• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Elmer Wilsoe van Justitie trad gisteren op als hoofdspreker tijdens de Interpol NCB Conference in Lyon te Frankrijk. Wilsoe, de enige minister aanwezig op de conferentie, ging tijdens zijn toespraak onder meer uitgebreid in op cyberaanvallen op de systemen van Interpol.

“De regering van Curaçao geeft haar volledige medewerking aan Interpol en herkend de organisatie als een strategische partner in het gevecht tegen internationale criminaliteit”, zei Wilsoe. De minister gaf verder aan dat de steun van Interpol Curaçao helpt met het terugbrengen van criminaliteit door middel van politietrainingen en de opbouw van rechtsentiteiten op ons eiland.

Controle
Daarnaast is tijdens de conferentie aangekondigd dat particuliere instituten in de toekomst mogelijk, tegen een betaling, hun klanten bij Interpol kunnen checken. Er wordt hierbij gedacht aan financiële instituten maar ook aan reisbureau’s en luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast heeft Interpol al pril contact gehad met Google, over een controlesysteem op namaakproducten.

Foto’s: Interpol

6 reacties op “‘Interpol is een strategische partner’”

 1. Ik snap niet dat Interpol serieus met Curacao omgaat.. een land waar de ministers niet eens door de screening komen en als resultaat besluit men dan maar het hoofd van de VDC te ontslaan..

  Als de regering wil meewerken aan het gevecht tegen criminaliteit kan men beter in Curacao beginnen waar de criminaliteit alleen maar begint toe te nemen en de regering zelf uit criminelen bestaat.

 2. “Hoofdspreker…………”
  Buikspreker had een betere term geweest.
  Hij vertegenwoordigt een club marionetten en buiksprekers van een paar families.

 3. kijk dat is nu eens positief bericht.

  Daarnaast is tijdens de conferentie aangekondigd dat particuliere instituten in de toekomst mogelijk, tegen een betaling, hun klanten bij Interpol kunnen checken.

  kunnen we buiten om de VDC onze Ministers Checken en ook de staten leden.

 4. Curacao is politiek verworden tot een vreselijke bananenrepubliek met het uitschakelen van de veiligheidsdienst en het samenwerke met dubieuze Colombianen, en met de politie is het niet veel beter.

  Op straat wordt je links en rechts op volle snelheid ingehaald, iedereen rijdt bellend door rood en in autowrakken die zelfs op de sloop geweigerd zouden worden.

  En de politie zit op kantoor TeleCuracao te kijken en onze minister mooi weer te spelen in Frankrijk, wat hem weer een riante daggeldvergoeding oplevert.

 5. Als Wilsoe eerlijk was geweest en geent fabeltjes staat op te hangen bij Interpol (wat ze natuurlijk allang door hebben)had hij de volgende woorden gezegt.De regering van Curaçao heeft de volledige medewerking gegeven aan de geheimedienst van Columbia en derden,om de strategiche vijand ( bevolking) die op het eiland Curaçao de kop op steekt met alle middelen te bestrijden en te vernietigen,hierbij zal ook gevraagt worden de hulp van de op dit moment aanwezige maffia op Curaçao.IK dank u voor uw aandacht en vraag u vriendelijk om mij weer terug te mogen trekken naar mijn hotel kamer.

 6. Misschien kan Interpol onderzoek doen naar de corrupte en criminele ministers op Curacao