• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De parlementariërs zijn gisteren gestart met de eerste sessie in het kader van het project Parlement in de Wijk. Gisteren was de beurt aan de bewoners van het gebied van Fortuna Ariba om hun vragen te stellen en hun zorgen naar voren te brengen.

 
Vandaag gaat het parlement op bezoek in de omgeving van Brievengat in het Buurtcentrum aan de Andres Belloweg. De sessie begint om 19.00 uur en iedereen is welkom.

23 reacties op “Parlement in de wijk”

 1. Jammer dat mijn reactie die ik tegen 17.00u heb verstuurd weg is gehaald!De boodschap was dat iedereen objectief moet (proberen) te zijn en zoals ik al zei niet bekritiseren om maar te bekritiseren. Net zoals niet perfect is, zo is ook ieder regering niet perfect in de ogen van iedereen. Je kunt niet iedereen tevreden stellen, bv ik ben ook niet blij met verhoging van de OB.en mijn reactie was ook op de vraag: noem 1 ding dat de regering goed heeft gedaan of doet. Alleen de vraagstelling geeft al de bobedat aan, want net zoals niet iedeern slecht is, zo heeft deze regering ook goede dingen gedaan (zie voorgaande reactie) Boodschap: wees objectief

 2. In mijn wijk is dit zootje ongewenst. Pek en veren dus.

 3. @ Danka. Een korte blik van 17 maanden:

  Met plannen kan je het Schottegat vullen dus die tellen niet mee. Er zijn nog nooit zoveel klachten van ambtenaren over een onheuse behandeling geweest als nu. Er is nog nooit zoveel gemord en gestaakt door de onderdrukte arbeidersklasse. Helaas waren we al bekend met de leugens van de boberano’s en een tweede poging van je is bij voorbaat al mislukt.

 4. Mensen, wat jammer. Tuurlijk is er in iedere regering zaken die niet goed gaan, of een deel van de bevoilking die niet eens is met bepaalde besluiten. Bv. dat deOB niet omhoog gaat. Ik reageer op de stelling: “noem eens 1 ding op wat de regering goed heeft gedaan of doet”.
  Zie mensen IK breng een BALANS door objectief te zijn. Willen jullie zeggen dat door deze regering meer atraco’s zijn?! Minister Wilsoe is degene die de boeven op de mensen afstuurt?! Ai mensen, gewoon weg zielig, jullie kunnen niet meer helder denken! Als het regent, is het deze regering, als de zon schijnt ook?! Maar dat laatste toch niet in positieve zin?Mijn boodschap is: probeer objectief te kijken en dat doen jullie niet!!

 5. Mensen, wat jammer. Tuurlijk is er in iedere regering zaken die niet goed gaan, of een deel van de bevoilking die niet eens is met bepaalde besluiten. Bv. dat deOB niet omhoog gaat. Ik reageer op de stelling: “noem eens 1 ding op wat de regering goed heeft gedaan of doet”.
  Zie mensen IK breng een BALANS door objectief te zijn. Willen jullie zeggen dat door deze regering meer atraco’s zijn?! Minister Wilsoe is degene die de boeven op de mensen afstuurt?! Ai mensen, gewoon weg zielig, jullie kunnen niet meer helder denken! Als het regent, is het deze regering, als de zon schijnt ook?! Maar dat laatste toch niet in positieve zin?Mijn boodschap is: probeer objectief te kijken en dat doen jullie niet!!Adjeu!

 6. Dit is mijjn laatste reactie, zie ook de reactie van The Dude. Jullie hebben de hele dag om te klagen om maar te klagen, dus zonder fundament. Oftewel om te bekritiseren om maar te bekritiseren, DAT is een DOMBO, DAt is BOBO. Ik heb op basis van gedane zaken door deze regering een 3 tal zaken opgenoemd. WAT ik ook zal zeggen zal door jullie als NIETS worden beschouwd, m.aw. dat de regering NIETS heeft gedaan. Je BOBODAT schuilt al iin je vraagstelling en is tevens de BASIS van je houding zoals ik hierboven schrijf. Want hoe kan een regering 17 maanden zitten zonder NIKS goeds te hebben gedaan, ZONDER enig positef PROCES in gang te brengen! EN DAT bedoel ik nou met bekritiseren om maar te bekritiseren, NIET objectief zijn. Gewoon eenlachertje zijn jullie!Ik heb belangrijkere zaken te doen dan antwoorden te geven die toch NOOIT in jullie smaak zullen vallen want de BASIS van jullie gedachte is: Dat deze regering NIKS goed heeft gedaan! Wat ridikuul is, ik praat graag met mensen die een brede kijk hebben en die niet starten op POLITIEKE KLEUR!!!

 7. Danka, ik tel alleen 2 PS ministers weggestuurd, ondemocratisch naam van PSC veranderd, mensen ten onrechte ontslaan, alles is duurder geworden, ministers zijn niet integer, Premier is alleen op reis, economisch is Curacao alleen maar slechter geworden, Minister wil lid worden van de farc. deze regering wil onafhankelijk worden.criminaliteit toegenomen.

  en tijdens de prodemostratie mars kwam er ongeveer 20 mensen opkomen (waaronder jij).

 8. @Danka, dank je wel.. we hoeven je niet meer serieus te nemen n.a.v je antwoord..

  Meneer Monk en klasse.. oh my god!!

 9. @ Danka. Jij bent de zoveelste boberano die realiteit/waarheid verwart met negativiteit. Realiteit/waarheid kan samengaan met negativiteit of positivisteit afhankelijk van de persoon dus is subjectief. Je kunt ons ongetwijfeld een lijst opgeven van de dingen, die deze regering goed heeft gedaan. Je tijd gaat nu in.

 10. @ the Dude, Dankjewel!

 11. Niet zo snel he?! Ik lust je RAUW! Ga door!!

 12. Een korte blik van 17 maanden:
  * Hoe Minister Monk, KLASSE van een Minister ORDE op zaken heeft gesteld als het gaat om de benoemingen etc van de ambtenaren!
  *Staten is met een projectvoorstel gekomen voor 80/20, dat moet nog uitgevoerd gaan worden door de regering.
  * Dat er plannen voor gratis onderwijs. Dat doe je niet 1, 2, 3.
  * Nog belangrijker vind ik dat door DEZE regering mensen niet meer bang zijn om hun mond open te doen, met MENSEN bedoel ik de ONDERDRUKTE ARBEIDERSKLASSE!! Want mensen die het goed hebben kunnen onder elke regering hun mond open doen zoals NU. Ieder klasse doet zijn/haar mond open. Of er iets positiefs uitkomt is een 2e. Maar terug naar de ONDERDUKTE arbeidersklasse, in welke regeringsperiode heb je zoveel uitingen gehad en bekentenissen van zoveel ‘onrege;matigheden”(cynische lach) op de werkvloer?!!
  Wat dacht je, dat ik mijn mond zou houden?! En niet terug zou antwoorden?!! We hebben allemaal een mond maar doe aub iets fatsoenlijks ermee!!

 13. @Danka, geef jij aub aan 1 goed ding dat deze regering heeft gedaan en dan praten we verder!

  Juist dat kan je niet geven!

 14. _____________ <—- kop


  – <— spijker

  +

  Danka

  =

  BAM, spijker op z'n kop geslagen.

  Inderdaad. Het is duidelijk dat men niet blij is met de huidige regering. Maar ongeacht wat voor circus het land aan het besturen is, je moet niet je oogkleppen opzetten en 'bekritiseren om het bekritiseren'. Je kunt wel kritisch kijken naar welke boodschap wordt uitgedragen bij dergelijke bijeenkomsten en als geinteresseerde burger de feiten natrekken. Pas daarna mag je wel of niet klagen over propaganda o.i.d. Niet van achter je computer lopen klagen over iets waar je toch nooit heen zal gaan of je niet in zal verdiepen.

 15. Elke keer als ik het “nieuws” op deze site lees,word ik geconfronteerd met zoveel negativiteit. Is er niet 1 ding dat deze regering goed heeft gedaan of goed doet. Common, mensen, bekritiseren om te bekritiseren?!! Belachelijk!Kom met constructieve opmerkingen en hou op met destructie. Probeer objectief te zijn. Als ze nooit de wijk ingaan en wachten tot de verkiezingen hebben jullie OOK wat te melden en te zeuren!! Niks anders te doen? Koop boeken, ga lezen, verhoog je algemene ontwikkeling!!

 16. Uit de hoek waar de foto vandaan is gemaakt kun je merken dat er slechts 3 en een halve paardekop aanwezig is. Ik fotografeer ook wel eens en gebruik dezelfde truck om te doen lijken alsof er veel mensen in de zaal zitten

 17. Propaganda politiko pagá!

 18. Het petjes en shirtjes uitdelen is weer begonnen?

 19. Zolang een groot deel van de bevolking geen opleiding heeft, nagenoeg ongeletterd is en zelf niet na kan denken, werkt dit soort propaganda fantastisch en dat weten de Staten ook.
  Voor ieder weldenkend mens zijn er 10 die niet in staat zijn om tot 10 te tellen. Zolang zij die 10 aan hun zijde hebben zal er nooit iets veranderen.
  Wil je deze regering naar huis sturen dan zul je die10 moeten overtuigen van het feit dat deze regering niets voor hun situatie zal betekenen.

 20. staten horen in de staten niet in de straten. belachelijk alsof nu alle problemen wel bekend worden, die al niet bekend waren.

  alleen maar show en theater en goed voor het schrijven van overuren.
  kijk hoe goed wij niet zijn om naar onze kiezers te gaan geld verspilling en nergens goed voor.

 21. Staten moeten niet de wijk ingaan maar opstappen en naar huis gaan!

  OM doe je werk en sluit die criminelen op!

 22. Geen aaandacht aangeven word toch niks mee gedaan,alleen maar rookgordijnen op hangen in de wijken? zodat de bevolking helemaal niks meer ziet,trap er niet in,als je gisteren Rozier hebt horen praten over open staan voor de mensen zakt je broek af.

 23. Waar kan ik de rest van het schema vinden of wordt het altijd pas op de dag zelf aangekondigd?