• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Verzekerden die niet akkoord gaan met de schaderegeling of betaling die een verzekeringsmaatschappij hen aanbiedt, kunnen daar nergens tegen in beroep gaan. Dat zegt minister Nasser El Hakim van Economische Ontwikkeling.

 
“Op dit moment heeft een verzekerd persoon geen poot om op te staan, wanneer hij een conflict heeft met een verzekeringsmaatschappij”, schrijft minister Hakim in een brief aan de Associatie van Verzekeringsmaatschappijen Curaçao.

Bescherming
De minister vindt het noodzakelijk om verzekerden hiertegen te beschermen. “Op dit moment is de verzekerde afhankelijk van de welwillendheid van de verzekeringsmaatschappij. Grote maatschappijen kunnen een advocaat betalen om het conflict voor de rechtbank te brengen, maar voor de kleine man is dat vaak niet mogelijk. De economie moet het volk dienen en zij moet worden beschermd door de regering. Dit verwezenlijken is mijn doel”, aldus minister Hakim.

Platform
Minister Hakim heeft inmiddels met Gilbert Martina, voormalig voorzitter van de Asosashon di Seguro Kòrsou, om de tafel gezeten. Volgens Hakim is deze associatie een goed instituut om een platform van bemiddelaars mee op te zetten. “Het platform moet kosteloos toegankelijk zijn voor de consument”, zegt Hakim. Gilbert Martina meent dat eerst de juridische constructie van zo’n platform uitgezocht moet worden, voordat het in de samenleving geïmplementeerd kan worden.

12 reacties op “‘Verzekerden geen poot om op te staan’”

 1. Rechtsbijstand verzekeringen aanbieden zodat iedereen als het moet rechtsbijstand kan betalen

 2. @ WGDENT. Je kan alleen bij de Ombudsman terecht betreffende klachten over de overheid en daar vallen verzekeraars niet onder althans nog niet. El Hakim is daarop aan het studeren.

 3. De ééne maffia hand wast de andere maffiose hand,het lijkt wel of hij eindelijk eens weer naar de moskéé is geweest,en wat zou de regering er van denken om een waarborgfonds in te stellen, dat lijkt mij een beter Idee Hakim!, duurd lang maar je krijgt je schade betaald,Alleen als natuurlijk wel je belasting en je lidmaatschap hebt betaald.

 4. Dit is gewoon een taak voor de ombudsman. Verder houdt de Centrale Bank toezicht op de verzekeringsmaatschappijen.

 5. Tja ik werd aangereden door de vrouw van een bekend persoon op het eiland. Die heeft dus samen met de roadservice een heel ander verhaal van gemaakt.. Tja ik moest betalen anders was ik mijn noclaim kwijt en kreeg ik geen nieuw verzekeringsbewijs.. en ja verder konden ze weinig doen..

  En tijdens vakantie in de huurauto ingebroken en spullen weggehaald. Was men mijn file kwijtgeraakt.. en steeds maar bellen en bellen. Uiteindelijk mocht ik langskomen en zou men het bedrag op dezelfde dag overmaken.. ik wachten en wachtne.. en weer bellen maar niemand neemt op.. daarna een briefje met 1 regel dat ik geen geld krijg want het was mijn eigen schuld. daarop een reactie geschreven en toen kreeg ik een schandalige brief maar de honden geen brood van lusten..

  Tja ik voel me dus niet meer ‘Secure’ met deze verzekeraar.. Ben er nu ook weg.

 6. Je kunt natuurlijk zorgen dat verzekeraars verplicht een ombudsman of arbitrage instituut instellen. Maar om dat nu te verwachten van een regerimg die zelf de ombudsman de mond snoert en rechterlijke uitspraken naast zich neerlegt…

 7. ter info

  deze moet van onze regering komen en niet van de verzekerings maatschappijen
  we hoeven niet het wiel opnieuw uit te vinden, maar de regering kan het 1 op 1 over nemen. Het hoeft niet perse vanuit nederland maar het kan ook uit Amerika of Engeland zijn.
  Verzekeringskamer
  Nederlandse rijksinstelling belast met het toezicht op levensverzekerings- en schadeverzekeringsmaatschappijen,

 8. @Henkie,

  Over welke verzekeringsmaatschappijen praten we? Wellicht bij een run van klanten zijn ze wel bereid om het beleid enigsinds aan te pakken.

  Maar een goed initiatief zeker, misschien kunnen ze het combineren om elk onverzekerde voertuig van de weg te halen… want blijkbaar kunnen wij als verzekerde ook fluiten naar ons geld, of wij zijn diegene die het eigen risico zelf moeten betalen.

 9. Ja ik kan je alles van vertellen de tegen party die mij schade heeft toegebracht is verzekerd bij een maatschappy N die 75% (vervangend auto) betaalt. Dus ik heb schade gelden ik moet 25% ophoesten. Je moet zelf de auto huren en dan declareren. Een arme heeft geen credit card.
  Dus kan geen auto huren en de maatschappij heeft hier winst.

 10. goede zaak, de overheid moet meer grip krijgen op de verzekeringen.
  Is er trouwens hier wel een verzekeringskamer die hun controleert.

  laat hem ook eens kijken naar de voorwaarden, laatst had ik een ongeluk, niet mij fout.
  maar de auto war schade aan was, werd pas gemaakt als de tegenpartij zijn eigen risico had gestort,
  Ik netjes wachten een maand later vragen wanneer de auto gerepareerd kon worden. De veroorzaker van het ongeluk wilde niet betalen , dus de auto van mij werd niet gerepareerd, Als ik zelf de eigen risico van de veroorzaker wilde betalen dan werd hij wel gemaakt.
  Toen ik vroeg dat de veroorzaker dan toch zeker wel uit de verzekering werd gegooid of op de zwarte lijst kwam te staan, werd er ontkennend geknikt. Nee de bestuurder was een lastig iemand en daar wilde men zijn vingers niet aan branden.

  uiteindelijk heeft het me dus Naf 500,00 gekost en de reparatie van de deuk.

  Het is dat je volgens de wet moet zijn verzekerd, anders kan ik beter me geld en de zak houden een grote mond geven als ik schuldig ben en je komt er dan ook nog mee weg ook

 11. Verzekeringsmaatschappijen zijn ook 1 grote maffia bende hier..

 12. dat’s de reden dat brokers vaak ingeslagen deuren en ramen hebben