• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koepelorganisatie Frente Sivil, bestaande uit pressiegroepen tegen kabinet Schotte, heeft gisterochtend bij de Staten een conceptmotie van wantrouwen ingediend.  Frente Sivil wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar het screeningsproces van de ministers.

Gepensioneerd bankier Ruben Suriel van Pro Pueblo is actief voor Frente Sivil en heeft meegewerkt aan het opzetten van de concept-motie.”Wij hebben als bezorgde burgers een concept opgesteld waarin we onze bezorgdheid uiten. Wij hopen dat de Staten onze motie overneemt, zodat er een objectief onderzoek komt naar onze ministers.”

Motie indienen
Fractievoorzitter Emily de Jongh-Elhage van Partido Antiá Restrukturá (PAR) vindt het goed dat de bevolking haar stem laat horen, maar vertelt dat haar partij de concept-motie in ieder geval niet zal indienen. “Wij begrijpen de ongerustheid bij Frente Sivil. Het is goed dat de koepelorganisatie dat vertolkt. Wij als PAR uiten diezelfde standpunten al sinds 10-10-10. Het lijkt mij dan ook onwaarschijnlijk dat de Staten deze motie dan wel gaat overnemen. Bijna alle vergelijkende moties die onze partij heeft ingediend zijn niet aangenomen, dus waarom deze wel? Mocht een andere partij de motie indienen, dan zullen wij als PAR uiteraard vóór stemmen.”

Volksopstanden
De Jongh-Elhage is blij dat het volk zit laat horen. “Curaçao is een mooi eiland en het is van iedereen. Het is goed dat burgers hun bezorgdheid uiten en dat kenbaar maken. Mocht de concept-motie niet door één van de politieke partijen worden overgenomen, dan hoopt ze dat Frente Sivil met ‘vreedzame vervolgstappen’ komt. “Ik ben geen voorstander van volksopstanden.”

Kans
Fractievoorzitter Dean Rozier van Movementu Futuro Korsòu (MFK) heeft het stuk nog niet gelezen, maar vindt het ‘heel jammer’ dat de actiegroep een concept-motie heeft ingediend bij de Staten. “We hebben Frente Sivil vorige week een kans gegeven, maar ik kan ze niet meer serieus nemen door de manier waarop de actiegroep toen met hun beschuldigingen binnenkwam.”

Roddels in media
Frente Sivil baseert zich volgens Rozier op ‘redu’, op roddels in sommige media. “Ik ben bezorgd als burgers van Curaçao bezorgd zijn, maar mensen moeten zich wel op feiten baseren en niet op roddels als ze hun beklag doen. Ik heb zelf op videoband staan dat Frente Sivil toegeeft dat ze zich op roddels baseren. Als hun motie op hetzelfde neerkomt als hun optreden van vorige week dan verwacht ik dat het MFK hier verder niet meer op in zal gaan.

Opheldering
Ruben Suriel vertelt dat Frente Sivil zich inderdaad op ‘redu’ baseert. “Wij horen verhalen in de media en daar willen wij opheldering over. Wij komen als bezorgde burgers naar de Staten toe om die bezorgdheid te uiten. Het enige wat wij vragen is: is het waar? Is het waar dat onze ministers zich schuldig maken aan diefstal, fraude en oplichting? Zoek dat voor ons uit door een objectief onderzoek op te zetten om weer rust in de samenleving te krijgen.”

Nieuwe verkiezingen
Rozier vertelt dat hij met alle ministers heeft gesproken die in opspraak zijn geraakt.  “El Hakim en Jamaloodin hebben mij bijvoorbeeld hun aanslagen laten inzien en zij kunnen aantonen dat ze een deel van hun schulden hebben betaald en een betalingsregeling hebben getroffen. Bovendien waren die voor hun ondernemingen en bijna alle bedrijven moeten een bezwaar indienen als ze hun belastingaanslag ontvangen. Frente Sivil moet gewoon wachten tot er weer nieuwe verkiezingen komen. We gaan niet middenin een regeerperiode stoppen.”

Lachtertje
Helmin Wiels, fractievoorzitter van Pueblo Soberano (PS), wil geen tijd meer besteden aan acties van de koepelorganisatie. “Dit is een lachertje! Frente Sivil is een of andere pretgroep in een Disney Park. Vorige week woensdag zou Frente Sivil bij de Commissievergadering komen, maar er waren alleen maar twee mensen van Akshon Dushi Korsòu aanwezig. Waar was Frente Sivil toen om hen bij te staan? En nu komen ze met een motie? Kennen ze de regels van de democratie dan niet? Burgers kunnen geen motie indienen, alleen Statenleden kunnen dat. Dit is tijdverspilling en ik wil er verder geen woorden aan vuil maken.”

18 reacties op “Motie van wantrouwen is ‘lachertje’”

 1. @ Domboklad. nouw zorro die onafhankelijd die komt erniet

  Ben je voor even niet dom, want dat weten we al lang. Is het niet door de lafheid van Jerommeke dan is het toch zeker, omdat een grote meerderheid van het volk dit niet wil en daar schijn jij nu ook achter te zijn. Nu moeten we deze pretregering wel kritisch blijven volgen, want met nieuwe verkiezingen zou dat niet meer nodig zijn althans niet zo erg.

 2. In Nederland stappen ze gewoon op!

  De kersverse bestuursvoorzitter van Deloitte Nederland, Piet Hein Meeter, stapt per direct op omdat hij de onafhankelijkheidsregels van het accountancybedrijf heeft overtreden. Dat maakte Deloitte Nederland vandaag bekend.

  Meeter, die begin dit jaar aantrad als topman van Deloitte Nederland, hield financiële belangen in bedrijven die hun boekhouding door Deloitte laten controleren. Dat bleek onlangs uit een onderzoek waaraan het bedrijf al zijn hooggeplaatste werknemers onderwerpt.

  Volgens Deloitte is niet gebleken dat Meeter persoonlijk beslissingen heeft genomen over de belangen in de betreffende cliënten. Daarnaast was hij niet betrokken bij de controle van die bedrijven.

  De uitkomsten waren voor de bestuurder en de commissarissen van het bedrijf echter voldoende reden om ‘in goed overleg’ te besluiten dat Meeter terugtreedt, aldus Deloitte.

 3. nouw zorro die onafhankelijd die komt erniet en nu ga je nog 2 en een half jaar je gal spuwen op versgeperst.com hihihi wie is er dan dom

 4. @Judeska

  +1 voor humor tijdens vurige discussies 😀

 5. Wiels is precies wat zijn hele kop uitsraalt,, CRIMINEEL,,

 6. @ Domboklad. We wachten eerst op het referendum of nieuwe verkiezingen om de onafjankelijkheid te kunnen uitroepen, maar de lafheid duurt wel erg lang.

 7. kom op mensen wat houdt jullie tegen voer aktie en niet afzeiken van achter julilie pc geen woorden maar daden !!

 8. De regering is bang voor nieuwe verkiezingen want ze weten dat ze dan DIK gaan verliezen!! dus liever nog 2.5 jaar lang hun zakken vullen en Curacao in het ravein brengen

 9. Wiels is voor het volk ,zei ie,maar hij staat nu dus niet achter het volk????? Nee vind je het gek,straks komen ze via deze groep erachter dat hij ook niet deugd en misschien ook wel schulden of geldstortingen heb op zijn bank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Word nu te HEET onder zijn voetjes!!!!!!!!

 10. De PAR is ook maar een zwak aftreksel van waar de partij ooit voor stond. Laten we hopen op een beter politiek systeem met betere politieke partijen. Ons hele parlement is een of andere pretgroep in een Disney Park.

 11. Dit is een parlementaire cirkelredenering. Er is geen reden tot onafhankelijk onderzoek, want het zijn onbewezen geruchten. Ze zullen ook niet bewezen worden want we doen geen onderzoek. Zo lust ik er nog wel een paar! Zouden nou echt niet doorhebben dat ze op deze manier de zaak alleen maar laten voortslepen? De irritatie bij het weldenkende deel van Curacao groeit.

 12. Ik vind dat deze ministers en ook Rozier de lachertjes zijn. Ik maak geen enkele woord vuil aan Wielsje.Hij is zo nep als ik weet niet wat.
  Maar dit moet gestopt worden.
  El Hakim is echt niet ministeriabel en heeft ook de nodige kwaliteiten niet.

  Dus weg met die handel.

 13. Rozier is een lafbek die net zo min deugt als de rest.

 14. voor een man die voor de burger opkomt is deze burger de Hr Wiels wel erg veranderd.
  maar hij vergeet dat de revolutie die hij beloofde nu uit een andere hoek gaat komen.
  Misschien begrijpt hij wel de uitspraak van barbetje moet hangen( een PS uitspraak).

  Hij vergeet dat verkiezingen ook kunnen worden uitgeschreven als er een staatsgreep is geweest. Persoonlijk ga ik voor het aftreden van de regering en nieuwe verkiezingen.
  Door burgers weg te zetten als onmondige kinderen, het verrijken, ontduiken, liegen en bedriegen, bedreigingen zal het volk waarschijnlijk recht in eigen handen nemen. Niet over twee jaar maar misschien wel nu

 15. Gewoon onbeskoft deze regering. Die krijgen geen kip van mij!

 16. Deze regering is een grote lacher.. en ook internationaal is dat bekend!

 17. Rozier heeft nu dus de bewijzen gezien, dat de ministers op 10-10-10 een schuld hadden en nog steeds hebben en dan zijn ze niet ministeriabel volgens de regels. Dus Rozier wat is je logische vervolgstap althans wat zou die moeten zijn? Je mag 3 keer raden.

 18. Rozier geeft nu dus toe dat de regering sinds 10-10 zit te liegen over hakim en jamaloodin. Want ze hadden zgn geen schuld.en nu hebben ze ineens een gedeelte van de schuld betaald en betalingsmogelijkheid geregeld. Rozier zit zich dus tegen te spreken..

  en voor Wiels jij bent de enigste lacher hier.. blijf maar lachen blijf maar lachen! wat je zaait zal je oogsten!!