• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels is niet te spreken over de uitspraak van gevolmachtigde minister Sheldry Osepa, dat de regering van Curaçao achter sancties tegen Iran staat. “Een gevolmachtigd minister handelt en praat in opdracht van de Raad van Minister en niet op eigen titel”, aldus Wiels.

“Een onderzoek van Pueblo Soberano heeft laten zien dat de Raad van Minister geen besluit heeft genomen over dit onderwerp”, zegt Wiels. De RvM zal op 30 maart discussiëren over de sancties tegen Iran, en dan wordt een definitief besluit genomen of Curaçao de Nederlandse regering steunt.

Sancties
Osepa gaf dit weekend aan dat hij de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, al mondeling heeft verteld dat Curaçao niet afwijzend staat tegenover de sancties. Iran staat onder internationale druk omdat het land ervan wordt verdacht bezig te zijn met de ontwikkeling van een atoombom. Sancties die misschien worden getroffen zijn onder meer het bevriezen van tegoeden van Iraanse bedrijven bij offshore banken.

Oorlog
“De positie van Curaçao moet er één zijn van vrede en niet van oorlog”, zegt de Pueblo Soberano-leider. “In 2003 heeft de regering van de Antillen de beslissing genomen om zich niet te mengen in het conflict met Irak. Deze zinloze oorlogen kosten miljoenen levens in soevereine landen en zijn gericht tegen de Islamnaties.”

Positie
“Waarom staat Nederland niet toe dat Curaçao deelneemt aan zijn handelsmissies, zodat wij ook geld kunnen verdienen? Waarom stopt Nederland niet met onze offshore te dwarsbomen zodat zij zaken kunnen doen”, vraagt Wiels zich af. “Geen interventie en geen agressie tegen soevereine staten, dat is de positie van Pueblo Soberano.”

22 reacties op “Wiels tikt Osepa op de vingers”

 1. Arie verdeci @ hahahahahahahahahahahahahahaha

 2. Nu begrijp ik waarom de kermis van Curacao vroegtijdig naar Bonaire kwam. Jullie hebben er aan 1 genoeg

 3. wie is deze man de leider van PS, die als prive persoon spreekt over geheime stukken vanuit de Minister raad. Hoe komt hij aan deze wijsheid, wie heeft zitten te lekken en is het strafbaar dat je buiten de vergader ruimte van de staten zomaar mmag praten over vertrouwelijke verslagen uit de minister raad, OM ONDERZOEK< VERVOLG EN STRAF de ontvanger en verstrekker van deze stukken.

 4. Osepa hoeft zich van de uit Caprilles ontsnapte roepkoekoek wiels gelukkig niets aan te trekken.

 5. @ Dajanara. Lees mijn eerdere reactie over hoe het werkelijk is gegaan. Je vergeet iets heel belangrijks: we zijn een autonoom land BINNEN HET KONINKRIJK en kunnen in zo’n geval geen ander standpunt innemen dan Nederland. Het denkwerk wordt dus met meer dan MAVO3 in Nederland gedaan en moeten wij gewoon volgen. Naar ik meen heeft het AD hierover een professor aan het woord gelaten dus eerst kennis vergaren, voordat je maar wat voor het vaderland weg op papier spuit.

 6. Volgens Wiels is de positie van de PS duidelijk: geen interventie en geen agressie tegen soevereine (dictatoriale) staten. Maar de interventie en agressie vanuit de PS én korniuten tegen het volk van dit eiland is wel toelaatbaar. Ziek individu. Een tweede Kony op komst?

 7. Wiels; be your age,man!! Trek je ook een bommenvest aan als ze de bijbel verbranden? Als dat zo is verbrand ik er vanmiddag nog een.

 8. @Dajanara stupideboy,Heb je wel eens van onderlingen verdragen gehoord,nee DUS.

 9. Pro Vrede, Pro Iran, Pro Koruptie, Pro alles. Een aai van Gerrit Schotte op de bol van Wiels en een knipoogje, zal Wiels de volgende dag (indit geval 30 maart a.s.) van mening doen veranderen. Zo is het gegaan en zo zal het doorgaan. de pastechi’s zijn nog steeds niet allemaal klaar. Wiels is pro Vrede buitenshuis en pro oorlog tegen zijn eigen medeburgers die hij de black jet set noemt en toch meent een toespraak te houden voor studenten die naar, ja hoor, Nederland zullen afreizen om tot de volgende lichting blackjet set te verworden. Wat een pret figuur die Wiels.

 10. Sinds wanneer maakt Wiels deel uit van onze ministerraad ? Wel grappig vind ik dat de ene zwarte skinhead de andere zwarte skinhead de les gaat lezen.

 11. Kabinet Shotte mag naar huis…..alleen met een functie als minister kan ik van mn studieschuld af….corrupt!

 12. Dat gebeurt als je voor je beurt praat. Osepa had gewoon zijn mond moeten houden. Waarom moeten we Nederland achtervolgen in zijn stap om santies op te leggen tegen Iran? Als Nederland oorlog wil voeren laat hun vooral hun gang gaan. Wij moeten ons niet gaan mengen in een vuile oorlog voor olie die eigendom is van een ander. Zo is het ook in Irak gebeurd. Allerlei valse berichten de wereld in gestuurd over masssa vernietigingswapen van Saddam Husein. En nu blijkt dat hij niks had. (berichtgeving van globalresearch). Als Nederland fijn vind om bloed aan zijn handen te hebben, is het ok voor hun. (oorlog Afganistan, Sre brenica, Irak,Gazastrook, Libie).
  Maar wij moeten ons niet gaan mengen in een oorlog waar alle rijkdommen van het land straks onder Amerika en zijn companen worden verdeeld. En de bevolking ook niet beter van wordt. Kijk nu wat er in Libie aan de gang is.

  Wij zijn een autonoom land en we kunnen zelf beslissen of we akkoord gaan of niet. Want de Nederlandse regering heeft ons tenslotte gevraagd om akkoord te gaan met deze sancties. En als we dat niet willen doen is het ons goed recht.

  Dus Sheldry Osepa moest eerst het antwoord afwachten van de regering Schotte, en dan pas zijn mond moet open maken.

 13. In 2003 heeft de regering van de Antillen de beslissing genomen om zich niet te mengen in het conflict met Irak.

  OOK de eerste keer dat wat van de vorige regering deugd????????

 14. Deze zinloze oorlogen kosten miljoenen levens in soevereine landen en zijn gericht tegen de Islamnaties.”
  ja zielige landen zomaar aangevallen worden.( kernbommen, terrorisme even vergeten)
  maar hoe verklaard WILES de brandstof stijging dan die was als gevolg van het boycotten van Iran en de ondersteuning van curacao aan deze sancties?

  ga toch lekker naar je broer Chavez ipv polariseren.

 15. Kan er niet een mooi foto van een cactus in plaatst van deze foto geplaatst worden,het politie bericht ( zo’n boekje) vind ik veel mooier,maar ja deze hern habben was te zeggen over nederland en iran , en over de bevolking van curaçao,DENKT HIJ, maar niet HEUS!

 16. Hopeloos geval deze man,moet je niet de wijken in om je promars te regelen,die van het Volk Frente Sivil is al weer in de maak cq klaar!!

 17. Als Wiels toch Osepa gaat aanspreken, laat hem dan eens vragen wat er met Osepa’s studieschuld gebeurd is die ineens uit de boeken is verdwenen (een truc die MFK ongetwijfeld ook gaat uithalen met de belastingschulden van Jamaloodin).

  En ja, Wiels is fel anti Nederland. Tot er geld verdiend kan worden of zijn 2 kinderen een opleiding moeten volgen en hij voor Amsterdam kiest. Want nos mes por geld niet voor de kinderen van Wiels.

 18. is er nog iemand die dit serieus neemt…?

 19. ik begrijp hier uit dat de Hr Wiels nu wel weer iets met Nederland mee wil doen, als er centjes te verdienen zijn voor ons eiland.
  One liners komen de Hr Wiels wel makkelijk uit zijn mond.
  Nu heb ik het ook niet zo op met alle regelgeving vanuit Nederland, maar ik dacht dat we al jaren gelden kregen als vergoeding wegens onze afbouw in de off-shore zaken.

  “Geen interventie en geen agressie tegen soevereine staten, dat is de positie van Pueblo Soberano.”

  PS als je nu eens woord bij daden zet mijnheer Wiels geen interventie en geen agressie tegen anders denkende hier op ons eiland

  maar ik kan me wel iets verzinnen, als ik zie hoe de leiders van Iran zijn, dan zijn sommige mensen jaloers op een regering die alles uit kan maken en wat bepaalt wat goed is voor het volk.

  Ik vraag me af hoe de Hr Wiels die geen Minister is weet wat in de raad word besproken met de gevolmachtigde Minister in Nederland. Wie heeft nu weer zitten te lekken, deze vertrouwelijke stukken mogen alleen ingezien worden door de regering. Daar zit u niet in Mijnheer Wiels , dus het krijgen en openbaar maken van deze beslissingen is strafbaar,

  OM doe u werk en vervolg indien nodig leg een de straf op.

 20. Geen agressie.. PS is juist een partij vol met aggressie.. (nieuwstraat en meerdere zaken met Wiels en agressie)

 21. Osepa heeft contact opgenomen met Schotte en heeft dat aan Rosenthal meegedeeld. Wiels moet dus bij Schotte zijn. Schotte op zijn beurt wilde zijn macht in het Koninkrijk onderzoeken en wilde meer weten over de kwestie Iran na de vraag van Nederland om gewoon even de steun te bevestigen, want meer mag hij niet. Schotte is dus op z’n bek gegaan en daarna nog eens bij de Ombudsman.

 22. Ach Wiels is ook voor wereld vrede….
  Toch een goeie man!!
  wanneer gaat hij zijn pro regering demonstratie houden?
  was toch vorige week?