• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) is ‘enorm teleurgesteld in het kabinet dat zij hun eigen geformuleerde visie niet nakomt’. “Dit kabinet blijft volharden in een beleid dat gebaseerd is op het doelbewust afbreken van essentiële en waardevolle instituten en entiteiten op Curaçao.”

“In 2025 is Curaçao een land dat berust op goed bestuur met een hoog leefklimaat, duurzame sociaal-economische ontwikkeling en onderwijs dat een ieder motiveert om het beste uit zichzelf te halen.” Zo luidt de visie van het kabinet MFK/MAN/PS.

Aanslagen
VBC noemt verschillende instellingen op, waarop systematisch aanslagen door dit kabinet worden gepleegd. Het gaat om de Rechtelijke macht; de Staten; de vrije Pers; de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten; de Veiligheidsdienst Curaçao, overheids-nv’s en de Ombudsman.

Verharding
Volgens de VBC groeit hierdoor de maatschappelijke verdeeldheid en verharding dat zich uit in protesten, lekken van gegevens en rechtszaken. “Daarnaast zorgt de aanpak van de overheid voor de verslechtering van het investeringsklimaat. Dit blijkt onder meer uit de recent door het Centraal Bureau voor de Statistiek gepubliceerde resultaten van de conjuctuurenquête van december 2011.”

Dialoog
“De polariserende aanpak van het kabinet zal niet resulteren in het verwezenlijken van haar hierboven aangehaalde eigen geformuleerde visie”, vindt VBC. “Eerder tot drastische vermindering van de welvaart en aantasting en verslechtering van het leefklimaat en het welzijn alsmede toenemende conflicten. Om het tij te keren zal het kabinet het pad van confrontatie moeten verlaten en de weg van dialoog moeten opzoeken.”

5 reacties op “‘Kabinet komt visie niet na’”

  1. Ik zal jullie een geheimpje verklappen, het is geen visie van het kabinet, maar een natte droom…..

  2. Kabinet en visie…….say no more.

  3. Goed gesproken (VBC) nu ook nog wat actie gaarne!

  4. Dialoog met dictatuur is onmogelijk en niemand is verbaasd over de conclusie van de VBC en ik voeg daaraan toe, dat het niet zal veranderen en op dezelfde voet zal doorgaan of erger.

  5. in 2015 is curacao op nivo haiti kwa welvaart