• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Ingezonden brieven zijn bij Versgeperst.com welkom. Vandaag deelt Malvina Cecilia haar boodschap op de Internationale dag van de Vrouw.

 
Vandaag op de Internationale dag voor de Vrouw, wil ik alle vrouwen van Curaçao feliciteren. In dezelfde adem wil ik op deze zo belangrijke dag aandacht vragen voor het werk van onder andere Aliansa Nashonal, die bestaat uit elf organisaties en zich onvermoeibaar inzet om volwassenen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld op te vangen.

Het is op zijn plaats om vandaag, als parlementair ambassadeur om ook Aliansa Nashonal te feliciteren met de strijd die zij voeren. Een strijd die wij nationaal moeten dragen omdat het van groot belang is dat alle vormen van geweld in onze samenleving wordt gestopt, zeker als het gaat om relationeel geweld, huiselijk geweld, illegale vrouwenhandel en seksueel geweld tegen vrouwen.

Naast de felicitaties van vandaag, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een paar punten die nog aandacht vragen, op de agenda te zetten van de maatschappelijke organisaties. Op de eerste plaats: laten wij gelijke mogelijkheden creëren en stimuleren voor vrouwen op het gebied van salaris, positie en behandeling.

Op de tweede plaats: laten wij het bewustzijn in onze samenleving vergroten wat betreft het fundamentele recht van vrouwen om zonder dwang, zelf te beslissen of zij zich willen voortplanten of niet en op het moment dat het haar uitkomt. Op de derde plaats: laten we meer integere vrouwen stimuleren om politiek actief te worden en hun stem te laten horen om meer aandacht te vestigen op problemen die vrouwen en meisjes raken.

Op de vierde plaats: laten wij het beleid aanpassen die van belang is voor het helpen creëren en realiseren van een andere blik op onze samenleving in zijn totaliteit en zeker wat betreft de positie van vrouwen in onze samenleving. Op de vijfde plaats: laten wij ons bemoeien met fundamentele beslissingen die worden genomen wat betreft de positie van vrouwen.

Tot slot: laten wij onze inspanningen synchroniseren om samen, inclusief mannen en jongens, alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes uit te bannen uit onze samenleving.

www.versgeperst.com