• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aan de conferentie over duurzame energie eind deze maand hangt een prijskaartje van 300 dollar, maar de expositie tijdens ‘The 2012 Conference on the future of Durable Energy’ is wel gratis toegankelijk voor het publiek. Premier Gerrit Schotte lichtte de conferentie gisteren toe in Fort Amsterdam.

De regering van Curaçao organiseert de conferentie in samenwerking met Bureau Telecommunicatie Post en Utiliteiten. Gedurende de conferentie zullen vele internationale en enkele lokale sprekers dieper ingaan op het belang van duurzame energie voor Curaçao. Er zullen onder meer sprekers uit Colombia en Denemarken aanwezig zijn.

Energiesector
Ook de premier, ingenieur Joao de Canha, directeur van de regulator van de energiesector Bureau Telecommunicatie Post & Utiliteiten en de CEO van Aqualectra Darick Jonis, zullen het podium van de conferentie betreden. Zij zullen het hebben over de ontwikkelingen in de duurzame energiesector op Curaçao, het nieuwe lokale beleid, regelgeving en procedures, en besparingsmogelijkheden op het gebied van elektriciteitsgebruik.

Expo
Op de gratis expositie is informatie in te winnen over het gebruik van zonne-energie en windenergie op Curaçao. Bedrijven zoals Curapex, Ecovision, EcoEnergy, Schnog Imports, Dutch Durables, Dynaff Caribbean & Coral Solar zullen aanwezig zijn. De expo in het World Trade Center wordt op donderdag 29 maart 2012, de eerste conferentiedag, geopend en is toegankelijk voor het publiek van 16.00 tot 20.00 uur op donderdag en vrijdag, en van 14.00 tot 17.00 uur op zaterdag.

Conferentie
Voor de toegangskaart 300 dollar krijgt de deelnemer toegang tot de conferentie met inbegrip van dagelijkse verzorgde lunch en sociale activiteiten en netwerkgelegenheden. Elke dag is de aanvang van het programma om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur op de eerst twee dagen. Op de laatste dag eindigt het programma om 14.00 uur. Voor meer informatie klik hier.

10 reacties op “Conferentie duurzame energie in aantocht”

 1. Hier kan ik pisnijdig om worden he.
  Hoe kunnen deze dingen dan mogelijk zijn?
  Is er geen manier om er een eind aan te maken?
  Schotte en zijn Clan hebben al genoeg aangericht.
  Laten we opstaan en er een eind aan maken.

  UNDA NOS TA BAI??????????

 2. En dit alles ten gerieve van Schotte’s eigen bedrijf EcoEnergy http://www.atapalabra.blogspot.com/

 3. Niet zo negatief hij heeft het goed geregeld.
  Alle agrecos terug sturen. In de warme periode schakelen.
  Weken zonder stroom. En dan ben jij bereidt een heleboel geld neer te tellen voor schotte’s duurzame energie. Wedden dat jij eentje zal MOETEN kopen. Anders wat doe je met bedorven vlees. Ga nu alvast sparen.

 4. Precies, Mavo-3 en toen er de natuurkundeles was moest Gerrit precies naar de WC en heeft hij het gemist…..
  Toen had hij er al schijt aan.

  Ik ga voor die centen lekker naar CNSJ!!!

 5. Ik hou er niet van om negatief te zijn, maar dit heeft geen zin!
  Wat we nodig hebben is een degelijk uitgeschreven en uitgesproken beleid waarin iedereen kan lezen wat de regels zijn voor het implementeren van duurzaam energie.
  Maar daar zegt men wijselijk niets over en begaat hetzelfde stommiteit als men in NL al heeft gedaan, namelijk “het bedrijfsleven laten regelen hoe het moet”.
  In de tussentijd denken de leveranciers van oplossingen alleen maar aan snel rijk worden in plaats van oplossingen brengen waar de armere gezinnen ook profijt van zouden kunnen hebben.

 6. @WaarGaatDitEilandNaarToe:
  Ja omdat gerrit met zijn energie beleid voor zijn eigen belang opereert. Gebruikmakend van onze centen.

 7. Hoewel er veel negatiefs gezegd kan worden over de regering Schotte is het energy beleid eindelijk een frisse oost-pasaat voor het eiland.

 8. Propaganda politiko pagá!

 9. Daar gaat ons zakenman, terwijl er zoveel problemen zijn zonder oplossing, oa ziekenhuis, onderwijs, screening, DOK, CPA, Aqualectra, UTS, VDC, gezondheidszorg, infrastructuur, Airport, criminaliteit … en ga zo maar door. Maar ja, ‘t is duidelijk voor iedereen dat onze zakenman erop uit is voor z’n eigen belangen te werken dan voor ‘t volk. Oh, en niet te vergeten de stockphoto’s die hierna volgen.

 10. 300 dollar betalen om te horen van een MAVO 3-er (Schotte) over energie te vertellen heeft?