• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Door een verkeersongeval op Aruba is gisteravond een Nederlandse marinier om het leven gekomen. Drie andere mariniers raakten gewond, van wie één ernstig, meldt het ministerie van Defensie vandaag. Onderzocht wordt nog hoe het ongeluk is gebeurd. De gewonde mariniers zijn behandeld in het ziekenhuis.

24 reacties op “Marinier overleden door verkeersongeval Aruba”

 1. @Henk Vreeswijk.
  Blijkbaar ben je niet helemaal op de hoogte wat er gedaan wordt door de mariniers op aruba en curacao. Denk aan Haiti in 2010 waar de mariniers de eerste hulpverleners waren op het eiland. Ook kunnen er vanaf aruba verschillende trainingen plaatsvinden met verschillende landen uit de omgeving en in de verschillende landen.(denk aan jungle en warm weer trainingen). Reeds zitten er op curacao bijna geen mariniers meer, want dit is overgenomen door een andere defensie onderdeel.

 2. Ik heb uit betrouwbare bron dat de zwaargewonde ook is overleden. Sterte aan de nabestaande!!

 3. wat een zielige personen zijn jullie dat je hier zo op reageert. lekker achter je pctje commentaar geven op alles wat hier op deze site komt. echt een leuk leven hebben jullie.
  denk eens aan de familie, of kan je je dat niet voorstellen omdat je een familie loze stumper bent??

 4. Beste Henk,
  heb jij geen gevoel in je lijf ofzo? Ook al is het de eigen schuld van die jongens, en dat weten we dus helemaal niet, dan nog heeft het geen nut om met (voor)oordelen te gaan smijten! Is het niet al verschrikkelijk genoeg dat dit ongeluk is gebeurd? En heb je ook maar 1 seconde gedacht aan de nabestaanden? Die worden echt niet geholpen door jouw belachelijke gesmijt met verwijten hoor! Probeer niet zo narcistisch te zijn en leef je een klein beetje in in de mensen die nu met het gemis zitten! En als jij denkt dat je zelf zo perfect bent, ga dan niet achter het internet zitten om met je hopeloze verwijten anderen tot last te zijn maar doe dan een poging om in de politiek te komen of iets dergelijks! Heel veel sterkte voor de nabestaanden en allen die dit verdriet moeten dragen!

 5. Gezien het leed dat drank in het verkeer veroorzaakt (en dan heb ik het over leed van onschuldige derden, niet dat van de dronken bestuurder of zijn nabestaanden) is het toch van de gekke dat er op Curacao niet op alcohol gecontroleerd wordt? Ga ‘s nachts controleren bij Zuikertuintje en ik weet zeker dat 80% van de bestuurders daar betrapt kan worden op overschrijding van de alcohol limiet.

  Echter daar vinden NOOIT controles plaats. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat minister Jamaloodin daar een frequent innemer is van dure drankjes (die hij betaalt met niet afgedragen belastingen)?

 6. Even voor de duidelijikheid…De jongen die overleden zijn en de zwaargewonde zijn niet degene die achter het stuur zaten. Of er drank in het spel is is nog niet duidelijk. Natuurlijk is die mogelijkheid er. Ik ben absoluut ook tegen met drank op achter het stuur te gaan zitten. Sterker nog, ik doe het zelf nooit…echt nooit…juist omdat het hier op het eiland (en op Aruba) “gedoogd” wordt en ik inderdaad geen onschuldige slachtoffers wil maken. Maar ja, ik ben van middelbare leeftijd en mijn oorzaak/gevolg is misschien in de loop der jaren wat meer ontwikkeld. Maar hoe vaak hoor je mensen met een borrel op zeggen dat ze echt nog wel kunnen rijden.
  Ik denk dat deze jonge chauffeur wel een hele harde les heeft gekregen en dit de rest van z’n leven mee moet dragen. En de nabestaanden van de overleden jongen zijn zeker niet degenen die te hard hebben gereden, dus enig medeleven is zeker op z’n plaats !

 7. @ Hans. De toegestane snelheid is doorgaans 60 km/uur. Moet ik meer zeggen? Mijn doel was hoofdzakelijk om te ontzenuwen, dat de macht over het stuur kwijtraken alleen bij overschrijding van de snelheid kan plaatsvinden.

 8. Henk,

  Mijn zoon is een maat van degene die zeer erbnstig gewond is. Hier heerst comlete rouw. Hou cdaar rekening mee met je vooringenomen stellingen.

 9. Op commentaar van wezens als @Henk moet je niet reageren.
  Momenteel alleen medeleven met de nabestaanden

 10. De macht over het stuur kwijtraken kan zoveel oorzaken hebben zoals een sigaret pakken, aan de radio pielen, telefoneren, sms’en, iets van de grond rapen etc.

 11. @Henk Vreeswijk, waaiboom wat een verschikkelijk vooroordeel,uit de bocht gevlogen???Het is een rechte weg daar waar het is gebeurd,als je het niet weet hou dan je klus.

 12. @ henk vreeswijk
  Ongelovelijk het gebrek aan medeleven….Waarschijnlijk ben jij de heilige zelf…
  Voor alle duidelijkheid… Mariniers zitten niet alleen op Curacao of Bonaire. Dezelfde jongens en mannen die in het weekend een biertje drinken op Mambo hebben voordat ze een Antillen plaatsing krijgen vaak ook in oorlogssituaties in Irak, Afganistan of andere oorlogsgebieden gezeten. Alwaar ze wel degelijk met gevaar voor eigen leven te maken hebben met vuurgevechten en bernbommen.
  Voor de rest zijn het echt net mensen hoor….na een week werken gaan ze ook happy hour houden, gezellig een biertje drinken bij vrienden of een BBQ op het strand.
  Ik weet niet of je op vrijdagmiddag wel eens in de auto zit, maar dan zul je ook zien dat er net zo veel Yu Korsou maar met moeite de auto tussen de witte lijnen kunnen houden. We zijn allemaal menselijk en een fout is (helaas) snel gemaakt.
  Deze jongens hebben ook ouders, vrienden en collega’s. Kun je je een beetje voorstellen hoe kapot deze gezinnen zijn ?
  Probeer eens in de schoenen van een ander te staan en stop met dat veroordelen, het is geen fijne eigenschap. Macamba, Yu Korsou, Hispanic, het maakt niet uit wat je bent…maar we voelen allemaal pijn, houden allemaal van onze kinderen en hopen allemaal met heel ons hart dat wij niet onze kinderen onder zulke omstandigheden zullen verliezen. Have a heart man !

 13. @ Ron……ik had het niet beter kunnen verwoorden!
  @Henk, wat ben jij een vreselijk bittere, nare man zeg!
  Ik ga niet eens meer reageren op zulk een ongechargeerde nonsens, alles gebaseerd op halve waarheden en aannames.
  En mocht je nog eens commentaar willen leveren, wil je er dan op z’n minst voor zorgen dat je mijn naam correct spelt?

 14. T is zeker erg! Sterkte voor de nabestaanden!

  Maar ik denk dat het verhaal van Henk toch wel de waarheid zal bevatten…

 15. Nou Henk, dan trek je zwembroek maar vast aan…..
  En je maakt het er niet beter op door je zo pretentieus op te stellen.
  Die jongens hebben niet eerst in een oorlog moeten vechten voor de vrijheid en veiligheid van burgers, die overleven, om vervolgens op zo’n respectloze wijze behandled te worden!

 16. trek jij lkkr je zwembroek alvast aan

 17. Weet je wat pas echt wijs is Henk? Soms gewoon je mond dicht houden en je VERMOEDENS voor jezelf houden, DAT is streetwise.

 18. Hallo, ik heb een zoon die nu bijna 2 jaar marinier is, en op dit moment op wintertraining is in Noorwegen.
  En in Augustus vertrekt hij ook voor 1 jaar naar Aruba.
  verschrikkelijk dit slechte nieuws…
  |En inderdaad Henk, niet oordelen voordat je de ware toedracht weet….
  Veel sterkte voor de nabestaande van deze overleden marinier.

 19. Vreselijk zeg dat er meteen een oordeel getrokken word, denk is aan de nabestaanden en niet te vergeten de mariniers die in de auto zaten en deze ellende mee hebben gemaakt

 20. Henk,
  Ik bedoel ,,achterlijke” anders begin je daar weer over te zeuren!!

 21. @ Henk…..wat een vreselijk gebrek aan medeleven! Wat spijt het me voor je dat je niet meer compassie kunt voelen voor de slachtoffers en hun families.
  Als familielid van een marinier (eveneeens op Aruba) vind ik je reactie ongepast en erg kwetsend.

  Ik wens het peloton,het korps , familieleden en vrienden alle sterkte toe.

 22. @ Henk Vreeswijk
  Ben je ervaringsdeskundige?? Belachelijke ractie!!!
  Ik zou mijn premature menig even voor mij houden tot de juiste oorzaak bekend is.

  Veel sterkte gewenst aan de nabestaanden.

 23. Henk, niet gelijk oordelen voordat er bekent is wat er gebeurt is.

 24. @Henk Of een hond die onverwacht overstak. Stop eens met je vooroordelen.