• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Natuurliefhebbers die van het uitzicht bij Sint Joris willen genieten, komen momenteel nogal bedrogen uit. Vlak na de ingang van het natuurgebied is een flinke zooi rommel gedumpt door nog onbekenden. “We gaan hier zeker werk van maken”, laat Antonie Lourens van Selikor weten.

“Wanneer we een melding binnenkrijgen, gaan we meteen uitzoeken wie het afval heeft gedumpt”, vertelt Lourens. “De bron zal dan zelf puin moeten ruimen en het afval moeten opruimen.”

Onbekend
Het uitzoeken wie verantwoordelijk is voor deze dump zal helaas niet meevallen. “Er is niks bekend over het voertuig dat het afval heeft gedumpt. We gaan de komende dagen kijken en hopelijk vinden we iets wat naar de bron leidt. Zo niet, moet er een begroting worden gemaakt en het afval worden opgehaald.”

Meldingen
Boca Gentil, waarvan het bord op de foto afkomstig is, is niet bereikbaar voor commentaar. Het is ook niet duidelijk of de rest van het afval iets te maken heeft met het resort. Meldingen van afvaldumpingen kunnen bij Selikor worden gedaan via 46-limpi. Wanneer je getuige bent van een dumping is het handig de kleur van de auto, het type of het kenteken te noteren.

Foto door Peter Fredriks

17 reacties op “Afval gedumpt bij Sint Joris”

 1. Volgens de huidige regering is hier niets van waar maar zijn dit door lokale media met hulp van Nederland geïnsinueerde beeldvorming en stemmingmakerij.

  YU is trots op zijn eiland en vervuilt het niet.

  Volgens Wiels dumpt iedereen wel eens wat dus wat is het probleem.
  morgen volgt en persbericht van het OM dat illegaal dumpen strafbaar is en overmorgen
  sturen we weer iemand weg uit fort armsterdam voor papier op de grond gooien.

  en dan gaan we weer gewoon door en er gebeurt weer niets tot de volgende melding van storten.

 2. In nummer 4 van Resida woonmagazine is te lezen dat het storten van afval bij de Landfill tot 1000kg niets kost!
  http://www.resida-magazine.com/lees-de-maart-april-2011-editie-van-resida-magazine-nu-online/

 3. Zou praktisch niets kosten om alle ingangen te bewaken….ambtenaren op wachtgeld zat. hoewel als het volk genoeg aandringt worden deze gebieden straks bewaakt…waarschijnlijk door speedy!

 4. Dit is al jaren aan de gang, 2jaar geleden heb ik hier al melding van gemaakt zowel politie en dow, het antwoord kun je raden en men zou gaan kijken gaan posten en of ik dan ook de auto,s en nr platen wilden melden enz enz,
  Werk ik dan op deze posten ik dacht het niet , maar tot heden toe rijden de grootste vrachtwagens met van alles en nog wat af en aan , hier is geen goed woord voor, Dan heb ik het nu maar gelijk wat er zondag,s in de namiddag hier gebeurd , dat weten we al jaren en dagen , maar deze sport of hoe je dit noemen wil is heel uitgebreid geworden en soms niet meer om aan te horen , en ook dit afval laat men daar achter , hoe bedoel je
  het mooie eiland te vervuilen < Nu op deze manier want niemand maar dan ook niemand steek hier de handen uit zijn mouwen want stel je voor .Mensen doe hier wat aan , ik begrijp dat het moeilijk is althans in mijn beleving niet , maar dit is een NOODKREET

 5. Hoe moeilijk kan het zijn, zelfs Sanders ziet het gebeuren omdat hij in de buurt woont.
  Dan moet er toch ook een politieauto, of juist een onopvallende auto neer te zetten waar al die vrachtwagens langskomen en ze aan te houden?
  Incompetent dat is de politie hier.
  Er is geeneens wil om te werken, alleen de gedachte erbij doen ze al Pffffffffffff…….

  Hoewel ik afgelopen week tijdens de stroomstoring bij Rio Canario wel hevig onder de indruk was hoe ze daar het verkeer regelden, zag er heel goed uit!

 6. Er zijn zoveel ingangen om Jorisbaai op te komen dat het onmogelijk is om daar overal slagbomen neer te zetten. Afval moet men gratis kunnen inleveren. Men wil er niet voor betalen op het eiland. Helaas is het niet alleen bij Jorisbaai maar op andere plekken zoals naast de renbaan op Jongbloed (brievengat). Dood en dood zonde. Hoop dat er ooit een einde aan gaat komen.

 7. Waar is de politie en de SKS bij dit soort zaken?. Er bestaan boetes voor dit soort zaken, als je afval dumpt is het 100 gulden en moet je het meteen opruimen, doe je het niet dan wordt het 150 gulden. Die boetes zouden omhoog moeten gaan naar 1000 gulden.

  Maar zoals alles op ons eiland, er is geen doelbewuste regering en instancies die hier hun werk zouden moeten doen. Zo is er geen milieubeleid, zo is de isla nog steeds onze lucht aan het vervuilen, zo zijn het de buitenlanders die ons natuur schoon proberen te houden, zo is de criminaliteit heel hoog en zo wordt er overal in het wildweg gebouwd zonder vergunningen. Welkom to sushi Curacao.
  YWN

 8. Inderdaad een security bij een slagboom plaatsen en dan nummerborden noteren en controle wat er in en wat eruit gaat in hun lading.

 9. Wellicht familie van Schotte en Jasjes ? Goed voorbeeld doet immers goed volgen.

 10. Chupa C, Dit is achter het landhuis van Koraal Tabak.

 11. Aan het begin van de Jorisbaai SLAGBOMEN plaatsen, zodat er nog wel verkeer doorheen kan als dat zou moeten. Zoals de auto’s en motoren die er op zondag willen racen. Persoonlijk zou ik er wel dag en nacht iemand bij de poort neerzetten, ook weer goed voor de werkgelegenheid.
  Niet alleen slagbomen aan het einde van de weg naar Sta Catharina maar ook bij de ingang bij de Struisvogelfarm en waar je dan nog meer het terrein op kunt komen. Volgens mij is het probleem dan opgelost. Ow nee, dan moet er nog opgeruimd worden…

 12. Toch maar is gaan kijken in de omgeving van Boca Gentil of daar plekken zijn die nu mooi schoongemaakt zijn….

 13. ja was net schoon gemaakt door vrijwilligers en de marine.
  dus dit kan er wel weer worden gedumpt.

  gratis vuilnisstorten of er ets voor betalen en een schoon eiland er voor terug is voor velen te veel gevraagd dus word het maar gedumpt

 14. tja woon om de hoek zie gemiddeld zeg maar 10 vrachtwagens vol rijden er naar toe en vol met wat anders er in terug en over dode dieren ook maar niet te spreken het is te bizar voor worden maar dit is al jaren en jaren aan de gang het wordt 1 grote afval berg daar zonde doe er wat mee nee en dan die auto en motoren op zondag op het cicuit je wordt er helemaal hor en dol van bizar gewoon tefies herrie moet gewoon naar binnen met mijn ramen en deuren dicht gaan zitten dus eigenaar van terein doe er wat nuttigs mee !!!! misschien heeft schott nog een potje over
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 15. Inderdaad deze ASO’s doen de slogan eer aan:
  “Nos ta SUSHI hende”
  Regering DOE iets aan deze porkeria !!!!!!!!!!!

 16. Kijk wat er om het landhuisje van koral tabak ligt, metershoog ligt daar een hele berg sushi. Wij houden van ons eiland, behalve als we vuil storten. Als je 5 meter van de weg bent dan zie je het overal. Nos dushu isla huilt om wat we er mee doen op een hoop plaatsen.

 17. In Nederland gaat de boete voor dit soort misdaden drastisch omhoog van nog geen 100 euro naar vele honderden euro’s. Moeten ze hier ook doen, maar natuurlijk wel eerst de daders oppakken en de pakkans is bijna nihil.