• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vliegen tussen Curaçao en Canada wordt een stuk makkelijker. De landen hebben een ‘open sky-policy’ gesloten, wat inhoudt dat luchtvaartmaatschappijen vrij kunnen vliegen tussen de landen. Door dit akkoord wordt de concurrentie tussen verschillende maatschappijen gestimuleerd.

Zonder een dergelijk akkoord zouden de luchtvaartmaatschappijen die tussen Curaçao en Canada vliegen altijd afhankelijk zijn van de luchtvaartautoriteiten om vergunningen te krijgen voor de vluchten. Door het ‘open sky-akkoord’ wordt de markt geliberaliseerd. Op deze manier blijven de maatschappijen ook gestimuleerd om nieuwe strategieën te bedenken om hun concurrent voor te zijn.

Tarieven
De tarieven voor vluchten op de route zijn voorlopig nog vrij. Wanneer deze in de toekomst de spuigaten uitlopen, zal er aan de bel moeten worden getrokken. Hiervoor moeten onafhankelijke luchtvaartautoriteiten worden ingezet. Een dergelijk orgaan is nu nog niet op Curaçao aanwezig.

2 reacties op “‘Open sky-policy’ Curaçao en Canada”

  1. Dit is vooral van belang als maatschappijen van beide landen van elkaars vliegvelden gebruik willen maken. Canadese maatschappijen mogen dus op alle vliegvelden van Curacao landen.. en (iets nuttiger) ook andersom. Helaas kan dat niet meer naar de USA want `Curaçao downgraded to ICAO Category 2 by FAA` impliceert dat onze maatschappijen niet op USA mogen vliegen (op dit moment is er een tijdelijke overgangsmaatregel voor ingesteld). Als Canada dus ook eist dat we categrie 1 zijn volgens ICAO standaards, dan is er niets veranderd…en is het voor ons hooguit nuttig voor de verre toekomst, terwijl Canadezen dus vrijelijk in mogen vliegen.

  2. Concurrentie wordt gestimuleerd, fijn zou je zeggen, maar wat gebeurd er als er uiteindelijk maar eentje overblijft die dan zijn regels aan de passagiers en het land oplegd. Gewoon maar een vraag, onze econoom Hakim kan daar ongetwijfeld op antwoorden (misschien denk ik dan).