• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Er heerst onrust bij de Stichting Beveiligingzorg”, laat Malvina Cecilia (PAR) weten. De situatie loopt volgens haar uit de hand nadat minister Elmer Wilsoe (Justitie) mensen die connecties hebben bij MFK en PS heeft benoemd. “Ik heb telefoontjes gehad van bezorgde werknemers.”

“Ik heb van werknemers en hun families begrepen dat er een verwarrende situatie gaande is die veel spanning met zich meebrengt”, vertelt Cecilia. Behalve bij Stichting Beveiligingszorg, zouden ook bij het Gouvernements OpvoedingsGesticht (GOG) mensen zijn aangenomen die connecties hebben met de politieke partijen. “Eén van deze personen is benoemd tot coördinator en neemt andere familieleden in dienst zonder dat deze papieren hebben. De benoemingen worden vervolgens niet op papier gezet zodat er geen bewijs is.”

Machtspositie
Volgens het PAR-lid laten de benoemde personen hun positie ook duidelijk merken aan hun andere collega’s. “Zij laten zien dat zij de macht hebben en de steun van MFK en PS om zich te gedragen zoals zij willen. Zij hebben bijvoorbeeld bij GOG een knuppel in hun bezit gekregen terwijl het tegen alle regels is om een knuppel in je bezit te hebben om je verdedigen.”

Duidelijkheid
Buiten de benoemingen kaart Cecilia ook aan dat de stichting van juli 2011 geen geld zou hebben ontvangen om onkosten te voldoen. “De werknemers zijn bezorgd over hun arbeidstoekomst. Wilsoe had de werknemers beloofd om hen vanaf 1 januari dit jaar duidelijkheid te geven over hun positie, maar dit is uitgesteld tot 15 maart.” Cecilia heeft haar zorgen geuit naar de minister en hem om antwoorden gevraagd op de volgende tien vragen:

1. Heeft de minister van Justitie na augustus 2011 geld overgemaakt voor Stichting Beveiligingszorg voor hun onkosten?
2. Is de minister van Justitie op de hoogte van de onrust Stichting Beveiligingszorg?
3. Wat heeft de minister van Justitie beloofd aan of afgesproken met de werknemers vanaf 1 januari 2012?
4. Zijn alle werknemers in dienst benoemd als ambtenaar?
5. Is er een coördinator benoemd in of voor Stichting Beveiligingszorg?
6. Wat is de naam en de opleiding en ervaring van deze persoon?
7. Is de minister van Justitie op de hoogte dat deze coördinator personen benoemt die familie zijn van mensen die zijn gelieerd aan de partijen MFK en PS?
8. Is het waar dat de vakbond ABVO contact heeft opgenomen met de minister over de illegale benoemingen die plaatsvinden in Stichting Beveiligingszorg?
9. Kan ik een lijst van alle personen die vanaf 10 oktober 2010 zijn benoemd in Stichting Beveiligingszorg?
10. Is de minister op de hoogte van de situatie van lopen met knuppels in GOG?

6 reacties op “PAR wil duidelijkheid van Wilsoe”

 1. wel eens gehoord als er twee honden vechten om het bot dat de derde lachend er mee wegloopt.
  Dit is de tactiek van Helmien Wiels vermoedelijk. Hij kan straks beweren dat hij er nooit aan heeft meegedaan.
  Maar hij heeft deze regering waar zijn partij ook mee aan doet wel gesteund.
  hij kan nooit zeggen ik wist het niet, als hij een kerel was dat had hij de stekker er allang uitgetrokken uit dit Kabinet

  laatste peiling krijgt hij 33%

 2. hoeveel stemmen zal helmin wiels krijgen bij de komende verkiezingen?

  ik vind het vreemd dat hij zijn kinderen in, door hem o zo gehate, NL laat studeren.

  moest hij toch niet doen? ik vind het nogal dubbelzinnig en hypocriet van hem.

  zo kom je nogal ongeloofwaardig over, je scheld de melkboer uit maar toch koop je nog melk bij hem, terwijl er legio alternatieven zijn.

  of weet hij stiekem dat hij niet zonder de melkboer kan?

 3. Tja, waarom verbaast mij dit toch niet…..Curacao zit vol met profiteurs, die absoluut niet geintereseerd zijn in het welzijn van een ieder, maar slechts van zichzelf en hun directe omgeving.

 4. Tja over 4 jaar zitten al deze instellingen vol met familieleden en die gaan nooit meer weg..

 5. keurig toch wat familie opgeruimd achter gesloten poorten

 6. En hier gaan we weer…. Ik hoop dat het voor iedereen duidelijk wordt dat dit de slechts mogelijke start is van het land Curacao die we maar hadden kunnen bedenken.

  Zelfs als de bandieten in de regering zijn verdwenen zitten we nog met al hun familieleden opgescheept bij alle mogelijke overheidsbedrijfjes en stichtingen.

  Kleptocratie ten top.