• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Ingezonden brieven zijn bij Versgeperst.com welkom. Gisteren ontving de redactie een mail van Kees Helpjezelf met transactiegegevens van premier Gerrit Schotte.

Uit eerder gelekte stukken van de Veiligheidsdienst is gebleken dat verschillende ministers niet ministeriabel waren. Minister president Schotte heeft het geëigende screeningsproces gefrustreerd door het toenmalig hoofd van de Veiligheidsdienst op non-actief te stellen en drie gerechtelijke vonnissen ter zake naast zich neer te leggen.

In vervolg op Lik op stuk 3 bijgaand aanvullende dubieuze stortingen op de rekening van Schotte. De eerder rondgestuurde stortingen zagen op het jaar 2009. Uit bijgaande stukken blijkt dat de dubieuze en omvangrijke stortingen ook in andere jaren plaatsvonden.

Moet Schotte niet eens uitleggen hoe het kan dat hij als gedeputeerde zulke grote bedragen kon ontvangen naast zijn reguliere loon? Indachtig het feit dat Schotte zijn middelbare school niet eens heeft afgemaakt komt ook de vraag op welk gebied hij personal consultant was en voor wie hij welke diensten verricht heeft om zulke grote bedragen te mogen ontvangen.

Heeft Schotte deze grote inkomsten – naast zijn loon als gedeputeerde – ook wel bij de belastingen aangemeld? Deze stortingen zijn nog steeds bij dezelfde lokale bank. De vraag komt verder op of Schotte ook buitenlandse bankrekeningen heeft en hoeveel daar wel op gestort is……

Nu we toch weer bezig zijn, voegen we bijgaand ook het bewijs dat onze ministers Hakim en Jamaloodin niet alleen grote belasting- en SVB schulden hebben maar zelfs nooit aangifte van inkomstenbelasting gedaan hebben. Onze parlementariërs vinden dit kennelijk allemaal niet belangrijk. Volgens Wiels heeft iedereen wel schulden en daar moet de bevolking het maar mee doen.

Spoedig zullen een aantal opmerkelijke vonnissen rondgestuurd worden, waarbij Schotte veroordeeld is, opdat u zelf een nog beter beeld kunt vormen van het bedenkelijke niveau van de leden van de huidige regering en indirect ook van onze Statenleden die dit alles tolereert.

Namens meer dan 4000 verontruste burgers is bij de Staten van Curaçao aangedrongen op als nog een integriteitonderzoek naar de betreffende ministers.

Dit is niet gebeurd.

Als de Staten het niet willen doen dan moeten we het zelf doen.

11 reacties op “Ingezonden: Lik op stuk 4”

 1. En wat gaan de MAN en PS doen?

 2. ja ja en er komt nog meer

 3. @Roepie Roepie, dat is een interessant gegeven. Zou het niet geweldig zijn als ‘die getuigen’ dat beerputje nog eens zouden opgooien! Onder het mom van; “Baat het niet dan schaadt het niet”! Het is niet ondenkbaar dat bepaalde getuigen -opeens- last van gewetenswroeging krijgen, toch? Zeker gezien de inmiddels wijdverbreide reputatie van dat boefje in een maatpak.

 4. @Keeshelpjezelf: Schotte heeft in 2004 een dodelijk ongeluk veroorzaakt op de van Engelenweg. Volgens getuigen reed hij daar ongeveer 100 km per uur. Zaak is in de doofpot gestopt door zijn (toenmnalige) schoonvader Salas.
  Getuigen hebben daarnaast gezien hoe vriendjes van Schotte (voordat politie arriveerde) hem kwamen helpen (hij zat bekneld in zijn auto) en een aantal zwarte tassen uit zijn kofferbak overhevelden naar hun eigen voertuig.

 5. @kees helpjezelf, bedankt voor deze info. Gegevens van bankrekeningen mogen volgens onze minister president gewoon op TV worden vertoond. Ik hou me aanbevolen voor details philippemaaskanr@hotmail.com . Je vraagt je toch af hoe de `heren` durven blijven zitten..

 6. Ik mis de bijlage…

 7. Ik denk dat er een mooie taak voor mw Vicento is mbt de ministers.. Genoeg strafbaren feiten! Of is ze bang voor Wiels en kornuiten?

 8. Krijgen we van de week weer zo’n tear catcher van Sambo, want volgens hem zijn het allemaal gepasseerde stations, maar hij is slecht in het “denken” een trein kan namelijk ook achteruit rijden, had hij nog niet aan gedacht, zo zie je maar.

 9. oh, de Hr Wiels is niet verbaasd over schulden, hebben we het BKR in Nederland al gecheckt misschien staat hij wel op de lijst ja dan ben je niet verbaasd.
  trouwens is er misschien iets met Wiels aan de hand wat we niet mogen weten, is hij daarom geen Minister geworden.

 10. Deze regering heeft de feiten te lang genegeerd en gehoopt dat “het wel zou overwaaien”. Ze hebben misgegokt dat moet ze nu zo langzamerhand wel duidelijk zijn.

  Daarnaast hebben ze geen recht van spreken, indien men de minister-president toestaat om met de bankgegevens van derden rond te zwaaien omdat daar iets in zou staan wat hem uitkwam, dan moet men het ook maar accepteren dat dat dus andersom ook het geval is.

  Het zijn niet de burgers die dit eiland beschadigen, het is de huidige regering zelf door het maar niet willen ophelderen van een gigantische hoeveelheid aan duistere praktijen, al dan niet vermeend.
  Het is de regering zelf die een screeningsproces willens en wetens heeft gesaboteerd en dat nog steeds doet, er zal wel een reden voor zijn denk ik dan maar.

 11. ik moet zeggen ik ben niet verbaasd, maar laten we wel eerlijk blijven de opleiding heeft niks te maken dat je een selfmade men kan worden.
  Ook moeten we de rol van de accountants bureaus niet wegcijferen voor wat betreft de Ministers die nu schulden of geen aangifte’ s hebben gedaan

  Blijft natuurlijk wel een feit dat ze nooit Minister hadden mogen worden omdat ze niet volledig gescreend zijn of ze zijn het wel met een advies van niet aanstellen.
  De Minister President neemt dan de verantwoordelijkheid.

  Betalingen worden gedaan als je iemand heb bijgestaan in een consult, daar is niks mis mee. Mocht het echter zo zijn dat je consult heb gedaan door inzage te geven of informatie heb verstrek die strikt vertrouwelijk was en waar gelden mee gemoeid waren van de gemeenschap dan moet er een onderzoek komen.