• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie heeft vanmorgen vijf uitzend- krachten van UTS aangehouden en afgevoerd naar het bureau, meldt communicatiemedewerker van de politie Mirelva Godfried. De uitzendkrachten blokkeerden de ingang van het filiaal in Rio Canario waardoor niemand het gebouw kon betreden.

Hierop werd de politie ingeschakeld. Nadat de politie ter plaatste was gearriveerd gaven zij het bevel aan de uitzendkrachten om de ingang vrij te maken. Toen zij dit bevel negeerden, grepen agenten in.

Motie genegeerd
Het parlement heeft vorig jaar een motie aangenomen die de strijd tegen illegaliteit en arbeidsmisbruik steunt. Daarnaast werd besloten om de regering te vragen om uitzendkrachten en contractanten met terugwerkende kracht in vaste dienst te nemen. Minister Charles Cooper (Verkeer) heeft toch besloten om de uitzendkrachten geen vast contract aan te bieden. De contractanten van UTS hoorden in december vorig jaar dat alle contracten met ingang van 29 februari 2012 werden beëindigd, meldde oud-vakbondsleider Errold Cova eind februari. Cova zet zich in voor de rechten van uitzendkrachten bij overheids-nv’s.

Niets aan de hand
De uitzendkrachten zijn het hier duidelijk niet mee eens en blokkeerden daarom de ingang van het gebouw om een standpunt te maken. Merkwaardig is dat de vakbondsleider van SITCOM, Emilio Brunken, waar UTS al meer dan 24 jaar bij is aangesloten, ontkent dat er personeel staakt bij het filiaal van Rio Canario. “Er is geen staking anders zouden wij dat wel weten. Alle vaste medewerkers van UTS zijn gewoon aan het werk, er is niets aan de hand. Als er sprake zou zijn van een staking dan worden wij ingeroepen”, aldus Brunken.

Verhoord
De vijf uitzendkrachten worden momenteel op het politiebureau verhoord. Vervolgens zullen zij voor de hulpofficier verschijnen, die verder zal bepalen wat er gaat gebeuren.

7 reacties op “Uitzendkrachten UTS gearresteerd”

 1. @Serka di Bo

  Blijkbaar niet! 😉

 2. @The dude, Belasting niet betalen is ook strafbaar…

 3. Hier heeft justitie wel tijd voor, en voor de aangiftes tegen Hakim niet?

 4. @Serka di Bo:

  Negeren van politiebevel is overal verboden. Ze hadden hun onvrede op een andere manier moeten uitdrukken, niet met een illegale ongeorganiseerde staking.

 5. Als je staakt wordt je gearresteerd maar je mag wel gewoon honderden duizenden gulden niet betalen aan Aqualectra en de belastingdienst.. en dan maken ze je nog minister.

  Vreemd (ei)land

 6. Zo gaat dat in een dictatuur, als je je ongenoegen uit over een niet nagekomen belofte. Als het zo doorgaat is onze gevangenis echt veel te klein.

 7. En daar begint het mee,de Curaçaose lente is in aantocht heren regerdeers!!!!!!