• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In een persbericht meldt de regering van Curaçao dat zij kennis heeft genomen van de vertrouwelijke documenten die circuleren. Volgens de regering worden de documenten misbruikt om de reputatie van premier Gerrit Schotte te beschadigen.

De regering geeft aan dat zij het misbruik en de verkeerde informatie die wordt verspreid ernstig opneemt. “Op basis van door bepaalde personen illegaal verkregen documenten, is een aantal gegevens van het MOT (Meldpunt Ongebruikelijke Transacties) inzake transacties die premier Schotte in het verleden heeft gedaan openbaar geworden”, meldt het persbericht.

Insinuaties
“Het is niet de eerste keer dat er publiekelijk aandacht wordt gegeven aan deze MOT-meldingen”, kaart de regering aan. “Vanaf oktober 2010 wordt er gebruik gemaakt van steeds dezelfde informatie met als doel het beschadigen van de geloofwaardigheid van de heer Schotte en zijn functie.”

Realiteit en waarheid
Volgens de regering wijzen de feiten anders uit en worden nog steeds onterecht herhaald. “Er wordt steeds geroepen dat er onafhankelijk onderzoek moet komen omdat verondersteld wordt dat de premier niet is gescreend en dat daardoor de MOT-meldingen niet op een onafhankelijke wijze zouden zijn onderzocht. De realiteit en de waarheid is, zoals de premier ook reeds tweemaal naar voren heeft gebracht tijdens publieke debatten in het parlement, dat er een grondige screening heeft plaatsgevonden in 2010. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de meldingen samen met het MOT onderzocht en kwam tot de conclusie in december 2010 dat er geen reden is voor een strafrechtelijk onderzoek op basis van deze meldingen.”

Flagrante leugens
De regering benadrukt dat er geen feit of gegeven is dat niet is onderzocht met betrekking tot Schotte. “Wij keuren het af dat er welbewust voor wordt gekozen om flagrante leugens te herhalen.” Hierop heeft de regering het besluit genomen om een verklaring te publiceren die de procureur-generaal heeft gestuurd aan gouverneur Frits Goedgedrag in december 2010.

Strafrechtelijk onderzoek
In de verklaring wordt aangekondigd dat de MOT-meldingen zijn onderzocht en dat het OM geen reden ziet voor een strafrechtelijk onderzoek. De formulering luidt: ‘gelet op de informatie die voor het Openbaar Ministerie thans beschikbaar is, zijn er, vooralsnog, geen termen aanwezig om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen de heer Schotte’.

[scribd id=84474556 key=key-csd0teobyv0up0xz3su mode=list]

24 reacties op “‘Reputatie Schotte wordt beschadigd’”

 1. slim van het OM om het woordje ‘vooralsnog’ erin te zetten. Hij is dus niet vrijgesproken, maar er is NOG niet genoeg info om hem te vervolgen

 2. Straks als de regering is gevallen krijg je weer het gehuil dat niemand Schotte in dienst wil nemen.. dit hadden we ook met de FOL politici..

 3. @schotte, de screening is behoorlijk gefrustreerd door het ontslag van het hoofd van dienst. Niet doen alsof er niets aan de hand is..Wat ook steeds weer wordt gezegd is dat er geen strafrechterlijk onderzoek is gestart. Maar dat wil nog niet zeggen dat de problemen niet bestaan. Justitie kan besloten hebben om (nu) niet te vervolgen vanwege de omstandigheid dat een land ook bestuurd moet worden. Schotte heeft duidelijk een andere moraal. Hij legt rechterlijke uitspraken naast zich neer (veiligheidsdienst, Isla), werkt met een minister van financien die zelf belastingen en premies niet betaalt, een Constancia die we toch niet serieus kunnen nemen, Hakim, die toch ook wat heeft uit te leggen, maar nee… er is niets aan de hand… Klaar de lucht toch op en laat alle zaken objectief onderzoeken. Maar als dat toch andere zaken aantoont? Beetje bang, Schotte?

 4. @zorro

  nou dat moeten dan mondelinge diensten zijn want schriftelijk was G.S. niet zo goed( fraudelijk slecht)

 5. JAJA en maduro(16) wegsturen uit fort amsterdam als zijnde niet betrouwbaar na een toespraak op maandag. is wel goed voor je reputatie?????????

 6. @ F.B. Frans. Schotte is doctor honoris causa van de Carbische Universiteit wegens bewezen diensten. Welke diensten van enig formaat is mij nog steeds niet duidelijk.

 7. Is (was) deze brief wel bestemd voor dhr. G. Schotte, want hier en daar lees ik dat hij een schoolverlater is, maar in dit stuk wordt gesproken over dr. G. Schotte. Volgens mij is dr. geen afkorting van “de heer” want dat is Dhr. Of heeft de heer Schotte wel een titel.

 8. Gesprek gehad met deze jongeman,is binnen een uur rijp als het maar geld opleverd??????????.

 9. een eeuwenoude truc om het eigenlijke onheil te verbloemen

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Shooting_the_messenger

 10. wie heeft dit stuk nu weer laten lekken, Is het het OM of het Kabinet van de Gouverneur
  Schandelijk om zulke stukken (briefgeheim) dus te laten lekken en oPenbaar te maken.
  Ik hoop dat gezien de verklaringen van het OM , er een onderzoek en strafvervolging word ingezet.

 11. Schotte doet het zelf.. eerst zegt hij dat de screening goed was daarna dat de ministers goed zijn en de belasting verhalen zijn leugens.. en gisteren zegt hij dat er een deal is gesloten tussen belasting en ministers.. iaw woorden hij loog al die tijd..

  Ook had hij toch contracten over oliewinning hier? wat is daarmee gebeurt?

 12. Die had allang een slechte reputatie … gesjoemel met cijfers op de PSC, frauderen met checks, liegen over diefstal in z’n huis bij de verzekering, en ga zo maar door onze Honoris liegende j.o.r.a.n.v.a.n.d.e.r.s.l.o.o.t.

 13. Hieruit blijkt maar weer dat Schotte niet begrijpend kan lezen, maar dat is ook geen wonder als je niet in staat bent om je opleiding af te maken.
  Er staat toch duidelijk “thans en vooralsnog”.
  Geen onvoorwaardelijke termen nietwaar??

  En zo probeert men de burgers van Curacao weer een rad voor ogen te draaien.Helaas niet gelukt.

 14. oud spreekwoord:

  vertrouwen is goed, controleren is beter.

  Elke fraude bestrijder, het voorkomen van terroristische cellen en aanslagen weet wat hij moet doen . VOLG HET GELD. dus wie geeft het , waar komt het vandaan , wie krijgt het en wat moet hij/zij er voor doen of mee doen.

 15. Wanneer komt deze regering nu eens met een serieuze verklaring? Wat een lachfabriek.

 16. jaja typisch voor deze kliek nu worden zij beschadigd maar zelf wel verhalen over anderen rondstrooien en dan als grap afdoen.
  Farc en Hezbollah zijn priveclubs daar mag je lid van zijn. Een minister met torenhoge belastingschuld die garandeert dat hij binnen 4 maand achterstallige roomtax bij hotels ophaalt?
  Maffia manier van ophalen? zelf het voorbeeld geven…………???????????
  Schotte die ook met privegegevenbs rondstrooit en waarop geen feiten worden aangetroffen maar openlijk excuus?????????????nee gewoon blijven herhalen en beschadigen van mensen.

 17. Waar rook is……………………
  Zo gaat het toch door het hele land.
  Zelf verrijking, vriendjes politiek, etc. etc.
  Met als gevolg geen vooruit gang in het land, dus de burger WEER de dupe.
  Bezem door alle hoge functionarissen halen daar.
  Te beginnen bij Therry Hernandez

 18. Is het niet Schotte zelf, die zijn eigen reputatie beschadigd?

 19. WELKE reputatie ??????????????????

 20. Schotte moet oprotte! Tony Castro for president!

 21. Schoolverlater Schotte die overal schulden heeft en de fatum probeerde op te lichten heeft nooit een goede reputatie gehad…

 22. als Schotte een goede reputatie had, dan kon deze beschadigd worden.
  maar in dit geval…….?????

 23. Een brief goed interpreteren schijnt een hele kunst te zijn. Ik zou mij niet graag beroepen op een brief van het OM waar de woorden ‘thans’ en ‘vooralsnog’ zeer expliciet in voorkomen. Een goede verstaander …..

 24. Daarom zijn wij genoodzaakt een verklaring te plubiceren.Nu van deze verklaring hebben wij al maanden geleden mogen kennis nemen,Dus OOK OUWE KOEIEN zoals word gezegd over frenta Sivil door Rudney Carmes.