• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim is de speculaties rondom zijn SVB- en belastingschulden zat en heeft daarom vier brieven van SVB, SBAB, en de Ontvanger gestuurd naar de pers. In de brieven worden de betalingsafspraken van Hakim bevestigd, evenals dat de minister zich houdt aan de afspraken.

De minister zegt het te betreuren dat hij, sinds zijn aantreden als minister van Economische Ontwikkeling, het doelwit is van ‘persoonlijke aanvallen’. “Het is jammer dat op deze onjuiste en onrechtvaardige manier, bepaalde groepen proberen om mijn reputatie, geloofwaardigheid en integriteit in de samenleving te schaden. Terwijl er bijna 30 jaar lang geen reden toe was”, aldus Hakim.

Werkelijkheid
“Er zijn verschillende documenten, die ik heb gekregen van bedrijven die ik in het verleden heb vertegenwoordigd, die een goed beeld van de werkelijkheid te geven.” De documenten zullen volgens Hakim laten zien dat, in tegenstelling tot wat circuleert in de media, de bedrijven die hij heeft vertegenwoordigd altijd hun verantwoordelijkheden zijn nagekomen.

SVB
Een brief van waarnemend directeur van SVB, Michel Simon, bevestigt dat per 27 december 2010 er ‘compliance’ is met de betalingsregeling met SVB. “Daarnaast wordt aangegeven dat er een goede relatie is met SVB en dat de SVB nooit enig dispuut heeft gehad met mijn persoon of één van de bedrijven die ik vertegenwoordigde”, meldt Hakim.

Betalingsregeling
Een andere brief moet als bewijs dienen dat per 6 maart 2012, het sectiehoofd van de SVB, dhr. Anastatia, bevestigt dat “wel degelijk wordt voldaan aan de betalingsregeling wat betreft de verantwoordelijkheden voor AOV/AWW en ZV/OV van de bedrijven die ik heb vertegenwoordigd”, schrijft Hakim.

Tranparantie
Een andere brief van de directeur van Stichting Belasting Accountants Bureau (SBAB), Sherwin Casper, bevestigt dat Hakim zich houdt aan de betalingsregeling. “Hij is zelfs onder de indruk van de transparantie die is gedemonstreerd door het vragen om een audit voor de bedrijven die ik  heb vertegenwoordigd.”

Fiscale werkelijkheid
“De laatste brief is het bewijs dat op 6 maart 2012, Teamleader van Financiën Landsontvanger Curaçao Anthony Dandaré bevestigt dat de bedrijven die ik heb vertegenwoordigd, conform de regels voldoen aan hun verantwoordelijkheden wat betreft de belastingen”, zegt de minister. “Ik hoop hiermee een verklaring te hebben geven van de fiscale werkelijkheid.”

37 reacties op “Hakim betaalt belastingschulden”

 1. welke regeling is er gemaakt, de Firma List&Bedrog hebben meer op hun kerfstok. Lees over fraude van de Minister President

  ALI BABA en zijn Veertig rovers. ga maar tellen de minister, staat secretarissen en hun vriendjes die ze hebben aangesteld ald commissaris bij de overheids bedrijven.Nog een paar familieleden en je heb 40 rovers.

 2. @ Josh. Een advocaat is geen enkel probleem, want die staat hem ter beschikking tegen een fee van NAF 26000 per maand. Die advocaat is alleen voor zijn departement, want bijv. Janssen heeft er ook 1 voor hetzelfde bedrag per maand.

 3. Alles wordt afgelost met gestolen geld!!

 4. Je bent al niet goed bij je hoofd als je bewijzen gaat verzenden richting media. Als je een beetje verstand en intelligentie (!) hebt dan huur je een advocaat in en laat je de vloer aanvegen met de roddel en achterklap..He t lijkt wel een kleuterklas.
  LOL, LOL, LOL, LOL.

 5. Betaling regeling nu is te laat!! Voordat deze twee heren Minister waren geworden, wisten ze al dat er een belasting schuld was. Vraag is : “”Wie heeft deze heren Ministeriabel verklaard terwijl ze belasting schulden hadden??. Voorwaarden van het bekleden van een functie als Minister is :””Dat je geen belasting schuld hebt tijdens jou benoeming””.

 6. NEWS FLASH . uit anonieme bronnen is vernomen dat de PS, MAN en MFK gaan samen een nieuwe partij vormen
  Furturo Liberal&Bon ( toekomst liberaal & goed) in de volksmond heeft het een andere naam FIRMA LIST&BEDROG.

  de nieuwe partij gaat er van uit meer dan 60% van de stemmen te krijgen bij de volgende verkiezingen. Uit een markt onderzoekt blijkt namelijk dat vele kiezers de gang van zaken zoals kwijtschelding, uitstel van betaling of schikkingen wel aanspreken voor de toekomst.

 7. jeroen, op 13-03-2012 om 12:39 schreef:

  @ Domboklad, get educated…

  Jeroen, that is a “mission impossible”.

 8. @ Joane & Bomboklad,

  Zijn jullie nu zo dom of doen jullie alleen maar alsof jullie dom zijn.

  Heeft geen van jullie beiden zich afgevraagd hoe het kan dat deze man zo’n immense schuld heeft opgebouwd ?
  Zoals bekend uit de papieren is dit geen schuld welke in een jaar is opgebouwd. Zowel Hakim als Jamalodin hebben nimmer ook maar enige aangifte gedaan. Dat is dus niet per ongeluk, dat is opzettelijk.
  Dat je dan een soort van betalingsregeling verzint is leuk, maar iedereen kan narekenen dat die schuld niet terug te betalen is zonder een riante kwijtschelding te krijgen. Wie meer dan 1 miljoen moet aflossen is alleen aan de rente al meer dan 80,000 per jaar kwijt !! Dan komt de aflossing er ook nog bij en dan praat je al snel over een bedrag van ruim 15.000 NAF per maand (gebaseerd op 10 jaar aflossen).
  Feit is en blijft echter dat geen van beide ooit minister had mogen worden. Een minister heeft een voorbeeld functie en jarenlang geen enkele premie of belasting betalen is natuurlijk niet echt een voorbeeld te noemen.
  Voorts is zo iemand uiteraard een doelwit voor omkoping. Iedereen snapt dat dit soort bedragen niet af te betalen zijn op een gewoon salaris, waardoor ‘hulp van derden’ wel heel erg aantrekkelijk wordt.

  Kortom, voortaan eerst een nadenken alvorens je allerlei onzin op het internet uit begint te kramen.

 9. @bomboklad leuke eenzijdige reacties heb je altijd maar het is diep triest dat bij jou de HAAT of WOEDE tegen PAR zo diep zit dat je vergeet dat de enige verliezer Curacao is met alle bewoners.
  niemand wint hier iets bij, want wie er ook komt deze regering of de volgende maakt me niets uit waar gaat het om is dat we met ze allen nog kunnen leven op een bewoonbaar en betaalbaar curaçao

 10. @Peter,

  Move on…? Ik denk dat de regering blij mag zijn met mensen zoals ik en vele andere hier op dit forum. Want ondanks dat dit gewoon een bananenrepubliek is, waar het blijkbaar normaal is om je rekeningen niet te voldoen, zijn wij wel diegene die nog steeds netjes alle rekeningen betalen. Zelfs in het geval van Aqualectra waar we dus geen aanspraak kunnen maken op een korting, juist omdat we alles op tijd betalen.

  Wat betreft de gegevens die jij opnoemt, ik zou die ook wel in willen zien inderdaad…. want ik heb het recht als een belastingbetaler te zien waar MIJN geld aan besteed wordt. Maar goed blijkbaar krijg jij ergens ook geld onder de tafel door, want jij vindt dit alles doodnormaal of niet?

  Grapjas!

 11. heeft deze man nu een voorbeeld functie of vergis ik mij hier nu in
  doen wij dan iets verkeerds

 12. nou nou wat een reacties zeg. en nu gebeurd er precies wat het hele probleem is op curacao niemand gelooft er meer iets van.

  waarom dit, overigens goede zaak, niet gelijk gedaan zo van kijk ik heb een probleem gehad maar daar is deze oplossing voor gekomen. en er was niets aan de hand maar door het constant ontkennen en draaien verlies je je geloofwaardigheid.

  OPENHEID VAN ZAKEN vanaf het begin voorkomt gewoon deze eindeloze discusies.

  dus PABIEN voor deze openheid helaas te laat want de schijn van ongeloofwaardigheid verlies je er niet meer mee

 13. Een betalingsregeling wil nog NIET zeggen dat er al betaald is.
  Het is een begin, maar nog zeker geen finale kwijting.

  DUS: Te vroeg voor een hoerastemming!!!!

 14. Als je alles normaal en op tijd betaalt heb je volgens mij geen betalingsregelingen nodig. dat hebben alleen mensen die nooit betaalde..

 15. En over het feit dat hij jarenlang geen aangfite IB heeft ingediend, zwijgt Hakim uiteraard. Deze man lapt alle fiscale verplichtingen jarenlang aan zijn laars en heeft een enorme belasting- en SVB-schuld opgebouwd en is daardoor dus niet misteriabel.
  Een nietszeggend briefje van Sherwin Casper (een persoonlijke vriend van Jamaloodin) doet daar natuurlijk niets aan af.

 16. @ Domboklad, get educated…

 17. Opvallend dat dit allemaal stukken zijn vanaf zijn aantreden en dat er überhaupt betalingsregelingen zijn (ook pas sinds na zijn aantreden). De man is fout en moet weg!

 18. @Bomboklad, gelukkig zijn er maar een paar van jouw soort kinderachtige domme naïvelingen, anders was het al een jaar geleden afgelopen met ons eiland.

 19. Peter Post is een worst! en is gevraagt om op de koffie te komen bij Halkaim

 20. kan allemaal wel, maar kijk even wat er is gebeurd bij Aqua& elektra
  wie profiteert hier het meest van de gewone man die toch al zijn centen drie keer om moet draaien. Of de zakenleden die een torenhoge schuld hebben er niet minder water en stroom verbruiken nooit zijn afgesloten en lekker in de airco slapen.

  wie de krant leest ziet hoeveel woningen in beslag zijn genomen en per opbod worden verkocht, deze mensen hebben stukken minder schuld bij het SVB of bij de belastingdienst

  Gelijke rechten maar gelijke plichten, alleen voor de elite ( regering en staten leden) net iets minder of helemaal niet.

 21. @kasuari

  en dan wat? en dan hoe vaak hij op kantoor is? hoeveel uur hij aan Curacao besteed? hoe vaak hij naar bed gaat?

  Come on! Move on

 22. Ik zal meer waarde hechten aan bankafschriften van HAKIM waarop te zien is dat hij aflost… en daarnaast ook nog bankafschriften en jaarverslagen van bijvoorbeeld SVB waarin de aflossing(en) ook echt in is(zijn) verwerkt…

 23. @Domboklad, niet echt want hij heeft het nu allemaal snel geregeld.. opvallend dat meneer er nu pas mee komt en niet 10-10!!

 24. zo en nu hebben de azijnzeikers alweer verloren hakim your the best !!

 25. zorro.

  ik geef alleen maar aan dat je een betalingsregeling kunt treffen, waarbij het op papier heel mooi lijkt. Maar in de praktijk niks voorsteld. Deze brieven zijn een rook gordijn om de mensen te misleiden.
  Belachelijk dat er zulke schulden mogen zijn, we geven alleen de betrokke personen om geld weg te sluizen en als ze dan failliet worden verklaard is er geen cent meer te vinden .waarschijnlijk is dat dan veilig gesteld in het buitenland.

 26. @ Joane,

  tuurlijk is het wel van belang hoeveel en welke regeling. Er zijn genoeg voorbeelden van dat als u 80% betaald dan schelden we de rest weg.

  Ook iets anders alle schulden die niet betaald worden door de belastingbetalers, moeten we als land geld voor lenen. tenslotte worden de inkomsten begroot voor ons land.

  voorbeeld: Ik heb een miljoen schuld aan je en ik zeg nou dat heb ik nu even niet maar ik betaal af 100.000 gulden per jaar. Daar ben je niet blij mee want je wilde eigenlijk iets anders met dat miljoen doen bijvoorbeeld investeren in de toekomst.
  omdat ik niet aflos, gaat of de investering niet door of jij moet lenen.
  Lekker geregeld dus

 27. wat een lullige reacties zeg.. dan probeert er een minister eindelijk inzicht te geven komen jullie weer met stront aanwakkeren.. hende die het beste met curacao voor hebben die zorgen ervoor dat alle negativiteit rond deze minister omgezet wordt naar het helpen van een ontwikkelde curacao!

 28. Liar Liar Pants On Fire,…!

 29. Ja, nu moeten we alleen nog weten wat die afspraken waren. Als er bijv. binnen een jaar de volledige schuld wordt betaald dan is dat indrukwekkend. Als er maar 10% betaald hoeft te worden in de komende 6 jaar is het toch een ander verhaal. Geef OPENHEID, Hakim. Als er een correcte regeling is, laat dat dan volledig weten. Wat we dus willen weten is of er een regeling is getroffen die voor ALLE burgers zou gelden.

 30. Oh ja………de komende dagen zal ook Jamaloodin een aantal brieven richting de pers sturen….
  Dan heeft Frente Civil geen reden van bestaan meer, want everything is right on the sun again…..

 31. Wie adviseert die vent nou? Weer zo’n kinderachtige actie……….
  Geen van die brieven kan als bewijs dienen dat hij wel ministeriabel is. Het zijn regelingen die NA 10/10/10 zijn getroffen. En hoezo beweert hij dat zijn bedrijven ALTIJD hun verantwoordelijkheden zijn nagekomen als er enorme schulden bestaan????

 32. Goeie actie Hakim, en nu hopen dat de negativo’s hun mindset richten op positiviteit, in plaats van zich af te vragen wat voor regeling hij wel niet getroffen heeft en hoe hij aan het aflossen is. Who cares!

 33. @ henkie. Bedoel je echt NAF 100 per JAAR? Dus met bijv. NAF 5000 heb je nog 50 jaar te gaan.

 34. nu had ik ook een belastingschuld, ik heb een regeling getroffen van naf 100,00 per jaar. vraag me af hoe Hakim dat gaan doen ook Naf 100,00
  was maar een vraag wie gaat er lekken hoeveel er word afgelost.

 35. en dan moeten we nu ineens vertrouwen in deze man krijgen…????

 36. Met zoveel complimentbrieven is het toch vreemd, dat er betalingsregelingen moesten worden getroffen en hij ondanks de verboden bestaande schulden ministeriabel werd gemaakt. Overigens loopt er nog een onderzoek door een ex-werkneemster over malversaties. Ik vertrouw die brieven toch niet, want als ze het tegendeel hadden gezegd zouden er zoals bekend flinke sancties op volgen.

 37. ja ja, weer een brief zonder nummer etc, zal wel een brief zijn net zo als bij schotte.
  En de CVD heeft het helemaal verkeerd dat er al jaren geen belasting aangifte prive is gedaan.