• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Shurendly Maduro (16), één van sprekers tijdens de manifestatie van maandag en naar eigen zeggen vrijwilliger bij Fort Amsterdam, is de toegang tot Fòrti ontzegd. Dat geeft Alex Rosaria (PAIS) aan. PR-man Ramsay Soemanta stelt echter dat er geen verband is tussen het verbod en de manifestatie.

Maduro zou volgens Rosaria, voorman van PAIS, na schooltijd klusjes doen bij Fort Amsterdam, omdat hij veel interesse heeft in de politiek. Daarnaast is de jongen een aspirant-jeugdlid van de partij PAIS.

Toespraak
De jongen was maandag aanwezig bij de manifestatie tegen de regering en vroeg Rosaria om toestemming om te spreken. “Ik heb dit besproken met de organisatoren en Shurendly heeft kort iets tegen de demonstranten gezegd. Een paar dagen erna kregen wij van hem te horen dat hij niet meer welkom is bij Fort Amsterdam.”

Email
Maduro zou van een medewerker van premier Gerrit Schotte een email hebben ontvangen dat hij niet meer welkom is bij Fòrti. Verder zou er in de mail staan dat de premier vindt dat de jongen gemanipuleerd is door ‘bepaalde’ personen.

Monddood
“Shurendly vindt het heel jammer dat er gedacht wordt dat hij is gemanipuleerd en geen eigen mening zou hebben”, aldus Rosaria. De PAIS-voorman vindt dat de regering op deze manier jongeren monddood maakt. “De regering moet een regering zijn voor alle mensen. Dat ze dat niet zijn, blijkt uit de manier waarop ze Akshon Dushi Kòrsou en Shurendly behandelen.”

Geen vrijwilligerswerk
Persvoorlichter Ramsay Soemanta geeft aan dat het niet mogelijk is dat er vrijwilligers werken bij Fort Amsterdam. “Ik weet om welke jongen het gaat, ik heb hem weleens gezien op het plein bij Fort Amsterdam, maar het is niet mogelijk dat hij vrijwilligerswerk deed. Er bestaat geen vrijwilligerswerk bij de overheid, omdat iedereen die hier aan de slag gaat een eed moet afleggen. Men werkt hier namelijk met hele belangrijke en vertrouwelijke documenten.”

Geen verband
Volgens de persvoorlichter is de jongen wel aangesproken door de beveiliging, omdat hij bij de verschillende gebouwen van Fort Amsterdam naar binnenliep, waaronder het secretariaat. “Als ik het goed heb, is het Fortplein toegankelijk voor iedereen, maar als men een gebouw wil betreden, geldt er een legitimatieplicht. Daarom is hem toegang ontzegd, want hij mag niet zomaar overal binnenlopen. Er is totaal geen verband met de manifestatie van afgelopen maandag”, aldus Soemanta.

32 reacties op “‘Demonstrant (16) niet welkom bij Fòrti’”

 1. Hoeveel procent van de reacties hiero zijn door Curasoleños geplaatst??? Ik denk nog geen 15 procent. De meeste reacties zijn ook NIET door Makambas geplaatst, dat weet ik zeker! Saka bo som awor door welke bevolkingsgroep in Curacao zeker 85 procent van de reacties geplaatst zijn.

 2. Waar in deze ganse wereld, vindt men iemand van 16 die zich bezighoudt met gloeiend politiek in politieke gebouwen? Rusland, China, Cuba, Venezuela, Colombia, Nederland, Spanje, Portugal,VS Engeland, Afrika Australië etc..Nergens! Komt alleen maar in de buurt of je 14 20 of 100 bent het zal je onmiddellijk afgeleerd worden!…Het Eiland ligt geklemd in vreemde klauwen, die denken dit en moord vol te kunnen houden..maar dit Eiland zal zich vrijvechten en wij kennen de vijanden!!!
  Het moreel verval op Curaçao is totaal en geheel onbewust of bewust?!! Geheel het Eiland van oost tot west ligt in de goot met alle grote smoelen erbij! En zeggen nu dat het niet waar is, Curaçao offert zwaar, mais……nous maintiendrons, dat jullie het weet!!!!!

 3. is gewoon de procedure dat je een ID op zak heb, dit is conform de wet.
  Daarom kwamen die Colombianen ook niet op Forti want dan ben je bekent.

  Verbaasd me alleen dat de Hr de fotograaf deze opdracht geeft, had meer iets verwacht van de beveiliging of de CVD

  Nu ik het toch over die fotograaf heb , kan ik zijn functie omschrijving eens zien, lijkt me sterk dat hij verantwoordelijk is voor wat betreft het reilen en zeilen op forti.gecontroleerd worden, ik ga het tenminste van de week proberen . Kijken als ze me er uit pikken als ik een kantoor binnen loop. trouwens ik nodig iedereen uit om het ook te proberen.

  Ik hoop wel dat dus nu iedereen die binnen loopt

 4. ha ha ha zelfs evelien en willems zijn bang voor een 16 jarige die voor zichzelf kan denken. laat je niet monddood maken en leven als een bange slaaf!

 5. oh jee , daar hebben we Willems weer……….

 6. Zielig

 7. Evelien,
  Laat je niet afschrikken door de aas-gieren op dit forum! Jij heb opvoeding, fatsoen en moraal en bovendien praat jij als een moeder! Dit forum zit vol met uitschot die zich komen uitleven van verveling omdat zij niets beter weten.
  Je heb volledig gelijk, wat weet z’on aapje af van misbruiken? Alex Rosario heeft op deze wijze praktisch zijn eigen ruiten ingegooid en zijn goede naam op de tocht gezet.
  De Forti-toezichtmannen hadden dat aapje een trap onder zakkie moet geven, dat de papfles uit zijn mond vloog!

 8. Shurendly, Laat je niet monddood maken door mensen zoals Evelien (die nog nooit in haar leven ooit lef heeft getoond). Curacao is namelijk jouw toekomst!

 9. Betr dat hij zich met politiek bemoeit en vrijwillig werk doet dan onder de boom crack rookt zoals de meeste jongeren. Hij is positief bezig. Maak je niet druk om hem ga beter opletten op je kinderen dat ZIJ wel niet beinvloed worden door de honderdtal drugshandelaren bij jou in de straat.

 10. Soemanta’s smoesje is net zo amusant als z’n stockphoto’s. Zeker snel “PR for Dummies” gelezen, maar niks van begrepen.

  Petje af voor deze 16-jarige jongeman, die meer bewezen heeft dan die UNA peuters!

 11. @ Evelien… jouw karma lijkt mij ook niet meer zo mooi licht en zuiver met al die frustraties die jij nu hier her en der uit op de diverse onderwerpen!

  Poko poko dushi zou ik zeggen

 12. @Evelien, morgen is het zondag, komt sugar dady langs ?

 13. Dit is een NOVUM! Een jongetje van 16j die Fort Amsterdam wil binnen dringen!Ze hebben hem zeker daar naar toe gestuurd!

 14. @evelien. je wordt zelf misbruikt door de politiek.

  deze jongen van 16 heeft meer moed en ballen dan jij ooit in je hele leven zal hebben!

  Jij misbruikt zelf je kinderen door goed te keuren wat corrupte en criminele politici doen! Dit leert dat je geen school hoeft af te maken en kan lopen frauderen..

 15. Evelien; als je denkt dat 16 jarige nog kinderen zijn…..kan ik je wel begrijpen. Ook een kind mag zijn mening geven en het is gewoon triest dat in Fort Amsterdam zo wordt gereageerd. Ga juist in gesprek als hij daar toevallig is. We leven in een democratische land waar je mening mag geven zonder rare gevolgen. Helaas wordt dat met deze regering steeds erger!

  Jammer dat je alle kinderen over 1 kam scheert. Misschien zijn jou kinderen wel beinvloedbaar. Dan moet je de kinderen opvoeden met een eigen mening en ook met je kinderen in discussie gaan over wat er gaande is in de samenleveing. Maak ze mondig ipv monddood.

 16. Doe eens jullie huiswerk eerst. Deze jongeman zit in het jeugdparlement en is al jaren op dat niveau politiek actief. Hij is een politicus in training als het ware. Hij heeft een uitgesproken mening en die heeft hij verkondigd. Ik ben trots op hem, vanwege zijn lef eloquente wijze van uiten. Ik zie een positief toekomst tegemoet.

 17. @ evelien
  wie betaald je om nu zo moraal en ethiek te verkondigen, deze jongen komt hier al vaker en moet nu hier weg? daar ging het om en nu is hij politiek misbruikt? moraal en ethiek evelien is ook naar minderheden luisteren en voor ze opkomen. en dat doet deze regering te weinig. ze zeggen van wel maar alleen als het in hun politieke gemanipuleerde straatje past.
  waarom de is al niet wijzen op hun fouten maar wel de bevolking afschuiven terwijl er toch echt wit poeder (van een kraker) op het dak lag wat slecht voor de gezondheid is.
  nu nog geen locatie voor het nieuwe ziekenhuis of iemand moet er veel geld aan gaan verdienen. Amstel terrein?? onbereikbaar nog meer chaos op de emancipatie boulevard en op zondag onbereikbaar of alleen te voet.

  waar is nu de aanpak van corruptie? verbetering van onderwijs en gezondheidszorg?
  daar zou ik ik als ouder wel bezorgd over zijn maar volgens jou is er niets aan de hand en is het nog nooit zo goed gegaan met Curacao

 18. @ Evelien. Wat goed is komt snel en jong. Kijk naar Messi, Cruijff, Maradonna, Pele etc.

 19. @ evelien. Niet elke 16-jarige is hetzelfde. Misbruik is bijvoorbeeld van toepassing in geval een 16-jarige gehandicapt is in een of andere vorm en dat is Maduro niet. Ik heb zo’n bruin vermoeden, dat hij jou de baas is.

 20. @Evelien. In welke wereld leef jij ? Een 16 jarige misbruikt door de politiek ? Kom nou. Iedere weldenkende jongere hier weet dat hij door dit gouvernement wordt ge-peopled. Ook de frauduleuze leider van de FOL wil hem al hebben. Die jongen gaat een grote carrière tegemoet als enige, oprechte ,voor zijn mening uitkomende, niet angstige, inwoner van dit eiland.
  Een nieuwe Tula ! Merdeka !

 21. De enige manier om deze criminelen nog verder te ontmaskeren is het mailtje openbaar te maken!!!!
  Dan weten we wie er liegt.

 22. @ Evelien. Blijkbaar heeft deze 16-jarige meer verstand in zijn pink dan jij in je hele lichaam, maar dat was me al bekend na je eerdere boberano- reacties.

 23. Evelien, de enige die misbruikti op Curacao is de regering.. ben jij wel een echt mens?

 24. @Evelien, hoeveel krijg jij betaald van de regering?

  Wees blij dat iemand van 16 wel genoeg hersenen heeft dan een groot deel van Curacao. net als een meisje van 15 de wereld kan rondzeilen. Deze jongeman is al slim genoeg om te weten dat deze regering niet deugt!

  Als we naar de Goede/Frielink affaire kijken zien we dat het grotendeel van de studenten daar aardig in de invloed van de politiek zitten.

  Maar goed jij bent zelf ook ooit beinvloed.. Jammer dat jij je oogkleppen niet kan afdoen en voor je zelf gaat denken! de meeste grote mensen van aarde hadden ook juist niet gedaan wat mensen zoals jij zeggen!

 25. Een jongen van 16 hoort op school, en niet klusjes bij forti doen.

 26. Ik snap jullie niet. Nooit gehoord van ethiek? Waarom helpen jullie mee om een jongen van 16, een minderjarige die nog gekneed en beïnvloed kan en zal worden, tot politiek onderwerp van bepaalde maligno krachten te maken? Terwijl bepaalde a morele politici zoals Alex Rosario nu al hardop denkt en praat over iemand die in zijn partij zou meekunnen, maar hij is nog te jong om op de lijst geplaatst te worden.. Terwijl iedereen weet dat deze jongen misbruikt gaat worden. en jullie doen mee??? Ik vind het getuigen van asociale gewetenloze misbruik van een minderjarige, De zogenaamde pressie groepen zijn nu op zn laagst gezonken. Kan het nog erger? Dit valt ook onder kindermishandeling/misbruik.
  Zijn jullie nog wel echte mensen?

 27. @Evelien, Lezen is moelijk dat snap ik.. Maar er is een groot verschil tussen de bevolking en een groepje corrupte criminelen die zich de regering noemen.. idd dat zij gekozen zijn door de regering zegt voldoende over het volk!

  Trouwens mijn eigen land is Curacao. Geboren en getogen!

  Echt die PS stemmers zijn van hetzelfde nivo als de PVV stemmers!

 28. @Serka di bo, word je er nou echt niet moe van om de hele dag, nonstop 365 dagen per jaar, de Curaosche bevolking voor van alles uit te maken? Ik zou heel ongelukkig zijn om zoveel haat tegen de hele autochone Curacaouse bevolking te koesteren en toch nog op het eiland te blijven wonen. Ik zou allang naar mijn eigen land of naar een naburig eilandje zijn vertrokken. Hoe houdt jij het vol jongen? Straks wordt je nog ziek ook. Ik heb zelden zoveel haat ervaren als die waar jij onder lijdt.
  In ieder geval, veel gezondheid Serka di bo.

 29. elke ambtenaar met de eed of de belofte afleggen, daarom zal een ambtenaar ook zwaarder worden gestraft dan een gewone burger.
  het lijkt me sterk dat een PR.mannetje die eigenlijk belast met de voorlichting van de regering deze maatregel kan toepassen.
  Als het inderdaad zo is dat de betrokkene geen ID bij zich had dan is hij in overtreding want in de wet staat dat iedereen met een bepaalde leeftijd zijn ID op zak moet hebben.

  Ik verwacht dan ook gezien de uitspraak van de PR man , als ik in vervolg Forti bezoek en personen in en uit zie lopen in de diverse gebouwen dat iedereen zijn ID laat zien.
  Volgende week zal ik undercover gaan en een test uitvoeren hoever ik binnen kan komen.
  Ik nodig iedereen uit om het ook te proberen.

 30. Ha ha ha ha wat een lapzwansen deze regering.. ze zijn gewoon BANG voor een jongetje van 16!!

  Wat een zielige mannen zitten er in de regering.. kunnen echt niets beters doen!

  Hoe lager kan je zinken????????????????

 31. Erg vreemd dat iedereen bij de overheid een eed zou moeten afleggen. Geldt dit bijvoorbeeld dan ook voor de portier of de concierge? Bovendien kun je naar mijn mening een ambtenaar niet vergelijken met een vrijwilliger, daargelaten wie er nou wel een eed zou moeten afleggen.

  Het zou wel van humor getuigen als de heer Soemanta had beweerd dat deze schoolier niet door de screening was gekomen…

  Heel erg sneu dit.

 32. Nou Rosaria kom nu maar eens op met die E-mail van de medewerker van Shotte,of is dit soms ook staatsgeheim mailtje!???.ik kijk er naar uit,als het wel zo is liegt onze regering(Shotte) voor de zoveelste keer,kom op laat het balletje maar weer eens rrrrrrrrooooooolllllllllllllleeeeeeennnnnnnnn.