• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een bus met Belgische scholieren botste gisterenavond tegen de wand van een tunnel in Zwitserland. Er zijn 28 doden gevallen, waaronder 22 kinderen. Onder de inzittenden waren tien Nederlandse kinderen. Er zijn tientallen mensen gewond geraakt.

 
De kinderen waren op skivakantie geweest in de plaats Val d’ Anniviers en waren net begonnen aan de reis terug naar huis. De kinderen zaten in hun zesde leerjaar en dit reisje was georganiseerd om hun laatste jaar op de basisschool af te sluiten.

Ongeluk
Volgens de Belgische brandweer waren de passagiers basisscholieren uit Lommel, iets over de grens bij Eindhoven, en uit de buurt van Leuven.  De oorzaak van het ongeluk, dat gebeurde in een tunnel in de Alpen, is nog onduidelijk. De bus reed met hoge snelheid tegen een muur aan het einde van een vluchthaven.

Hulpverlening
Er is nog geen nadere informatie gegeven over identiteit en nationaliteit van de slachtoffers.  Volgens de Zwitserse media zijn er zo een 200 hulpverleners ingezet, waaronder agenten, brandweerlieden en artsen. Ook zijn er vijftien ambulances en zeven helikopters ter plekke. Vanochtend zijn er verschillende ouders van slachtoffers naar Zwitserland vertrokken.

Verdrietig
Minister-president Mark Rutte heeft geschokt gereageerd op het ongeluk. “Voor iedereen die hierbij betrokken is, is dit een onvoorstelbaar drama. Het is onduidelijk of er onder de Nederlandse kinderen die in de bus zaten ook dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Dat is niet te bevatten en in- en inverdrietig” aldus Rutte.

© ANP, alle rechten voorbehouden

19 reacties op “28 doden door busongeluk in Zwitserland”

 1. Verschrikkelijk! Wens alle familieleden ontzettend veel sterkte en kracht toe!

 2. Ons enige deelneming voor alle overleden.
  We hebben zoveel verdriet.
  We leven elke minuut met jullie mee.
  Het doet ons zoveel pijn.
  Veel sterkte aan de leerkrachten.
  rabbo-hotel.nl steunt de kinderen ook. (Het is zoals een habbo hotel)

 3. ik vind het erg voor alle kindere en heb er veel verdried lyden

 4. Nu ga ik mij kleinkind afhalen van school, haar hand eens goed vastnemen,
  onderweg naar huis een traan laten voor al dat verdriet en hopen dat zij …

 5. Zelf ben ik keihard maar dat werd me teveel !!!
  Heb 4 dochters en dat beself je nu
  Heel sterkte aan de ouders van deze lieve kindjes

  Dikke Kus en knuffel

 6. wij wensen jullie allen een innige deelneming er zijn hier echt geen woorden voor
  dat tragich gebeuren ,wij leven echt met jullie mee ! hou jullie sterk families vrienden en alle mede mensen weet het is gemakkelijk gezegd wens jullie echt veel moed en sterke

 7. ik kan het niet verkroppen hoe het mogelijk is.het is een ramp voor dee ouders en fammilie.en ik beteug mijn innige deelnemming voor al de ouders van de kinderen.

 8. ik vind het erg voor alle kindere en heb er veel verdried

 9. heel veel sterkte aan alle gezinen en nabestabe wy heben er geen woorden voor

 10. Mijn innige deelneming aan allen die iemand tijdens dit ongeluk hebben verloren.Ik heb er geen woorden voor maar voel heel veel verdriet …

 11. Ik ben tot in het bot geraakt,sterkte voor allen die met deze tragedie van doen hebben,God geven u de kracht bij dit grote verlies en rouwproces.

 12. aan al die ouders en vrienden van de kinderen sterkte

 13. Ik wil allereerst mijn medeleven betuigen aan de familie en vrienden van alle slachtoffers van dit tragisch ongeval in Zwitserland . Woorden schieten te kort . Ik heb zelf een zoontje van 11 en kan me niet inbeelden mocht dit ons overkomen , het is een drama in de ergste vorm dat iemand kan meemaken en niemand toewenst .
  Allen sterkte toegewenst namens heel mijn gezin .

 14. heel veel sterkte aan alle mensen van de familie die een kindje verloren hebben en ook heel veel sterktje aan de kindjes van de meester en de mevrouw die er bij was

 15. Wij wensen de nabestaanden en slachtoffers veel sterkte, NU maar OOK in de toekomst.

 16. Verschrikkelijk… hier vinden wij geen woorden voor… wat die kinderen hebben meegemaakt… Sterkte voor de getroffen families… en geef die kindjes een dikke knuffel van ons…

 17. Heel veel sterkte aan alle gezinnen, families , leerlingen en leerkrachten die getroffen zijn in deze verschrikkelijke pijnlijke trauma.Ik ben zelf mama van 5 kinderen van 8 tot 12 jaar.
  Ik heb er geen woorden voor.

 18. Heel veel sterkte aan alle gezinnen, families , leelingen en leerkrachten die getoffen zijn in deze verschrikkelijke pijnlijke trauma.Ik ben zelf mama van 5 kinderen van 8tot 12 jaar,
  ik heb er geen woorden voor.

 19. Ik wil hiermee mijn bedroefdheid uitdrukken en sympatie med de familie van alle die in the ongeluk waren in het busongeluk in Zwitserland. Een belg/vlaming die in Denemarken woont.