CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim heeft onlangs vergaderd over een medisch resort bij Cas Abou, gericht op lokale en buitenlandse patiënten die aan reuma leiden. “Het project zal arbeidsplaatsen creëren, onder meer voor lokale mensen met ervaring in de medische zorgsector”, zegt de minister.

Hakim heeft vergaderd met een team van ontwikkelaars voor het project Cas Abou Resort namelijk Robbin Martina, Bert Meijer en Gerrit Jan Guis. De minister ziet het resort als een ‘boost’ voor het medische toerisme op Curaçao.

Klimaat
Ook het bedrijf MEG Concept is bij het project betrokken. MEG Concept heeft gewerkt aan vier zorginstellingen in Nederland. “De ontwikkelaars hebben gekozen om een medisch resort in Curaçao te bouwen omdat het eiland verschillende voordelen heeft”, zegt Hakim. Onder andere het klimaat in combinatie met therapie in zout water zou gunstig zijn voor patiënten die onder behandeling zijn.

Educatie
Het project brengt een investering van 26 miljoen euro met zich mee. Er zullen 50 tot 100 eenheden worden gebouwd, die maximaal 800 patiënten per jaar kunnen opvangen, ondersteund met één medewerker op elke drie patiënten. “Behalve het feit dat dit project arbeidsplaatsen zal creëren voor lokale mensen, zal er ook gelegenheid zijn voor educatie en training”, aldus de minister van Economische Ontwikkeling.

14 reacties op “Medisch resort bij Cas Abou”

 1. oh, nog even verder gegoogeld; Curacao werkt schijnbaar altijd als een magneet op dit soort mensen:

  berichtje 1, 7 april 2011:

  *begin citaat*
  Rood Interieurbouw neemt klanten van i1 Group over, ook creatie apart detacheringsbedrijf

  Rood Interieurbouw in Schimmert neemt de klantenportefeuille van branchegenoot i1 Group in Kerkrade over. En i1 Group gaat verder als een detacheringsbedrijf met de huidige negen werknemers, onder meer in te zetten voor klussen van Rood. De wijziging is een direct gevolg van de crisis, stelt Bert Rood van Rood Interieurbouw. Rood was overigens tot vorig jaar een van eigenaren/directeuren van het bankroet gegane Intram in Kerkrade dat onder de vlag van Keijsers Interior Projects een doorstart heeft gemaakt.
  *einde citaat*

  zie de rest van het bericht op:
  http://wijlimburg.nl/item/rood-interieurbouw-neemt-klanten-van-i1-group-over-ook-creatie-apart-detacheringsbedrijf/15149

  en dan op 13 januari 2012:

  *begin citaat*
  Faillissement Rood Interieurbouw

  Rood Interieurbouw BV uit Schimmert is failliet. Bestuurder Bert Meijer heeft het faillissement zelf aangevraagd.

  Schimmert
  Van onze verslaggever

  Volgens curator Dorena Gulpers was het voor het bedrijf, ondanks mogelijke nieuwe projecten, niet mogelijk om nieuw vreemd vermogen aan te trekken. Er waren acht werknemers in dienst, hun contracten zijn opgezegd.

  Een doorstart wordt niet onderzocht. Volgens de curator zijn er wel verbanden met andere bedrijven. “Wellicht worden er portefeuilles overgedragen aan die bedrijven.” Er is nog een aantal lopende opdrachten. De curator zoekt uit of die nog uitgevoerd kunnen worden door Rood, of dat andere bedrijven deze overnemen.
  *einde citaat*

  bron: http://www.limburger.nl/article/20120113/REGIONIEUWS05/120119630

  Laten we dat medisch resort dus maar snel vergeten en overgaan tot de orde van de dag. Een nieuw ziekenhuis bijvoorbeeld.

 2. Jan Verberne is het, zie:
  Cas Abou: http://www.liveincuracao.com/index.php?p=229
  en in 2008 betrokken bij een ander (onvindbaar) resort, zie http://www.liveincuracao.com/index.php?p=562

  Het huidige Cas-Abouplannetje van dit trio zou helemaal geen medisch resort moeten worden en zou bovendien al klaar zijn, zie dit bericht op de (inmiddels offline gehaalde) website van Bert Meijer (helaas kunnen de tekeningen er hier niet bij):

  *begin citaat*
  “Cas Abao

  Megconcepts heeft Rood Interieur opdracht gegeven om de maatwerkmeubellijnen te produceren voor het door haar te ontwikkelen resort Cas Abao te Curacao.
  Dit innovatieve project zal naar verwachting haar poorten openen medio 2011. Het project zal geheel prefab in Nederland worden gebouwd.
  De opdrachtgever heeft de meerwaarde van de R&D afdeling van Rood onderkend, Megconcepts heeft uitgesproken ideeen omtrent uitwerkingen van toeristische ontwikkelingen en de vertaalslag in interieurcomponenten.
  Mede door het innovatieve karakter van dit project (snelheid, flexibiliteit, comfort en uitstraling) is Rood geselecteerd om mee te werken aan de prestigieuze project.
  Via deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van de voortgang.”

  *einde citaat*

  Het op de hoogte houden is een wassen neus, aangezien de hele website inmiddels niet meer bestaat.
  Daarnaast is vooral de eerste zin leuk, aangezien Megconcepts en Rood Interieur allebei eigendom van Bert Meijer zijn (zie LinkedIn).

  Bovendien is hier te lezen dat zowel de huizen als de interieurs uit Nederland zullen komen; weinig extra werkgelegenheid op het eiland dus.
  Dat is wel waar Gerrit Jan Guis om de hoek komt kijken; hij is directeur van een prefab-bouwbedrijf in Nederland, zie http://www.wagenbouw.nl/

  Robbin Martina mag als als consultant en rotary-bobo blijkbaar de Curacaose lobby doen, met als resultaat een vergadering met Hakim. En een lovend persberichtje, want er moeten ongetwijfeld financiers aangetrokken worden. Ik denk niet dat de heren Meijer, Guis en Martina die 27 miljoen zelf op tafel gaan leggen.

  Inderdaad dus, verschillende lieden worden hier slapend rijk van het maken van plannetjes zonder dat er ook maar een steen gemetseld wordt.
  Zie dat andere nog veel ambitieuzere plan, want hoe staat het eigenlijk met het mega gay-resort? Of zijn de centjes al binnen en horen we er nooit meer iets van?

  Wat mij betreft mag het inderdaad zondermeer afgeschoten worden, dit soort geldklopperij. Als al dat vergadergeld en die verblijfskosten en niet te vergeten al die tijd besteed werden aan het ziekenhuis, dan hadden we daar misschien een werkende MRI-scan, een functionerende decompressie-afdeling en een nieuw ziekenhuis dat qua bouw al in de startblokken stond.

 3. Benieuwd wat de ontwikkelaars aan Hakim hebben moeten betalen om hem zover te krijgen.

 4. @Edgar Jan van Berne is niet de enigste die er goed wijzer van geworden er was nog een Jan project/verkoopleider ook zakken gevuld en veel mensen met een hoop ellende opgezadeld.had in het jaar 2000 nog een paar villa’s tehuur in Nederland en België een vertegenwoordiger van mij kwam met een persoon op de proppen die wel ff alles zou huren,ik beniewd omdat die naam mij bekend voor kwam,en ja hoor een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.DAAR STOND JAN de projectleider voor mijn panden,ik deed net of ik hem was vergeten (niet kende)ben lekker gaan eten met mijn gevolg en gaf hem de indruk dat zijn spel weer was gelukt,alleen toen hij de rekening van het eten en drinken had betaald zij ik tegen de vertegenwoordiger van mij , is die optie van Hartog de Vries dan afgelopen ik heb hem gisteren nog aan de telefoon gehad en zegde mij toe daat de zaak door ging heeft hij jou dan gebeld,nee werd er gezegt,nou sorrie Jan dan gaat het niet door,de rest mag u zelf invullen,ik ben bang dat dit soort geval ook weer op Cas Abou gaat plaats vinden, het grondgebied leent zich voor opliching praktijken en Faililesementen.

 5. Ik kan me nog herinneren dat Jan van Berne een jaar of 20 geleden ook iets van plan was met Cas Abao en dat was toen al het 2e idee nadat de eerste ontwikkelaar hopeloos failliet was gegaan.
  Dit klinkt wederom als een leuk idee om veel geld weg te sluizen.

 6. Met en in de BOUW kan je het snelst je zakken vullen,het is algemeen bekent dat de Hoofdaannemer 10% onder de tafel door betaald aan die gene die het voor hun rond heeft gemaakt dat/als zij mogen bouwen,dit word weer terug verdiend door onderaannemer de keel af te knijpen en het werk te laten uitvoeren.Het zij zo en niet anderst!!!!!!!!!!!!!!!!. dus Hakim 2.800.000,00 in de pen en schulden vrij met winst? als dit project doorgaat.maar moet je wel eerlijk zijn en je belasting en SVB schulden betalen en er niet snel van door gaan met al deze en al die andere miljoenen die al door vliegtuigmaatchappijen betaald zijn.

 7. Hakim gaat zeker zelf de medicijnen regelen?

 8. @ omg, en zorgen dat er genoeg medicijnen op het eiland zijn

  Als je weet, dat de betalingsachterstand van SVB en consorte bij de botika’s zo ongeveer een half jaar is dan weet je wel hoe de vlag erbij hangt: halfstok. Geen medicijnen en straks zelf betalen.

 9. Bij Hakim blijf ik toch ook aan zijn belastingschulden denken en vraag ik met af welke regeling hij heeft getroffen. Verder hoop ik dat deze ontwikkelingen niet door red tape worden belemmerd. Specialisten die geen vestigingsvergunning krijgen, een 80/20 regel die in de weg gaat zitten? Benieuwd wat Hakim voor deze investeerders gaat doen.

 10. laan ze nou maar !!!!!! 1111111111111!!!!!!!!! een nieuw ZIEKENHUIS bouwen inplaats van al die andere dingen …… en zorgen dat er genoeg medicijnen op het eiland zijn …

 11. Vandaar ook dat wij onze zonnepanelen niet door E.E,. hebben laten plaatsen.

 12. Weer een portie gebakken lucht en dan door een politiek gelieerd iemand…… Jaja!

 13. En het bouwbedrijf van Hakim mag het bouwen en Eco energy (Schotte) mag er ook wat doen.Geen wonder dat ze geen tijd hebben om te regeren

 14. Leuk en aardig deze nieuwe complex te laten bouwen, maar schenk ook eens aandacht aan de bestaande zorgverleners zoals de Capriles Kliniek! Niet om aan te zien en toch wel erg belangrijk voor de samenleving en de patienten..