiliger rond lopen met een paar honderd gulden? of je rekening laten leeg stelen?

 3. O. Ja nog een advies bij het pinnen te voelen of die aparaat niet een beetje los zit.

 4. Dit kan bij ieder pinautomaat gebeuren op Curacao. De meeste banken op Curacao zijn niet beveiligd met de europesechip beveiligingsysteem op hun bankpasjes. Ik heb diverse banken op Curacao geattendeerd op dit situatie.Daarom is het veilig niet overal te pinnen vooral niet bij die afgelegen plaatsen. De banken willen hun systeem niet beveiligen doordat het een dure grap is. Het ligt misschien aan de regering die de banken moet dwingen om beveiligdesystemen te gaan gebruiken. Met sommige Antilliaanse bankpassen kan je zelfs in Nederland geen geld pinnen vooral bij de benzinetankstations. Deze beveiligdeautomaten accepteren die Antilliaanse bankpassen niet. Het ligt aan de banken zelf om er wat aan te gaan doen. In Holland zijn de meeste banken overgegaan naat beveiligdechip systemen. Hier in Holland zijn de meeste oosterse landen als Roemenie en Bulgarije gespecialiseerd in het skimmen van bankautomaten en opereren overal incl Curacao. Check hun aparatuur bij vertrek uit Curacao.

 5. Slechte zaak dat de MCB geen anti-skimming module heeft geinstalleerd op al zijn ATM machines. Voortaan maak ik geen gebruik meer van MCB ATM’s.