• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers verslag gedaan van uitgevoerde projecten in verschillende economische sectoren. “Ik wil een economische ontwikkeling dienen en realiseren die de Curaçaose gemeenschap dient.”

Hakim gaf een toelichting op de vooruitgang van onze economie die in 2011 met 0,3 procent is gegroeid ten opzichte van 2010.

Kwaliteit
De minister benadrukte dat de economie op wereldwijd niveau, door onder andere de financiële crisis, geen positieve groei maakt. “In tegenstelling tot de percentages van anderen die geen professionals zijn op het gebied van economie, wil ik benadrukken dat deze stijging niet van mij afkomstig is maar van de economische deskundigen van MEO, wat altijd werd gesteund door bijvoorbeeld VBC, vanwege de kwaliteit van de prognoses”, legde de minister uit.

Investeringen
Hakim vervolgde zijn uitleg door te zeggen dat de investeringen van de regering zijn toegenomen, terwijl aan de andere kant de consumptie van de regering is gedaald. Ook heeft het land Curacao vorig jaar meer geëxporteerd wat heeft gezorgd voor een groei van zeker 3,7 procent.

Groei
Wat betreft de leningen die zijn verstrekt in 2011, bracht de minister naar voren dat persoonlijke leningen licht zijn gestegen, terwijl hypotheekleningen een stevigere groei hebben laten zien. “Aan de andere kant ben ik blij te kunnen vertellen dat in 2011, voor de mensen die onderstand, minimumloon of pensioen ontvangen, het inkomen is gestegen meet 1,3 procent. Dus de groep minder draagkrachtigen heeft haar koopkracht behouden”, aldus Hakim. Wat betreft de economische groei voor 2012, verwacht Hakim een lichte economische groei van tussen de 0,5 en 0,9 procent.

18 reacties op “‘Ik wil de Curaçaose gemeenschap dienen’”

 1. Ja mooie gedachte alleen met de verkeerde woordgebruik, het moet luiden:
  IK WIL DE CURACAOSCHE GEMEENSCHAP EN DE BELASTING BESTELEN.
  Oh ja dat heb je al gedaan.

  Echte dieven, MFK: Movementu Fatal Korsou

 2. Ik wil de Curacaose gemeenschap stelen dat is wat eigenlijk hij wil.

 3. @boeboies, idd Hakim steelt van zijn eigen curacaose gemeenschap!

 4. Meneer El Hakim, betaal nou eerst maar eens je belastingschulden, dat is vooralsnog geld dat je van ons (Curaçaoenaars) gestolen hebt.

 5. Nee, Hakim, als je echt het volk wilt dienen en tegelijk belastingschuld houdt, dan is dat niet geloofwaardig. Regel dat eerst even via een onafhankelijk onderzoek waarbij tevens de Hezbollah contacten onderzocht worden. EEN onafhankelijk onderzoek en je kunt verder…

 6. Als deze minister echt ons land wil dienen, dan moet hij gaan, samen met de anderen van deze berkwensa. Niewe verkiezingen en dan kijken of we het wel kunnen. Ik zie en hoor overal dat de mensen wat geleerd hebben.

 7. Het vreemde is dat de meeste reacties niet door Curacaoenaars verzondenen zijn. Heren, señor ministro Hakim bedoelt de “Curacaouse” gemeenschap. Lang leve onze hardwerkende ministro Nasser el Hakim.

 8. Liar Liar Pants On Fire…..

 9. Wet U dat “Abdul ” dienaar betekent?
  Daarom prefereert de Minister zijn tweede naam “Nasser”.
  Het ziet er uit dat teveel dienaren zijn!.

 10. Hakim denkt zeker dat wij uit de Libaneese woestijn komen ,nee meneer Hakim wij trappen niet meer in die mooie verhaaltjes woestijn cq riolrat .

 11. Deze minister en een aantal van zijn collega’s hebben laten blijken geen enkel respect voor de wet en de regels te hebben. Waarom zijn ze nu in hemelsnaam dienaars en beschermers van de wet? Dit is toch de wereld op zijn kop?

  Hij zou iedereen in Curacao een grote dienst bewijzen als hij vandaag zijn ontslag zou indienen.

  Ik zie trouwens ook dat hij de inflatiecijfers vergeet te noemen. 🙂

 12. Deze pyaso en hypocriet in het kwadraat moet ASAP aftreden !!!!!!!!!!!!
  En in zijn kielzog de andere maffiose/corrupte ministers en statenleden.
  Er zijn nu genoeg zaken naar buiten gekomen (misschien maar topje van de ijsberg?) waardoor deze criminelen met het schaamrood op de kaken hun mond moeten houden en heeeeeeel snel hun schulden moeetn gaan afbetalen.
  $$$$$$$$$$$………SHAME – SHAME – SHAME on YU politicians………..$$$$$$$$$$$$$$

 13. Laat me niet lachen! Deze schaamteloze hufter weet het verschil tussen dienen en het zich bedienen van het zelfverrrijkingsprincipe om zijn eigen belangen te dienen.

 14. en dit dan?
  https://www.versgeperst.com/nieuws/112206/vbc-belofte-groei-economie-niet-nagekomen.html

  Hoezo praat je als een kip zonder kop?

 15. Hoe durft deze man publiekelijk te stellen dat hij ” de gemeenschap wil dienen”. El Hakim dient enkel zich zelf en de mafiosi die hem in t zadel hebben geholpen. Wie kan zijn leugens nog aanhoren? Geen normen en waarden maar wormen en maden….

 16. Continu maar loze beloftes doen over goedkopere groenten en fruit daar trapt niemand meer in, je zal eens met een ander verhaal moeten komen hakim.

  En betaal je eigen rekeningen eens, daar is iedereen bij gebaat, op die manier wordt het betalings tekort wat teruggedrongen, en jij en enkele anderen uit dezelfde club van schreeuwers hebbben daar een voorbeeldfunctie in.

 17. Eigen portemonnee eerst. Die man denkt echt, dat we debiel zijn.

 18. Als je de gemeenschap wil dienen dan betaal je belastingen en andere openstaande rekeningen en zowiezo accepteer je geen korting voor wanbetalers want eigenlijk steel je van het volk.

  Ook dien je te realiseren dat doordat je overal mensen aan het ontslaan bent (en onterecht) dit geen goed voorbeeld is voor investeerders. Als een Damen wil investeren in het DOK en je lacht ze uit.. Hakim je bent een grapjas!