• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rook van de Isla heeft ook het Engelse medium BBC News gehaald. Op de website is een uitgebreid artikel verschenen over de geschiedenis en onzekere toekomst van de raffinaderij. “Curaçao is een paradijselijk bestemming , maar er staat een grote vlek op het landschap van dit kleine land.”

De onstuimige geschiedenis van Isla in de handen van Shell wordt besproken tot de overname van PDVSA en het contract dat in 2019 afloopt. De verslaggever citeert onder andere Edgar Leito, die 39 jaar werkte voor de raffinaderij en nu woordvoerder is van meerdere actiecomités tegen de Isla.

Prijs
Ook premier Gerrit Schotte en zijn plannen om te onderhandelen met Venezuela over de raffinaderij komen aan bod. Hij vertelt aan het medium dat hij bezig is met onderhandelingen om de olieprijs te verlagen. “De olieprijs op Curaçao is 25 keer zo hoog als in Venezuela”, stelt de verslaggever.

Buitenlander
Volgens het artikel ziet een groot deel van de Curaçaose bevolking het nut van de raffinaderij wel in. “De Curaçaoënaars zien het als weer een buitenlander met wie ze het eiland moeten delen om geld te verdienen. Ze vinden het niet leuk, maar het maakt deel uit van de economie.”

5 reacties op “BBC bespreekt Isla-problematiek”

 1. net alsof de benzine prijs ier zo duur is omdat venezuela ons een oor aannaait. Mooi gedraaikont weer G Schotte. Wij weten dondersgoed dat jou maitresse Van Dijs en haar familiefortuin Vanddis de prijs bepalen! Pro Pueblo my a@#

 2. Hoe kan dat nou?
  Ik weet het Gerrit is gewoon bezig om zijn eigen bedrijven met geld van de staat te promoten en heeft geen tijd om het werk voor het volk te doen.

  Daar waar hij voor aangenomen is “Het volk dienen”?. Daar staat hij ver van af.

 3. dude dat betekent dan dat de raffinaderij blijft voortbestaan als mp de benzine prijzen omlaag gaat krijgen !!!

 4. ik dacht dat hetcontract in 2019 afliep?
  maar hoe eerder dat gif gestopt kan worden hoe beter….

 5. Ook premier Gerrit Schotte en zijn plannen om te onderhandelen met Venezuela over de raffinaderij komen aan bod. Hij vertelt aan het medium dat hij bezig is met onderhandelingen om de olieprijs te verlagen. “De olieprijs op Curaçao is 25 keer zo hoog als in Venezuela”, stelt de verslaggever.

  Goed bezig Gerrit. Maar dan niet de winsten in eigen pocket steken en gewoon aan je verkiezingsbelofte houden: goedkopere benzine!

  Tot nu toe zijn de prijzen alleen maar gestegen sinds dit circus actief is.