• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO — Het stakende personeel van Aqualectra heeft het werk weer hervat nadat de rechter in kort geding besloot dat de partijen met elkaar om de tafel moeten gaan zitten. Dat moet onder leiding van de Landsbemiddelaar, meldt de Amigoe.

Het is nog niet duidelijk wanneer precies de vergadering zal plaatsvinden. SEU-voorzitter Errold Bishop hoopt dat ze uiterlijk vandaag de onderhandelingen voor een nieuwe CAO hervatten.

Staking
SEU, de vakbond voor stafleden van Aqualectra, legde woensdag het werk neer. Gisteren werden zij even gesterkt door de overige twee Aqualectra-vakbonden STK en STKO. Zij hervatten toen het werk weer, SEU bleef volharden.

Nieuwe CAO
Inleg is een nieuwe CAO waarbij Aqualectra meer moet gaan betalen. Dat leidde tot een kort geding waarbij Aqualectra hoopte dat de rechter de staking onrechtmatig zou verklaren. Daar heeft de rechter echter geen uitspraak over gedaan. Wel oordeelde hij dat de partijen weer om de onderhandelingstafel moeten gaan zitten. Aqualectra verzocht vervolgens het personeel om weer aan het werk te gaan. De constante levering van water en elektriciteit is sinds gistermiddag weer veilig gesteld.

2 reacties op “Personeel Aqualectra weer aan het werk”

 1. Zorro, in de huidige wetgeving mag een bedrijf zich niet zomaar beroepen op standaardvoorwaarden als deze onredelijk zijn.

  Een garage kan een jaar garantie op een nieuwe auto geven, maar als na 2 jaar de motor van deze auto het volledig begeeft kan de koper met goed gevolg een claim indienen omdat hij mag verwachten dat de motor van een auto langer dan 2 jaar meegaat.

  Zo kan Aqualectra, zeker als monopolist, zich mijns inziens niet onaansprakelijk achten voor schade als gevolg van stakingen.

 2. Aqualectra is verzekerd, maar wie kent de dichtgetimmerde voorwaarden voor betaling niet dus vergeet het in de meeste gevallen.