• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- Andy S. blijft nog zeker dertig dagen vast zitten. Dat heeft de rechter in Den Bosch vandaag bepaald, zo meldt Omroep Brabant. De Curaçaose Andy S. zou half februari onder voorwaarden op vrije voeten komen, maar kan nergens terecht.

 
Het opnemen in een instelling is één van de voorwaarden waarop de verkrachter van de Eindhovense Nicole Lodewijks vrij mag komen. Maar tot nu toe wil geen instelling hem opnemen, omdat ze vrezen voor teveel media-aandacht.

Gebiedsverbod
Als er wél een instelling voor S. wordt gevonden, wil de officier van justitie dat de man een gebiedsverbod voor de hele provincie Noord-Brabant krijgt en dat hem een behandelverplichting, een alcohol- en drugsverbod en een contactverbod met het slachtoffer wordt opgelegd. De zaak werd landelijk bekend door een serie blunders van politie, justitie en rechtbank. Andy S. ontsnapte vorig jaar juni tijdens zijn verlof en werd in augustus opgepakt in de wijk Montaña op Curaçao.

16 reacties op “Andy S. langer vast”

 1. Hoeveel procent van de reacties zijn door Curasoleños geplaatst??? Ik denk nog geen 10 procent. De meeste reacties zijn ook niet geplaatst door Makambas, dat weet ik zeker. Dus saka bo som vanuit welke bevolkingsgroep 90 procent van de hier geplaatste reacties komen.

 2. Laat die Andy maar lekker naar Korsou komen, genoeg “maatjes” van hem die nog een gun ergens in de kast hebben liggen die ze dan wel even een keertje gebruiken !!
  Zo ook weer last night: 2 doden door afrekening (ook Curaçaoënaar uit NL die “op bezoek” was, zal wel hier geweest zijn om even drugsdealtje rond te komen maken !!).
  Laat ze elkaar maar neerknallen zolang er maar geen onschuldige slachtoffers vallen ruimt het lekker op!

 3. Er wordt gewerkt aan de Rijkswet Personenverkeer, die wet wordt gebaseerd op de huidige verschillende wetten die per land in het Koninkrijk zijn opgesteld en verschillend zijn. Daar komt dus verandering in. Deze nieuwe wet wordt gebaseerd op wederkerigheid, dus Curaçao kan nu al Europese Nederlanders uitzetten en Nederland kan dan ook Curaçaoenaars uitzetten. In Nederland hebben ze daar een aardig gezegde voor namelijk gelijke monikken gelijke kappen. En mind you, het gaat over de landen die deel uitmaken van Het Koninkrijk der Nederlanden.

 4. @ Sander. Je moet gelijk hebben, want anders zou Nederland zich niet zo in allerlei bochten wringen om het via een eigen wet voor elkaar te krijgen, want een consensusrijkswet lukt niet. Als beide landen het ermee eens zijn, dat hij op zijn verzoek naar Curacao mag, lijkt er geen probleem te zijn, maar Curacao zal ook dat niet willen omdat hij op Curacao niet behandeld kan worden tenzij Evelien daarvoor garant wil staan.

 5. @evelien,

  nee hoor, ook curacaoenaars kunnen niet uitgezet worden.
  of kan jij namen noemen???
  dus jij kletst ook maar uit je nek…

 6. @Phillipe Maaskant. je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Marokanen die in Nederland geboren zijn, soms zelfs ook Marokanen die niet in Nederland geboren zijn, mogen en worden na grote criminele misdaden absoluut niet uit Nederland gezet worden. Die truuk waar jij het over hebt is geen truuk. Als een Marokaan die in Ned. geboren is een misdaad begaat in Marokko, kan hij wel in Marokke veroordeeld worden, maar niet als hij in Nederland een misdaad begaat. Dat hij middels een truuk naar Marokko gedeporteerd kan worden om daar veroordeeld te worden is een fabel.
  3 jaar geleden wilde de Nederlandse justitie autoriteiten 2 hele criminele Marokaanse broers uit Nederland zetten, deporteren naar Marokko. De Nederlandse rechter heeft het zonder dralen verworpen, het is wettelijk niet mogelijk om Nederlands-Marokaanse criminelen uit Nederland te zetten.

  Ik kan je nog sterker vertellen, het staat ook in de NRC en andere Nedse dagbladen. !n 2010 zijn er 70 illegaal in Nederland verblijvende Surinaamse criminelen vrijgelaten die niet uitgezet konden worden. Bijvoorbeeld de beruchte Surinaamse dubbel-moordenaar Nolthy. Zowel moordverdachten drugsverdachten en overvallers. Er zijn vanwege druk, onder anderen van Peter de Vries en sommige Surinaamse slachtoffers of familie van hun slachtoffers, een paar van die Surinaamse moordenaars gearresteerd. Een van ze had al jaren een goede baan bij de overheid, terwijl hij uit de Surinaamse gevangenis Santa boma gevlucht was naar Nederland. Bijna niet te geloven, maar wel waar! Google maar, dan zul je het zelf ook lezen. Ga maar op info uit.. Het deporteren van buitenlanders geldt blijkbaar alleen voor Curacaoenaars.

 7. Andy s the next president of curacao!!!!!!

 8. Waarom is hij niet op Curacao berecht? Die truc doen ze in NL wel met marrokanen. Het dossier die kant opsturen, daar laten arresteren en omdat marrokanen hun nationaliteit niet verliezen kunnen, kan de rechter ze aanpakken. In Marroko is het in het gevang minder soft dan in NL. Bovendien schaamt Marroko zich ook voor haar criminele landgenoten en wil dus meewerken om het imago van het land hoog te houden. DAT zou dus een aanpak kunnen zijn. Curacao vraagt alle criminelen terug omdat het imago van het land in NL er anders onder lijdt. Het zou echt impact hebben!

 9. @Robbie, Dat neemt nog steeds niet af dat Andy een YDK is crimineel. Die als gast in een ander land is en zich niet gedraagt en idd veel geld kost! Groot verschil! hoeveel makambas beroven er vrouwen op Curacao en verkrachten ze?

 10. @ robbie. voor elke Curacaouse crimineel die jij benoemt, kan ik er 20 Europees Nederlandse criminele predators voor in de plaats benoemen.

  Het is wel schameltjes om dan met 2 voorbeelden te komen. Het lijkt wel een virus/ziekte om steeds met Nederland of Nederlanders aan te komen, als een Curacaoenaar iets geflikt heeft. Is het daarom geoorloofd? Hou het gewoon bij jezelf en kijk nooit naar anderen zeker niet om het te rechtvaardigen.

 11. @Robbie, 20 nederlandse criminelen t.o.v van 1 curacaose crimineel?
  dat kan best kunnen kloppen, maar er wonen in NL 100 x zoveel mensen als op curacao!!!!
  dus, toch misschien de curacaose criminelen te ruim vertegenwoordigt?

 12. @ S.Martina, je bedoeld zeker net zoiets als de europ.Nederlandse TBSer Stanley A. die 10 dagen geleden een 15jarig meisje met messteken om het leven bracht en haar toen in haar nakie op straat gedonderd heeft? Of net zoals die Nederlandse politieagent Sander Z. die 2 jaar geleden zijn 12jarig buurmeisje in zijn huis lokte, haar toen bruut verkrachtte en toen ook nog in zijn eigen tuin begroef? Zie je S.Martina, voor elke Curacaouse crimineel die jij benoemt, kan ik er 20 Europees Nederlandse criminele predators voor in de plaats benoemen. Het is niet te geloven dat een MARTINA, die meestal zwarte Curacaoenaas zijn, iedere dag weer zijn eigen volk criminaliseert en demoniseert. Daarom geloof ik er niets van dat jij S. Martina heet!

 13. @Sander, Godett zei ook dat veroordeelde (politici) een tweede kans verdienen..

 14. hij kan echt hier zo in de politiek gaan, geen enkel probleem.
  net als Godett heeft hij zijn straf toch uitgezeten…
  en zijn opleidings niveau is prima in orde: lagere school en een paar jaar mavo.

 15. En anders heeft Jasjes wel een mooi plaatsje in zijn huis met kost en inwoning gratis tegenover wat bewakingswerkzaamheden.

 16. Andy can come to Curacao and be with his family here. I think he can also become a member of parliament.