• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De uitzendkrachten die vanmorgen zijn gearresteerd omdat zij de ingang van UTS  blokkeerden, worden nog steeds verhoord, meldt oud-vakbondsleider Errold Cova. De actievoerders zouden de openbare orde hebben verstoord. “Dat is niet waar, want ze stonden op het terrein van UTS en niet op straat.”

“Erdoen nu binnen UTS geruchten de ronde dat als de vijf uitzendkrachten vrijkomen, ze worden ontslagen, omdat ze actie hebben gevoerd”, gaat Cova verder. “Dat is ongehoord en tegen onze constitutie.”

Onduidelijkheid
Volgens Cova is nog niet duidelijk wanneer de uitzendkrachten worden vrijgelaten. “De politie mag iemand niet langer dan zes uur vasthouden, dus ik verwacht dat ze elk moment naar buiten kunnen komen. Tot nu toe heeft de politie ons nog geen enkele indicatie gegeven. We hebben in de tussentijd wel besproken dat we vanavond om 21.00 uur een vergadering zullen houden. Dan hebben we meer informatie over wat er met de uitzendkrachten zal gebeuren en wat voor actie we moeten ondernemen”, aldus Cova.

2 reacties op “Uitzendkrachten nog steeds vast”

  1. Thanks Errol dat je voor deze mensen die het ook zonder de steun van de UTS vakbond moeten stellen (zie eerdere berichten) opkomt! Ik ben zelf ook uitzenkracht geweest en je bent rechtenloos, secundaire arbeidsvoorwaardeloos etcetc.

  2. Iedereen bemoeide zich met de uitzendkrachten, tot dat er wat moest gebeuren. Allemaal weer in de krant geweest en de pueblo laten zien hoe goed we voor ze waren en daarna NADA.