• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Koepelorganisatie Frente Sivil heeft zich vanmiddag gepresenteerd aan de pers. Het overkoepelend orgaan van pressiegroepen tegen kabinet Schotte organiseerde vorige week al een manifestatie tegen de huidige regering en blikte hier vandaag op terug.

Op die manifestatie kwamen zo’n 2500 burgers af. Bewijs genoeg voor Derek Durgaram, woordvoerder van Akshon Dushi Korsòu, dat de kwestie ‘onder de bevolking leeft’. De acties tegen kabinet Schotte worden door pressiegroepen Pro Pueblo, Akshon Dushi Kòrsou, Nos Patria, Kòrsou Uni, Movemientu patria pa tur en Grupo 40 gezamenlijk voortgezet onder de naam Frente Sivil.

Terugblikken
Het persmoment vanmiddag was volgens Durgaram bedoeld om kort en bondig terug te blikken op de gebeurtenissen van vorige week. “We hebben nog eens opgesomd wat er toen allemaal is gebeurd en gezegd. Als koepelorganisatie hebben wij nu nog geen concrete plannen op tafel wat we willen gaan doen, maar we zullen daar als Frente Sivil eens per week over gaan vergaderen. De media worden op de hoogte gebracht zodra er nieuwe plannen zijn of manifestaties worden georganiseerd.”

Vertrouwenscrisis
Vele burgers en organisaties op Curaçao maken zich grote zorgen over de politiek, zo vertelt Durgaram. “Veel mensen voelen dat er sprake is van een vertrouwenscrisis in ons bestuur. Dat is afgelopen woensdag tijdens de Centrale Commissie-vergadering ook weer bevestigd. Wij zijn door het parlement behoorlijk geschoffeerd. Het is ‘niet chique’ om de stem van 4000 burgers te negeren en daarom blijven wij bij ons standpunt dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen.”

Bob Marley
De vertegenwoordigers van Frente Sivil zijn duidelijk aangedaan door de huidige politieke situatie. Eén van de sprekers haalde vanmiddag een zin uit een songtekst van Bob Marley aan. “You can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all the time.” Volgens hem kan de regering de bevolking wel tijdelijk voor de gek houden, maar kunnen de ministers dat niet voor altijd blijven volhouden.

9 reacties op “Frente Sivil blikt terug op manifestatie”

 1. Wanneer is de volgende manifestatie?

 2. http://www.atapalabra.blogspot.com/

 3. Volgende stap is massademonstraties en het zuur maken van het leven van de regering. Daarna zullen we Libie en Egypte moeten volgen. Tula is our leader!!

 4. laten we de VN uitnodigen , de regering schermt daar zo vaak mee,
  laten we onafhankelijke waarnemers de huidige stand van zaken door lichten van de huidige regering.
  laten we een commissie van de Europese Unie, alle zaken van ons land onderzoeken voor zo ver het betreft de bestedingen van gelden die we krijgen.
  Laten we Interpoll de diverse geldstromen onderzoeken

  we moeten de druk op blijven voeren, bij elke besteding van gelden of afspraken openbaar zien te krijgen en alles goed doorlichten daar hebben we normaal een parlement voor maar die zijn nu alleen maar klap en stemvee.

  Nederland heeft gezien de afgelopen 2 jaar duidelijk aan gegeven dat ze totaal geen interesse hebben van wat hier op ons eiland gebeurt.
  Die hebben hun belangen zeker gesteld via Bonaire en laten ons gewoon in de steek. Als hier het verzoek komt voor onafhankelijkheid dan zeggen liever gister dan vandaag.

 5. Net Rozier gehoord vanaf zijn preekstoel,nou geprobeerd zijn tel te vinden dus nada,dan maar Shotte op zoeken en kijken of hij mij kan helpen met mijn probleem over deze regering ,dus gebeld naar twee nummers die ik van hem op internet heb gevonden ,4630495: – mobiel 4630487 dus nada! proberen jullie het eens?,sucses.

 6. Net als alle bewegingen wereld wijd zal ook Frente Sivil blijven groeien. Nos ta pendiente voor de volgende manifestatie. Sigui riba e bon kaminda.

 7. Het is een moeilijke kwestie; je kunt als burgerorganisatie nou eenmaal een regering niet naar huis sturen zonder een revolutie te beginnen en ik neem niet aan, dat dat de bedoeling is op dit moment. Wachten tot de plucheklevers onderling ruzie maken helpt ook niet, want ze zijn duidelijk van plan zo lang mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid zichzelf te verrijken en zelfs Wiels heeft kennelijk voordeel bij het in stand houden van de coalitie.
  Ik neem aan, dat een ludieke actie van tentjes op het Fortplein opzetten zal leiden tot harde acties van de regering en niet tot situaties als op het Beursplein en in New York.

 8. Super. Ik zal de groep blijven ondersteunen.

 9. Als dit alles is wat te vertellen is,moet ik eerlijk zijn, ik vind het dus niks!,actie moet er komen!, of zijn we nu al weer terug gezet naar de reservebank dacht het toch niet He!