• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – Een groenten- en fruitmarkt zal vanaf dit weekend elke zaterdag en zondag georganiseerd worden bij het Buurtcentrum Brievengat. Hier kan er goedkoop groenten en fruit gekocht worden. Dit project heet ‘Feria Tula’ en is een initiatief van Twenty One.

Het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn werkt ook mee aan dit project. Het is de bedoeling om de markt na drie weken te verhuizen naar andere wijken.

Belangrijk
Drie punten zijn voor minister Hensley Koeiman van groot belang in dit project. Belangrijk is dat tien personen die nu onderstand ontvangen, met ingang van eind maart een baan krijgen om zich bezig te houden met de verkoop van groenten en fruit.

Voordelig
Ook moeten mensen die onderstand en AOV ontvangen de mogelijkheid hebben om groenten en fruit tegen een lage prijs te kunnen kopen. Als laatste krijgt de gemeenschap in het algemeen de kans om hun groenten en fruit tegen een voordeligere prijs te kopen.

Kortingskaart
Dit project moedigt mensen aan om meer bewust te zijn van hun eigen welzijn. Groepen die onderstand en AOV ontvangen kunnen in aanmerking komen voor een extra kortingskaart voor het kopen van groenten en fruit. Zij kunnen zich vanaf veertien maart melden bij een van de zes buurthuizen.

11 reacties op “Goedkope groenten- en fruitmarkt”

 1. Hakim heeft toch constant de mond vol over goedkoop fruit voor de bewoners, ALLE bewoners?? Plannen en nog eens plannen, en uitvoeren…..forget it.

 2. @Beer,
  Fruta Barata was dat, alleen waren ze helemaal niet zo barata (Esperamos was goedkoper), verkochten ze avocado’s die na drie maanden nog niet rijp waren en al snel hadden ze nog maar twee soorten fruit.
  Toch jammer, want het initiatief was wel goed, het was er in het begin ook steeds druk en het was toch weer een beetje werkgelegenheid.

 3. Zijn de groenten en fruit wel chemisch vrij?

 4. Wie en wat is Twenty One? Het lijkt verdacht veel op Agenda 21, de (nationaal-)socialistische agenda van de VN om van ieder land een socialistische staat te maken. Deze markt lijkt veel op wat de buren aan de overkant in Venezuela hebben gedaan: “goedkope” markten voor de armen.
  Ik wens echter de marktkooplui te Brievengat alle goeds toe en een goede omzet en dat zij gauw beseffen dat zij dankzij hun kapitalistisch initiatief aan inkomen kunnen komen. Het doet mij als secretaris van de Agrarische Koöperative Vereniging groot genoegen dat het A.K.V.-initiatief om maandelijks een BanTopa te houden op haar Marshe Airu Libre aan de Kaya Leañez z/n Loods L, deze goede navolging ziet in Brievengat. De volgende Ban Topa is overigens op 31 maart 2012.

 5. het is natuurlijk mooi als er straks daar, goedkopere groente en fruit gekocht kunnen worden.
  maar moet het met zoveel poeha gebeuren?
  ik zie het een beetje als een fooitje voor het volk van onze zelf verrijkende regering.

 6. is het voor iedereen?
  nee zeker

 7. ik ben al een paar keer geweest en heb niets dan lof voor het initiatief, alleen snap ik niet wat de overheid ermee te maken heeft.

 8. Deze regering has al sinds 10-10 goedkoop groente en fruit voor iedereen belooft.. en we wachten hier nog steeds op..

  zoveelste leugen van deze regering dus!!

 9. Weer een aanleiding om corruptie te gaan plegen net zoals met de gasbommetjes,ze zijn weg voor dat je het weet,zal net zo gaan met goedkope groente let maar op!en wie dit tegen spreekt loopt met oogkleppen op.

 10. Mooi en vaag verhaal:
  Waarom kan groente en fruit daar goedkoop zijn?
  Waarom kan dat dan niet gewoon overal zo zijn?
  Populisme van het team dat de wijken ingetrokken is?

  Zo was er een jaartje geleden ook zo’n mooie foto van een (alweeer) lachende Wiels die langs de weg naar Westpunt ongeveer ter hoogte van Gato een zaak opende “Fruta pa pueblo” of zo.
  Ook daar werd goedkoop fruit voor het volk verkocht……. Zo uit de container.
  Die container staat er inmiddels al een jaar ongeopend bij. Daar zijn we dan weer wel goed in, als het op werken lijkt dan houd het snel op. Zeker als het niet veel winst brengt.

 11. geweldig nieuws al zal over dit nieuws ook wel weer geklaagd worden !!