• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Akshon Dushi Kòrsou stond gisteren in de Staten om meer duidelijkheid te krijgen over de gang van zaken binnen de regering. “Het was één grote show met alleen maar aantijgingen over de manier waarop wij kritiek uiten”, laat woordvoerder Derek Durgaram van de actiegroep weten.

Durgaram zat gistermiddag om 13.00 uur samen met zijn compagnon André van Hoop tegenover de leden die aanwezig waren tijdens de vergadering. Na hun betoog konden de parlementsleden vragen aan de actievoerders stellen. “Wiels vond ons onbeschoft, de manier hoe wij ons presenteerde. Hij werd bijna agressief.”

Wij zijn burgers
“We hadden al geen hoge verwachtingen van de vergadering maar zijn toch teleurgesteld.” Parlementsleden Anthony Godett (FOL), Eugene Cleopa (MAN) en Helmin Wiels (PS) waren van mening dat de actievoerders met niks nieuws zijn gekomen. “Godett vond wel dat we goed bezig waren maar gaf aan dat hij nog steeds niets concreet had gehoord.” Volgens Godett weten de vertegenwoordigers niet hoe het parlement te werk gaat. “Wij zijn burgers, we hebben geen inlichtingendienst maar halen onze informatie uit de media. Hierop werd gezegd dat er in de kranten alleen maar roddels staan”, reageert Durgaram.

Teleurgesteld
“Het was vooral veel gedraai en aantijgingen die zelfs persoonlijk werden. Wij zijn heel teleurgesteld over het niveau waarop er in dit instituut wordt gediscussieerd. De enige die het met ons eens zijn, zijn Humprey Davelaar (PNP) en de PAR. Zij lieten weten dat we goed bezig zijn en door moeten gaan om te vechten voor een beter land.”

Hoop
Durgaram ziet wel een sprankje hoop. “Er zijn leden die het met ons eens zijn. Wie weet dat zij zeggen: waarom niet? Laten we dat onderzoek doen. We gaan ons nu buigen over de volgende stap die wij gaan nemen. In ieder geval is ons doel bereikt, het is besproken in het parlement”, aldus Durgaram. De vergadering van gisteren is hier te bekijken.

27 reacties op “‘Parlement voert een show op’”

 1. Op 10-3 om 22.55: Benzinepompen leveren geen lucht meer, omdat de luchtslangen gestolen worden en nu ga jij mij vertellen over een inzameling
  Op 10-3 om 19.03: Zelfs krijgen jullie bij de benzine pomp geen “lucht” meer omdat de luchtslangen gestolen worden om luchtremmen te herstellen.

  Een duidelijk geval van alzheimer.

 2. Dames en Heren,

  Nogaals het advies om op Willems niet meer te reageren. De man gewoon laten schrijven en niet meer reageren, Op meerdere blogs is dit al voorgesteld.

 3. Willems R,

  Die reacties van je slaan echt totaal nergens op. Misplaatste arrogantie over je studie, waarvan ik overigens hett idee krijg dat je in de loop der jaren er niets aan gehad hebt qua ontwikkeling. Je praat over de leefomstandigheden hier op Curacao bla bla, maar de huidige leefomstandigheden zijn mede tot stand gekomen door de personen waar jij je achter schaart en steunt. En vervolgens doe je dat in een land ver weg van Curacao….

  Wat is nu je probleem eigenlijk? Het enige hypocriete wat ik kan bedenken van Dugaram en Hoop is dat zij erg veel eigenbelang hebben bij een verbeterde situatie…. Maar zelfs dan zal ik er geen problemen mee hebben, want het zou dan namelijk ook allemaal beter voor ons zijn. Tja in jouw geval…. Je zal er niks van merken daar ver weg…. Dus nogmaals een vraag aan jou: wat is nou precies jouw probleem?

 4. Ach, Nos-Mes-No-Por,

  In tegenstelling met jouw bevindingen, vind ik dat mijn reacties het allerbeste zijn wat dit saaie forum te bieden heeft, daarom zullen mijn reacties niet achterwege gelaten worden. Maar, wie gaat dan de kas bijhouden voor de overdracht van de inzameling? Jij, N.M.N.P? Laat ik het zo stellen: Benzinepompen leveren geen lucht meer, omdat de luchtslangen gestolen worden en nu ga jij mij vertellen over een inzameling, terwijl jij op hetzelfde moment praat, dat anderen hun zakken vullen en….jij niet N.M.N.P?? Op deze wijze maak jij een echte Zoo! Zal jij het niet jammer vinden een reactie als deze te moeten missen? Praat maar met de Directeur van Versgeperst Dhr. Jarrod Bernadina een zeer objectieve man! OK? Anders zal ik het voor je doen!

 5. Anglo,

  Jij praat uit een wereld die niet van jou kan zijn. Ik betwijfel zeer dat de wijze van aanpak van een Wiels of Monk, gezien jullie diep verval dat het indruk zal kunnen maken! Jij praat van intelligentie en zelfs van beschaafde samenstelling, een fout die ik ook maakte. Met intelligentie en beschaafde samenstelling hoe associeer je dan elkaar moorden, bestelen beroven en in het rood rijden? Zelfs krijgen jullie bij de benzine pomp geen “lucht” meer omdat de luchtslangen gestolen worden om luchtremmen te herstellen.Over wat voor een beschaafde samenstelling praat jij? Of ben misschien niet bewust van jouw omstandigheden? Leg eens uit!

 6. Het economisch beleid van Helmien Wiels:
  Schadevergoeding halen bij Shell vanwege de vervuiling in en rondom het gat van Schotte .
  Schadevergoeding halen in Nederland vanwege slavernij

 7. @Willems R, ja ik was ervan eigenlijk van overtuigd dat dat laagje beschaving van jou echt flinterdun was, maar hoopte toch dat ik het verkeerd had. Maar nee hoor, weer wordt ik op mijn wenken bedient, zelfs door winderosie is het er al afgevallen en de eilandbewoners die jij zo na aan het hart had, worden op z’n Wiels en Monk’s afgeserveerd, althans dat probeer je. But rest assured wij hier zijn van een wat intelligentere en beschaafdere samenstelling.

 8. Naar aanleiding van zijn optreden tijdens de manifestatie heeft Schotte vrijwilliger Randy Maduro, jeugdlid van PAIS, wegens onbetrouwbaarheid de deur gewezen. Durf je wel, Gerrit?

 9. En dan is er een Margarat van der DIJS (van wie zou ze familie zijn) die op FB roept dat de maker van de boycot vandis niet gebruik mag maken van een nickname of valse naam..

  Nou mw van der DIJS. Als we de reacties zien van de statenleden is dat op zich niet zo raar want ze bedreigen je en voor je het weet heb je Benno van Forensic Services of onbekende colombianen bij je thuis!

 10. deze actie groep heeft een petitie gehouden en komt nu als vertegenwoordiger van 4000 mensen een presentatie geven en word dan bedreigd en zelfs persoonlijk door een statenlid, dit is geen democratie maar een dictatuur. als je als een vertegenwoordiger van een groep niets meer mag vragen

  Vooral PS-leider Helmin Wiels haalde uit naar de presentatie van Durgaram en Van Hoop. Volgens hem was de presentatie een kwestie van verloren tijd en was de actie van de actiegroep politiek gemotiveerd. Wiels waarschuwde specifiek Durgaram, wees erop dat hij en zijn publiciteitsbedrijf veel werk voor de PAR verrichten en dat hij moest verwachten dat politieke acties ook politieke reacties met zich mee zouden kunnen brengen

  en dan vind deze mr. W het raar dat er onduidelijkheid is en er gewoon word gevraagd leg het nu eens uit aan de bevolking. zodat dit van tafel kan. je bent toch zo van het volk waarom dan geen openheid zodat een evt lekken ook niet van belang is.

  waarom word je zo boos over een petitie en gevoelens bij 4000 mensen.geef dan uitleg en ga deze mensen te woord staan als een echte vent en val ze niet aan of bedreig ze zoals nu gebeurd is.

  zie video

 11. Beste Mensen,

  Jullie hebben absoluut geen weet met jullie gal en uitspattingen! Hier in Europa hebben varkens een beter leven dan jullie. Nu moeten 4000 indringers een volk opzij zetten om verder hoogtij te blijven vieren. Amsterdam of oerwoud zal het worden. Ik ben blij en gelukkig die varkenstal voor jullie achter te laten. Wees bewust van jullie gezamenlijke ellende om dan een grote smoel open te zetten. Als ratten maken jullie elkander af, stelen bedrog atrakos, moord en roven zijn jullie dagelijkse kost. Amper zijn jullie nog bewust van fatsoen om met elkaar om te gaan. Een ding weten jullie allemaal, hoe een ander bestelen en een grote smoel op zetten en elkaar uitmoorden. Een kerkrat heeft een lux leven, vergelijk met jullie rioolleven van drugs en soa. Laat ik toch even jullie inferno nader verklaren: Met mij waren er nog vijf afgestudeerden, die verkozen hadden op het Eiland te verblijven, alle vijf zijn reeds lang onder de grond behalve ik. Wees oprecht voordat jullie mij durven aan te vallen, kijk naar julliezelf en jullie leefomstandigheden en dan een grote smoel opzetten! Jullie weten absoluut niet beter, zelfs wanneer jullie stuk voor stuk creperen!
  Met trots: 39 jaar arbeiddienst en nu een rechtmatig pensioentje, justitie is mij onbekend!

 12. meneer Willems R. lijkt een trauma te hebben opgelopen van arrogante Surinamers.

  troost u meneer Willems, niet alle Surinamers zijn arrogant hoor.

 13. @Zhuraira, ja die Willems is toen hij na een studie (welke ?) met een grote smoel teruggekomen en meende het even te gaan maken hier op Curaçao. Toen waren wij niet van dit soort arrogantie gediend en zijn het nu nog niet. Hij ging plat op z’n bek, vertrok met de staart tussen de benen, ik dacht naar België, waar hij samen met een zekere Chavez en een zekere pueblo soberano een drie eenheid heeft gevormd, zoiets als de drie koningen uit het oosten waarvan hij dan de zwarte koning is. Hij lijkt nu meer op een poreuse band die langzaam leegloopt.

 14. Nu we er toch van wakker liggen…De actiegroep heeft tot nu toe correct gewerkt. Men was niet aan het schelden maar vroeg alleen duidelijkheid. De staten willen dat niet geven. Niet ingaan op de vragen en alleen maar verwijten over het feit dat de vragen en de twijfels blijven
  komen.. Erg genant dat dit het politieke niveau op Curacao is. We weten echt wel hoe democratie moet werken, maar Curacao maakt zich met deze parlementsleden belachelijk.

 15. @Willems,
  het enige wat je “tegenhoudt” is het CALIMERO-Virus waar helaas veel Korsouers permanent mee besmet zijn.
  Tegenvirus: toon eens “ballen” ipv te jammeren vanuit je “verbanningsoord”.
  Makkelijk heh iedereen de schuld geven van je eigen gebrek aan durf en daadkracht.
  LOOSER

 16. Marionetten-kabinet, die voeren natuurlijk al snel een show op!

 17. Zoals al op eerdere blogs aangegeven s het beter Willems volkomen te negeren. Dus beste mensen laat dit figuur. en reageer niet meer. De man weet echt niet waar hij het over heeft.

 18. Inmiddels voor ang 150 bij pompstation Hanenberg getankt ipv bij vandiss Caracasbaaiweg. Alle kleine beetjes maken een grote. Please follow.

 19. @ Zhuraira. Willempie heeft gestudeerd In Nederland zegt ie en kon daar geen droog brood verdienen. Jacinta Constancia zat bij hem in de collegebanken. Gewoon negeren en van 3 hoog naar beneden laten vallen en 10 keer laten stuiteren.

 20. @ R Willems, de enige die arrogant is dat bent u meneer.. en u zit lekker veilig en ver weg van de vuur! IPV arrogant hier reageren komt u naar Curacao om het eiland te redden!

 21. de tijd zal het leren>brand in Huize///???:::: @@@@****** ^^^^^44444 $$444$$$$.333333#######++++++&&&&^^^^^ET CETRA

 22. TERUGWEG.
  Durgaram als André Hoop zijn in mijn ogen twee fanatieke hypocrieten die hun 4000 bezorgde burgers, als de Curaçaose bevolking, om de tuin proberen te leiden. Telkens willen zij de Gouverneur erbij halen, die op dit vlak ook niet zo sterk staat en eigenlijk verzwakt door hun vastgeroeste arrogantie!
  Het probleem is nooit integriteit of screening van ministers, die praktisch al uitgezeten zijn. Laten wij één keer een koe, een koe noemen: Wat is de toekomst van de arrogante Surinamer op Curaçao nu het Nederlands op Curaçao irrelevant is geworden? Na mijn studie in Nederland, moest ik terugkeren om een boterham te kunnen verdienen, omdat 4000 bevoorrechtige elites vòòr mij waren!
  Wanneer het getij verloopt, verzet men de bakens: Curaçaoënaars eisen hun plekje in hun Papiamentstalig land nù, wat nooit een probleem kan zijn. Maar wat wel een probleem is, waarover noch Durgaram nog Hoop hun mond durven open te doen is: Waar is de toekomstige plaats van de arrogante Surinamer in een Curaçao die opkomt voor zijn volledige vrijheid als Papiamenstalige. Wie gaat nu voor: 4000 bezorgde Surinamers of het Curaçaose volk in hun Land? Door lepe akties te voeren, die naar een coup moet leiden? Akties als “Dushi Korsou” geloven zij zelf niet in (een pleistertje op een houten poot), omdat de Curaçaose meute staat trappelend om de hoek te loeren! Misbruik maken van de Curaçaose democratische vrijheid om via politiek aan de macht te komen, zal een uitsluitende cordon sanitair in het leven roepen, waarbij buigen of breken te verwachten is omdat Land Curaçao geen pottenkijkers meer zal dulden!
  Noch Durgaram noch Hoop denken aan zich aan te passen, omdat de arrogantie geen ruimte daarvoor toelaat noch biedt. Dan blijft er niets anders over: tussen schip en wal terecht te komen. Bij helemaal niets behoren en verdampen, omdat confrontatie het groffe verleden geenszins zal kunnen verschonen. Met dit stuk hoop ik de hypocriete masker te doen vallen en dat bij een volgende gelegenheid met open vizier gestreden zal worden.

 23. En nu maar afwachten waarmee Wiels aan komt zeilen.Wordt het een grote Pro Gobierno Demonstratie? Of stuurt hij intimidatieclubjes de straat op ? Kennelijk wordt vergeten dat veel mensen hier beschikken over een blackberry en over een facebook account.
  Daar zijn al veel meer “ondergrondse” acties mee begonnen en gewonnen.
  Alleen al zo’n benzineadvies / VandDis is natuurlijk een grootse daad van lijdelijk verzet, waar niets tegen te beginnen valt.

 24. Heb gewaarschuwd … was te verwachten, toch? De Staten is te vergelijken met een “bou’i palu” bijeenkomst waar homber di kaya-Wiels met een eigenwaarde onder nul, stoer doet en roeptoetert omdat hij zich nu machtig voelt. En niet te vergeten de rest die aan dit soort freakshow meedoen. Triest alhoewel dit niemand verrast.

 25. and the show must go on…
  maar wie is de showmaster???

 26. Statenleden denken vanuit hun comfortzone en met hun “expertise” als debatteers de beweging ” Frente Sivil” te kunnen breken/stoppen maar deze arrogantie zal zwaar worden afgestraft met “hardere” directe acties !!!!!!!!!!!
  Softe aanpak zoals nu wordt gehanteerd wordt gewoon weggehoond door maffiose statenleden en ministers.
  Boycots / blokkades / bezettingen van bedrijven/stromannen gelieerd aan deze maffiose bestuurders moet volgende stap worden.
  Laat ze voelen in hun eigen habitat en portemonne dat ze uitgespeeld zijn en de afrekening/verantwoording NU is begonnen !!

 27. we hadden toch niets anders verwacht van deze corrupte regering.. Ik denk dat de zachte aanpak niet zal werken..